April 2024 18 / پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۴۵۳۹
۱۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۵
0
وزارت خارجه بلاروس تحریم‌های غرب و حضور ناتو در مرز‌های این کشور را دلیل استقرار تسلیحات هسته‌ای روسیه در خاک این کشور دانست.

بلاروس: استقرار تسلیحات هسته‌ای روسیه در پاسخ به فشار‌های غرب است

بلاروس تنها کشور اروپایی است که متحد روسیه محسوب می‌شود. گرچه مینسک از ورود نظامیان خود به جنگ اوکراین اجتناب کرده، اما این کشور در طول جنگ خاک خود را در اختیار نیرو‌های روسی قرار داده است. «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه به تازگی از استقرار تسلیحات هسته‌ای استراتژیک این کشور در خاک بلاروس خبر داده است. اتفاقی که با واکنش تند کشور‌های غربی همراه بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بلاروس در برابر انتقاد تند کشور‌های عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، با تأیید استقرار تسلیحات هسته‌ای روسیه در خاک خود اعلام کرد این تصمیم در پاسخ به سال‌ها فشار غرب و تحریم‌های آن‌ها علیه مینسک و نیز حضور نظامیان ناتو در مرز‌های این کشور انجام شد.

وزارت خارجه بلاروس در بیانیه‌ای در این باره آورده است: «روسیه در نظر دارد تسلیحات هسته‌ای استراتژیک را در خاک ما مستقر و قرار است بدین منظور اقدام به ساخت تأسیسات لازم برای این امر کند.»

گرچه پوتین زمان استقرار تسلیحات هسته‌ای را در خاک بلاروس اعلام نکرده است، اما بیانیه وزارت خارجه این کشور با تأیید این اقدام، مسیر را برای استقرار نخستین تسلیحات هسته‌ای روسیه در خارج از خاک این کشور از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در ۱۹۹۱ هموار می‌کند.

وزارت خارجه بلاروس تأکید دارد: «تسلیحات هسته‌ای روسیه باعث محافظت از کشور در برابر کارزار فشار آمریکا و متحدانش با هدف سرنگونی دولت الکساندر لوکاشنکو می‌شود.»

این بیانیه می‌افزاید: «در بیش از ۲ سال و نیم گذشته جمهوری بلاروس هدف فشار‌های بی‌سابقه سیاسی، اقتصادی، و جنگ روانی از سوی آمریکا، انگلیس، و متحدانشان در سازمان ناتو و قاره اروپا قرار گرفته است. ما مداخله کشور‌های غربی در امور داخلی خود را محکوم می‌کنیم.»

مینسک تأکید دارد: «با توجه به شرایط موجود و نگرانی‌های مشروعی که درباره امنیت ملی خود داریم، بلاروس مجبور به پاسخ به این شرایط با تقویت توان امنیتی و دفاعی خود شده است.»

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: