April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۷۲۴۳
۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۰
0
بهای طلای سیاه در معاملات امروز بازار انرژی به دلیل آرامش نسبی در اقتصاد جهان شاهد ثبات بود.

ثبات نسبی در بازار جهانی نفت

قیمت نفت یک عنصر اساسی در اقتصاد جهانی است. افزایش آن در افول اقتصاد جهانی نقش دارد. افزایش قیمت در کوتاه مدت موجب کاهش نرخ رشد تولید ناخالص داخلی کشور‌های وارد کننده که فاقد منابع نفت هستند می‌شود. اما متعاقبا کشور‌های صنعتی وارد کننده نفت افزایش قیمت را با بالا بردن هزینه خدمات، کالا‌های صنعتی و مصرفی خود و سیاست‌های پولی خنثی می‌کنند. در این میان تنها کشور‌های جهان سوم از افزایش قیمت نفت رنج می‌برند و شکاف بین کشور‌های غنی صنعتی و فقیر توسعه نیافته بیشتر می‌شود.

پس از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸، قیمت نفت به ۳۰ دلار در هر بشکه کاهش یافت. اوپک پلاس سعی می‌کند قیمت نفت را بین ۸۵ تا ۹۵ دلار در هر بشکه نگه دارد تا از توانایی‌های مالی کشور‌های تولیدکننده نفت محافظت کند و هر وضعیتی را که احتمالا باعث کاهش شدید قیمت نفت شود را شناسایی کند.


نباید فراموش کرد که جنگ روسیه و اوکراین نگرانی زیادی در اقتصاد بین‌الملل ایجاد کرده است و با افزایش تهدید‌ها برای استفاده از سلاح‌های هسته‌ای، پیش‌بینی اینکه چه اتفاقی برای قیمت نفت در دوره آینده خواهد افتاد دشوار خواهد بود. تصمیم برای کاهش تولید نفت نشان می‌دهد که کشور‌های اوپک در تلاش برای کاهش نوسانات بازار، بازگرداندن کنترل و ثابت نگه داشتن قیمت نفت در ۱۰۰ دلار در هر بشکه هستند. دیدگاه دیگری معتقد است که تصمیم اوپک پلاس در‌ها را به روی ظهور نظم جهانی چند قطبی باز می‌کند.

 

به دلیل امیدواری‌های برای کاهش نرخ بهره در آمریکا و نیز تصویب طرح دولت بایدن در مجلس نمایندگان برای افزایش سقف بدهی‌های دولت فدرال، و در سوی دیگر داده‌های آماری مربوط به افزایش ذخایر نفت خام آمریکا، بهای نفت خام در معاملات امروز بازار جهانی شاهد ثبات نسبی بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بهای نفت برنت دریای شمال با ۱۰ سنت کاهش، به ۷۲ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز با ۷ سنت افزایش، ۶۸ دلار و ۱۶ سنت در هر بشکه داد و ستد شد.

مقامات فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) روز چهارشنبه اعلام کردند نرخ بهره می‌تواند در ماه جاری میلادی افزایش پیدا نکند. پیشتر تحلیلگران نگران بودند فدرال رزرو به منظور مهار نرخ تورم در ایالات متحده مجبور به افزایش دوباره نرخ بهره شود؛ اقدامی که با تقویت دلار باعث گران شدن بهای نفت برای خریداران خارجی و در نتیجه کاهش تقاضا برای طلای سیاه می‌شد.

از طرفی، داده‌های آماری جدید درباره ذخایر نفت خام آمریکا نشان می‌دهد میزان این ذخایر ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه افزایش داشته است.

اکنون چشم بازار به نشست اعضای کارتل نفتی اوپک پلاس در چهارم ژوئن است که قرار است اعضای سازمان اوپک به همراه روسیه درباره کاهش عرضه به بازار تصمیم گیری کنند.

با این وجود، چهار منبع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود اعلام کردند بعید است که کارتل نفتی اوپک پلاس علی رغم سقوط بهای نفت به کانال ۷۰ دلار در هر بشکه بخواهند تصمیمی برای کاهش بیشتر عرضه به بازار بگیرند. این در حالی است که در نشست پیشین این کارتل نفتی اعضا برای کاهش داوطلبانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای به بازار توافق کرده بودند.

 

افزایش نرخ تورم در جهان

تقریبا تمام کارشناسان در مورد تاثیر قیمت جهانی بر نرخ تورم اتفاق نظر دارند؛ بنابراین قیمت‌های بالاتر نفت فقط اوضاع را برای اکثر اقتصاد‌های سراسر جهان بدتر می‌کند. از آنجایی که نفت تقریباً همه چیز را تحت تأثیر قرار می‌دهد، به دلیل افزایش قیمت نفت، کل فرآیند حمل و نقل کالا افزایش می‌یابد.

قیمت بالای نفت در آینده عواقب بدتری برای اقتصاد بسیاری از کشور‌ها خواهد داشت. از آنجایی که نفت بسیاری از موارد را تحت تاثیر قرار می‌دهد، افزایش قیمت نفت نیز باعث افزایش هزینه‌های حمل و نقل محصولات در بازار جهانی می‌شود. بنابراین، هزینه سوخت برای استفاده شخصی از وسایل نقلیه حمل و نقل مبتنی بر سوخت حتی بالاتر خواهد بود. افزایش نرخ تورم کشور‌ها در سال‌های اخیر دسترسی مردم به کالا‌های اساسی مصرفی را نیز محدود خواهد کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: