کد خبر: ۳۱۸۰۴۰
۱۴ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵
0
روزگذشته شاخص بورس در حالی با افزایش رو به رو بود که برخی از کارشناسان در هفته های گذشته از احتمال بروز یک شوک همانند اوایل دهه 90 ابراز نگرانی می کردند.

پول‌نیوز - شاخص کل بورس تهران در روز گذشته با ۱۱۸۶ واحد افزایش به تراز ۳۲۷ هزار و ۳۰۵ واحدی رسید و این یک رکورد جدید برای بورس است.

به گزارش پول نیوز، بانک ملت، شرکت ارتباطات سیار ایران، بانک پارسارگاد و پالایش نفت تهران هر کدام به ترتیب ۴۳۳، ۱۴۴، ۱۴۳ و ۱۲۷ واحد تاثیر افزایشی روی شاخص ها داشتند.


بورس

اما در هفته گذشته به یکباره بازار سهام با سرخی عجیبی رو به رو شد که برخی را به یاد افزایش و کاهش شاخص کل بورس در سال 91 انداخت و این ترس که شاید هر آنچه در این مدت برداشت کرده اند را به یکباره از دست دهند. در این میان کارشناسانی هم هستند که تکرار آن اتفاق را در شرایط فعلی غیر ممکن می دانند.

صعود شاخص ها ادامه دار خواهد بود

حمیدرضا مهرآور مدیرعامل کارگزاری بانک سامان عقیده دارد روند صعودی بازار کنونی قابل توجیه و پیش‌بینی بود و حتی با بررسی وضعیت مالی، تولید و فروش شرکت‌ها به خصوص شرکت‌های بزرگ و متوسط نیز می توان ادامه دار بودن رشد بازار را حدس زد.

وی می افزاید: بر خلاف تصور برخی از کارشناسان، رشد بازار سرمایه در روزهای آینده ممکن است با شیب تندتری نسبت به سال‌های گذشته‌ رخ  دهد زیرا صعود فعلی بازار پس از تاثیر تحریم های گذشته و اخبار منفی حاصل شده بنابراین؛ بازار کنونی کمتر تحت تاثیر اخبار و حتی تحریم‌های جدید قرار گرفته است.

در هفته گذشته برخی سهم ها با افت شدیدی رو به رو شدند. مهرآور عقیده دارد که این افت و خیز ها و استراحت‌های متناوب جزو ذات بازار است؛ اگر براساس تحلیل‌های تکنیکال  و بنیادی اتفاق‌های بازار را بررسی و دنبال کنیم، روند صعودی ما قابل پیش‌بینی  بود.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه می افزاید: در واقع تحلیل موجود می‌تواند افت چند روز پیش را نیز به شیوه‌ای توجیه کند؛ چراکه اگر سهامدار هدف قیمتی داشته باشد به محض رسیدن قیمت سهم به عدد مورد انتظار، آن را می‌فروشد؛ حال اگر تعداد فروشنده‌ها کمی بیش از حد مورد انتظار باشد طبیعی است که روند بازار نزولی شود.

وی ادامه می دهد: از نظر تحلیل بنیادی نیز ورود نقدینگی جدید به بازار سهام قابل پیش‌بینی و امکان پذیر است. در حال حاضر اگر میزان نقدینگی موجود در جامعه و مقدار ارزش کل بورس و فرابورس را در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم با اختلاف حجم ۳۰ درصدی نقدینگی مواجهیم که این امر همیشه این نکته را یادآور می‌شود که ممکن است هر آن حجم نقدینگی جدید و قابل توجهی وارد بورس شود.

سهامداران جدید ریسک بازار را افزایش می دهند

مهدی حیدرزاده مدیرعامل کارگزاری مدیر آسیا معتقد است که اگرچه تجربه نشان داده است که ورود خیل عظیمی از سهامداران ناآشنا به بازار سرمایه ریسک را افزایش می دهد اما؛ این مهم با توجه به برخی پارامترها مانند رکود در بازار سکه، ارز، مسکن، خودرو و طلا و همچنین حجم بالای نقدینگی در کور، احتمال رشد معکوس در بازار سرمایه کم است.

وی در رابطه با بهترین انتخاب های این روزهای بازار سرمایه می گوید: شرکت‌های دارای تجدید ارزیابی، شرکت‌های سرمایه‌گذاری که کمتر رشد کرده و NAV پایین‌تری دارند و البته شرکت‌های دارای دارایی‌های ثابت با ارزش، گزینه‌های مناسبی برای سرمایه گذاری در شرایط حال دارند اما؛ به سهامداران اکیدا توصیه می کنم تا از معاملات اعتباری دوری کنند تا ریسک فعالیت خود را افزایش ندهند.

دانش مالی خود را افزایش دهید

بی شک هر کار و حرفه ایی نیاز به سواد و دانشی مطابق همان حوزه دارد یعنی شما بدون داشتن علم پزشکی نمی توانید طبابت کنید و یا بدون داشتن علم روز و مدارک عالیه نمی توانید استاد دانشگاه شوید بنابراین؛ شما بدون داشتن سواد مالی نیز نباید وارد کار زار بورس شوید زیرا نتیجه آن چیزی جز شکست نخواهد بود.

مطمئنا بسیاری از ضرر و زیان ها سال های اخیر برای سهامداران حقیقی، تنها به دلیل همین آشنات نبودن ایشان با رویداد ها و تحلیل های بازار سرمایه رخ داده است و راه حل این موضوع نیز شرکت در کلاس های آموزشی است که توسط نهاد های مجوز دار بازار سرمایه و کارگزاری ها برگزار می شود.  

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: