May 2024 05 / يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۲۶۴۵۶
۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۵
0
محققان با تحقیقات خود به سیستم رها کننده دارویی دوتایی رسیدند که با گسترش آن در این آینده برای درمان ضایعات نخاعی استفاده خواهد شد.

 

به گزارش پول نیوز، وقتی آسیبی به نخاع وارد می‌شود، در ناحیه صدمه دیده واکنش‌های پاتولوژیک و التهابی اتفاق می‌افتد که منجر به ایجاد محیط مهاری و تحلیل رفتن آکسون‌ها می‌شود و در نهایت ناتوانی حرکتی ایجاد می‌کند.

به همین علت، استفاده از درمان‌های ترکیبی که جنبه‌های مختلف آسیب را هدف قرار می‌دهند موثرتر از درمان‌هایی است که تنها بازسازی بافت ناحیه آسیب‌دیده را تسهیل می‌کنند.

به‌منظور توسعه درمان‌های ترکیبی، دکتر سحر کیانی، دکتر محمد صادق نوربخش، زهرا نمازی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان و دانشگاه سمنان، سیستم رهاکننده داروی دوتایی را طراحی کردند که با هدف ترمیم ضایعات نخاعی در حیوان مدل آزمایشگاهی یک داروی محافظ سلول‌های عصبی (مینوسایکلین هایدروکلراید) و یک داروی ترمیم‌کننده بافت عصبی (پاکلیتاکسل) را رهاسازی می‌کرد.

 بدین منظور دارو ‌های نام‌ ‌برده درون کپسول‌هایی از جنس پلیمرهای سازگار با محیط‌ ‌های زیستی (آلژینات و PLGA) قرار داده شدند.

سپس کپسول‌های حاوی هر دو نوع دارو یا یکی از آنان به محل ضایعه نخاعی در حیوان مدل آزمایشگاهی تزریق شد.

نتایج این پژوهش که در مجله بین‌المللی Journal of Controlled Release به چاپ رسیده است، نشان داد، استفاده همزمان از دو دارو ظرف هفت روز منجر به کاهش التهاب می‌شود و پس از ۲۸ روز کم شدن بافت اسکار و افزایش بازسازی سلول‌های عصبی قابل مشاهده است. علاوه بر این، بررسی‌ها بهبود سریع و پایدار حرکت در حیوانات مدل ضایعه نخاعی که هر دو دارو را همزمان دریافت کرده بودند، نشان داد. 

این پژوهش سیستم رهاسازی دوتایی دارویی جدیدی را معرفی کرد که می‌تواند پس از ارزیابی‌های تکمیلی برای طیف وسیعی از ضایعات سیستم عصبی مورد استفاده قرار گیرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: