به گزارش پول نیوز، محققان همچنین متوجه شدند افرادی که شیر مینوشند، سطوح کلسترول کمتری دارند.
نویسندگان این مطالعه در گزارشی اعلام کردند: افرادی که هر روز شیر مینوشند، با کاهش ۱۴ درصدی خطر ابتلا به بیماری کرونر قلب روبرو هستند.
در این مطالعه یک گروه بین المللی از محققان با بررسی اطلاعات بهداشتی ۲ میلیون انگلیسی و آمریکایی، متوجه شدند، افراد حامل جهشی که آنها را قادر به نوشیدن زیاد شیر میکند، کمتر در معرض خطر ابتلا به
بیماری های قلبی عروقی هستند.
این یافته جدید در حالی منتشر شده اند که شواهد زیادی نشان میدهد مصرف محصولات لبنی میتوانند برای سلامتی مفید باشد.
پروفسور «ویمال کارانی»، نویسنده اصلی و متخصص تغذیه در دانشگاه «ریدینگ» در انگلیس، گفت: در این مطالعه متوجه شدیم افراد دارای یک گونه ژنتیکی که با مصرف بالاتر شیر در ارتباط است، شاخص جرم بدنی و چربی بدنی بالاتر داشتند، اما سطح کلسترول خوب و بد خون آنها پایینتر بود.
وی افزود: ما همچنین متوجه شدیم که خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب در افراد دارای این تنوع ژنتیکی، به طور قابل توجهی کمتر است. این نتایج نشان میدهد که کاهش مصرف شیر ممکن است برای جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی ضروری نباشد.
محققان نتوانستند ارتباطی میان مصرف منظم شیر و افزایش سطح کلسترول پیدا کنند. آنها با بررسی دادههای ناشی از مطالعه «بانک زیستی» انگلیس و مطالعه «سلامت و بازنشستگی» آمریکا متوجه شدند، افرادی که شیر بیشتری مینوشند،
چربی خون کمتری دارد.
با این حال، نویسندگان دریافتند که مصرف کنندگان شیر معمولی به طور کلی دارای شاخص توده بدنی (BMI) بالاتری در مقایسه با افرادی هستند که شیر نمینوشند. محققان دانشگاه «ریدینگ»، دانشگاه «سوات استرالیا»، «انستیتوی تحقیقات پزشکی و بهداشتی استرالیای جنوبی»، «کالج دانشگاهی لندن» و دانشگاه «اوکلند»، رویکردی ژنتیکی در مصرف شیر داشتند.
آنها با بررسی تنوع ژن «لاکتاز» در ارتباط با هضم قندهای شیر معروف به «لاکتوز»، متوجه شدند که برخورداری از این گونه ژنتیکی روش خوبی برای شناسایی افرادی است که شیر بیشتری مصرف میکنند.
اگرچه چاقی، دیابت و سایر شرایطی که بر متابولیسم تأثیر میگذارند نیز با مصرف بیش از حد محصولات لبنی ارتباط دارند، اما پروفسور کارانی گفت هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مصرف زیاد شیر احتمال ابتلا به دیابت را افزایش میدهد.
مدت هاست که مشخص شده شیر به ساخت استخوانهای سلامتی و تأمین ویتامین و پروتئین در بدن کمک میکند.