May 2024 20 / دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۰۵۶۳
۰۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۱
0
نفتای سبک با ۲۹ درصد معامله در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۰، بیشترین کالایی است که در رینگ بین‌الملل بورس انرژی ایران معامله شده‌است.
بورس انرژی در ۶ ماهه‌ نخست سال رشد داشته است؟
روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۰/۷/۷، کالا‌های حلال ۴۰۲ و نفتای سبک پالایش نفت تهران، آیزوفید پالایش نفت تبریز، حلال ۵۰۳ پالایش نفت اصفهان، برش سنگین پتروشیمی بیستون، گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندر امام، ریفورمیت (نمونه) و هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا، پنتان پلاس پتروشیمی پارس، نفتای سبک پالایش نفت آبادان، پنتان پلاس پتروشیمی بوشهر، گاز بوتان شرکت نفت ستاره خلیج فارس و میعانات گازی پالایش گاز خانگیران) S_۵۰۰) در رینگ داخلی و ته مانده تصفیه شده برج تقطیر (ATR-۱۴۰) و هیدروکربن‌های هیدروژنه سبک A۸۰)) پتروشیمی شازند، هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا، گاز مایع مجتمع گاز پارس جنوبی، گاز مایع پالایش گاز سرخون و قشم، گاز مایع پالایش گاز فجر جم، نفت کوره ۳۸۰ سانتی استوکس شرکت ملی نفت ایران و MTBE (نمونه) شرکت پتروشیمی بندر امام در رینگ بین الملل بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرار گرفت. طی معاملات امروز بیش از ۱۳۲، ۹۶۴ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۱۸ هزار و ۴۲۶ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرار گرفت.

شنبه مورخ ۱۴۰۰/۷/۱۰، کالا‌های رافینت پتروشیمی بیستون، حلال ۴۰۲، حلال ۴۰۴ و آیزوفید پالایش نفت تبریز، نرمان بوتان، حلال ۴۰۲ و حلال ۴۱۰ پالایش نفت اصفهان، نفتای سنگین پالایش نفت تهران، بنزین پیرولیز پتروشیمی مارون، ته مانده برج تقطیر (اتمسفریک) پالایش نفت کرمانشاه و میعانات گازی مجتمع گاز پارس جنوبی در رینگ داخلی و متانول پتروشیمی بوشهر و رافینت ۲ شرکت پتروشیمی شیمی بافت در رینگ بین الملل بورس انرژی ایران عرضه خواهد شد.

ارزش مجموع معاملات شرکت بورس انرژی ایران از ۴۸۱ هزار و ۵۵۱ میلیارد و ۶۴۶ میلیون و ۱۶۲ هزار و پنجاه ریال در شش‌ماهه نخست سال گذشته به ۶۰۹ هزار و ۹۶۱ میلیارد و ۳۷۴ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۴۵۴ ریال در سال کنونی رسیده‌است و رشدی ۲۷درصدی را تجربه می‌کند. این در حالی است که به دلیل کاهش عرضه بنزین و گازوئیل نسبت به مدت مشابه سال پیش، حجم معاملات در بازار هیدروکربوری افت کرده‌است.

حجم معاملات تجمیعی بورس انرژی ایران در رینگ داخلی بازار فیزیکی از یک میلیون و ۱۲۰هزار و ۹۳۹ تن در سال ۱۳۹۹ به یک میلیون و ۱۷۴هزار و ۷۱۵ تن در سال کنونی رسیده، که رشد پنج درصدی معاملات را نشان می‌دهد. هم‌چنین ارزش این قرارداد‌ها نیز از ۴۰ هزار و ۷۸۹ میلیارد و ۴۷۱ میلیون و ۴۱۰ هزار و ۶۴۶ ریال به ۱۱۰هزار و ۵۴۸ میلیارد و ۶۱۱ میلیون و ۹۷۹ هزار و ۸۲۰ ریال رسیده که حاکی از رشد ۱۷۱درصدی این معالات از نظر ارزش است.

از سوی دیگر، حجم این معاملات در رینگ بین‌الملل بورس انرژی ایران از هفت میلیون و ۷۹۶ هزار و ۴۲ تن در سال گذشته به دو میلیون ۶۳۶ هزار و ۵۹۸ تن رسیده و این یعنی با کاهشی ۶۶ درصدی روبه‌روست. ارزش این معاملات در شش‌ماهه نخست امسال ۳۱۱ هزار و ۴۶۳ میلیارد و ۹۳۴ میلیون و ۸۹۴ هزار و ۸۹۴ ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۹درصد کاهش یافته‌است.

در بازار برق (بازار فیزیکی و سلف موازی استاندارد برق) نیز معاملات در شش‌ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰درصد از نظر حجم و ۶۶درصد از نظر ارزش افزایش یافته‌است.

امسال هم‌چنین ۱۲ میلیون و ۶۰۵ هزار و ۵۷۰ قرارداد اوراق سلف موازی با سررسید یک‌سال و بیش‌تر به ارزش ۱۷۶ هزار و ۶۶۳ میلیارد و ۳۴۶ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۵۴۰ ریال معامله شده که نسبت به سال گذشته ۱۲۷درصد از نظر حجم و ۲۲۷درصد از نظر تعداد رشد داشته‌است.

ارزش معاملاتی بازار سایر اوراق بهادار قابل‌معامله در شش‌ماهه نخست سال ۱۳۹۹، ۴۸۱هزار و ۵۵۱ میلیارد و ۶۴۶میلیون و ۱۶۲ هزار و۵۰ ریال بوده و در مدت مشابه امسال به ۶۰۹هزار و ۹۶۱ میلیارد و ۳۷۴ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۴۵۴ ریال رسیده که نشان از رشد ۲۷درصدی این بازار در سال کنونی دارد.
در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۰ نفتای سبک با ۲۹درصد معامله بیش‌ترین کالایی است که در رینگ بین‌الملل بورس انرژی ایران معامله شده‌است و پس از آن گاز مایع و ته‌مانده برج تقطیر، به‌ترتیب با ۲۳درصد و ۱۴درصد قراردارند.

بیشتر بخوانید:
 
از سوی دیگر در رینگ داخلی نیز حلال ۴۰۲ با ۲۲درصد کالایی است که بیش‌ترین میزان معامله را داشته‌است، میعانات گازی با ۲۱ درصد و متانول با ۱۶درصد در رده‌های بعدی قراردارند.

از نظر نوع معاملات در بازار فراورده‌های هیدروکربوری، بیش‌ترین حجم عرضه را قرارداد‌های کشف پریمیوم با ۷۱درصد به خود اختصاص داده‌اند. پس از آن نیز قرارداد‌های نقدی، نسیه و سلف به ترتیب با ۲۱درصد، ۶درصد و یک درصد قرار دارند.

بیش‌ترین حجم معامله نیز مربوط به قرارداد‌های کشف پریمیوم با ۶۱درصد و پس از آن قرارداد‌های نقدی با ۲۴درصد، نسیه ۱۲درصد و سلف با سه درصد است.
هم‌چنین در شش‌ماهه ابتدایی امسال ۴۶۵هزار و ۱۶۴ ورقه گواهی ظرفیت به ارزش هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد و ۵۳۴ میلیون و ۴۵۲ هزار ریال نیز معامله شده‌است.
برچسب ها: انرژی ، بورس ، نفت ، اقتصاد ، پول نیوز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: