کد خبر: ۳۸۲۷۴۶
۲۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۲
0
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: معادن غیر از اینکه باید در توسعه اقتصادی کشور نقش به سزایی را ایفا کنند، در توسعه مناطق شهرستانی و استانی خود هم تاثیر مثبت بگذارند. حقوق دولتی معادن می‌تواند نقش مهمی در توسعه زیرساخت‌ها داشته باشد.
واردات ماشین آلات معدنی با ضابطه انجام شود
اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص لزوم به روز رسانی ماشین آلات معدنی اظهار داشت: باید قانون معدن بازنگری شود و نظارت بر کار‌های زیرساختی بزرگ هم می‌تواند در اصلاح قانون معادن لحاظ شود؛ یعنی باید شرایطی را ایجاد کرد که کار رها نشود، زیرا این رویکرد، اقتصاد کشور را در دست‌انداز می‌اندازد.

نماینده مجلس یازدهم با تاکید بر جلوگیری از فساد و رانت و تغییر و اصلاح قوانین، بیان کرد: در کنار اصلاح و یا تغییر قوانین باید به سمت تولید داخل، ماشین آلات سنگین و معدنی روی بیاوریم و اگر نمی‌توانیم در داخل آن‌ها را تولید و نیاز داخل را تامین کنیم، بهترین شیوه واردات این ماشین آلات از خارج از کشور است که می‌تواند اقتصاد کشور را از نظر تولید نقدینگی در حوزه استفاده از معادن به نحو مطلوبی به سرانجام برساند.

شاکری در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر و در گذشته مواد معدنی به صورت خام عرضه می‌شد، اکنون نیز بیش از ۹۰ درصد محصولات استخراجی از معادن به صورت خام به فروش می‌رسد و اگر ماشین آلات را داشته باشیم به عنوان یکی از گزینه‌های خوب استخراج معادن هم می‌توان در حوزه مزیت‌های صادراتی بخش معدن ایفای نقش کرد و هم اینکه سرعت کار را افزایش داد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: کشور ما جزو ۱۰ کشور برتر معدنی دنیا است، اما متاسفانه به دلایل مختلف از جمله نبود و یا کمبود تکنولوژی روز از جمله ماشین آلات تخصصی معدنی که ساخت آن در داخل دشوار و واردات نیز ممنوع است، هزینه‌های تولید پیمانکاری و بهره برداری از معادن را بالا رفته و تولید کنندگان چاره‌ای جز خام فروش ندارند که این روند باید متوقف شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین متذکر شد: در حال حاضر ما نه تنها در حوزه ماشین آلات معدنی، بلکه در بخش ماشین آلات راه سازی و کشاورزی نیز دچار مشکلات عدیده‌ای هستیم. واردات ایده خوبی نیست، اما برای رونق تولید در بخش‌های دیگر چاره‌ای جز واردات با ضابطه و بدون رانت نداریم.

وی افزود: بخش کشاورزی و معادن به شدت به ماشین‌های تخصصی و سنگین نیاز دارند، البته شرکت‌های داخلی دست از تلاش برای ساخت این ماشین آلات برنداشته اند، اما هنوز موفق به ساخت آن‌ها نشده اند بنابراین برای نخوابیدن تولید و جلوگیری از خام فروشی در بخش معدن به خصوص چاره‌ای جز واردات این ماشین‌ها نداریم.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: