April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۹۲۸۸۹
۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷
0
پول‌نیوز -هر ساله به سطح خشکیهای کره زمین حدود 110 هزار میلیارد مترمکعب آب به صورت نزولات جوی فرو می‌ریزد. 

از این رقم حدود 70 هزار میلیارد مترمکعب به صورت تبخیر خارج می‌شود. تفاوت این دو رقم 40 هزار میلیارد مترمکعب است که منابع تجدید شونده آب کره زمین را تشکیل می‌دهند. از این مقدار، 110 میلیارد مترمکعب منابع آب تجدیدشونده ایران است. یعنی سهم ایران از منابع آب تجدیدشونده جهان کمتر از 0.3 درصد است.

این 110 میلیارد مترمکعب تا سال 83 به طور متوسطِ بلند مدت؛ 130 میلیارد مترمکعب بود که با کاهش بارش ها در 5 سال اخیر به 120 میلیارد مترمکعب رسید و در دو سال اخیر این رقم در مرز 105 تا 110 میلیارد مترمکعبی قرار گرفته است.

از مجموع 110 میلیارد مترمکعب منابع آبی تجدید شونده، اگر 60 درصد یعنی 66 میلیارد مترمکعب در سال آب مصرف کنیم، به طور مناسب از منابع آب تجدیدشونده، سهم برای محیط زیست و آبخوانها گذاشته ایم، اما مصرف تا 70 درصد منابع آب تجدیدشونده نیز کم اشکال عنوان می شود؛ اما در این خصوص توصیه های جهانی برای دوری از تنش های آبی، مصرف 40 درصدی منابع آب تجدید شونده است.

دلیل مشخص شدن سقف 70 درصدی از منابع آب تجدیدشونده این است که حداقل 30 درصد منابع آب تجدیدشونده هر کشور سهم محیط زیست آن کشور است که اگر از آن برای مصرف برداشت کنیم، خسارت های بعضا ًغیرقابل جبرانی به محیط زیست و منابع آب شیرینمان زده ایم.

اگر طبق استانداردهای جهانی، میزان آب مجاز قابل استفاده را 70 درصد از منابع تجدیدشونده آب بدانیم، میزان آب قابل مصرف در ایران سالانه 77 میلیارد مترمکعب است در حالی که هم اکنون مصرف سالانه آب در ایران حدود 95 میلیارد مترمکعب است، به عبارتی ما 86 درصد از منابع آبی تجدید شونده کشور را مصرف می کنیم و نیمی از سهم محیط زیست را نیز به مصرف اختصاص داده ایم.

این موضوع دلیلی بر کاهش شدید سطح سفره های زیرزمینی آب و خشک شدن تالاب ها و رودخانه های کشور است. ایران اکنون دارنده بیشترین رکوردهای سالانه نشست زمین در جهان است.
منبع: تسنیم
برچسب ها: نشست زمین ، ایران
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: