April 2024 30 / سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۹۳۵۲۶
۲۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۸
0
مصرف نمک های دریایی عامل نارسایی کبد استپول‌نیوز - مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد با هشدار به خانواده‌ها در مصرف نمک های دریایی تأکید کرد: استفاده از این ماده در تهیه غذا منجر به نارسایی‌های کبدی و انواع مشکلات جسمی در افراد می‌شود.

نمک دریا به محصول حاصل از تبخیر آب دریا گفته می‌شود که به‌ عبارت ‌دیگر مستقیماً از دریا یا اقیانوس‌ها به دست آید. در سال‌های اخیر مصرف نمک دریا از سوی افراد غیر کارشناس و غیرمسئول به مردم توصیه می‌شود، استفاده از آن، می‌تواند عوارضی برای شهروندان داشته باشد.

یوسف نقیایی به مناسبت هفته اطلاع‌رسانی تغذیه ( 17 تا 21 آذرماه ) افزود: برخی افراد با استناد به مطالب و تبلیغات شبکه‌های مجازی به مصرف نمک غیر یدار، نمک دریا و دیگر موارد مشابه روی آورده‌اند. وی اضافه کرد: نمک دریا هرگز نباید به مصرف خوراکی ها برسد ، علاوه بر اینکه ید ندارد حاوی عناصر سنگین و ناخالصی‌ها زیادی است که سلامت افراد را به خطر می‌اندازد.

این کارشناس ارشد بهداشت استان بابیان اینکه این موضوع در مورد « نمک سنگی: نیز صدق می‌کند،اظهار داشت: استفاده از آن زیان بسیاری برای سلامت افراد جامعه به دنبال دارد. نقیایی به شهروندان توصیه کرد که با پرهیز از مصرف نمک دریا، نمک‌های یددار را مصرف کنند، این کار علاوه بر تأمین ید موردنیاز بدن، هیچ‌گونه ضرر و زیانی برای آنان ندارند. وی با اشاره به اینکه نمک دریا ید کافی ندارد، یادآور شد: فقط نمک‌های یددار را باید مصرف کنیم که این کار علاوه بر تأمین ید مورد نیاز بدن، هیچ‌گونه ضرر و زیانی برای آنان ندارند. نقیایی با اشاره به اینکه ید از عناصر کمیاب و نادر است، افزود: این ماده فقط در غذاهای دریایی چون ماهی و میگو وجود دارد.

مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان بهترین راه پیشگیری از کمبود ید را مصرف نمک یددار تصفیه‌شده دانست و تصریح کرد: یکی اقدامات بسیار خوب که سال گذشته در کشور آغاز شد، طرح « غنی‌سازی نمک با ید» است که به‌عنوان طرح بسیار موفق در خاورمیانه مطرح است، هم اینک تمام نمک‌ کارخانه‌های ایران استاندارد و حاوی ید هست. نقیایی خاطرنشان کرد: مصرف هرگونه نمک به‌غیراز نمک‌های یددار قادر به تأمین عنصر ید در بدن نیست.

وی ادامه داد: کمبود ید در بدن مشکل تیروئید کم کار یا پرکار، اختلال در یادگیری نوجوانان و جوانان ، سقط‌جنین و عقب‌ماندگی جسمی و ذهنی نوزادان و بسیاری از بیماری‌های دیگر می‌شود. وجود ید برای سنتز هورمون‌های تیروئید اهمیت اساسی دارد؛ در حقیقت غده تیروئید مصرف‌کننده اصلی ید در بدن است و کمبود آن به اختلال در کار تیروئید منجر می‌شود.

امسال شعار هفته اطلاع‌رسانی تغذیه، استفاده از نمک یددار تصفیه‌شده اعلام‌شده است. نمک دریا دارای انواع ناخالصی از جمله مواد نامحلول مانند شن، ماسه، خاک، گچ و مواد آلوده‌کننده، مواد محلول سخت از جمله کلسیم و منیزیم و فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیوم است. نمک دریا می‌تواند عوارض نامطلوبی در دستگاه گوارش، کبد، کلیه‌ها و ریه ها ایجاد کند و حتی منجر به مسمومیت شود. اختلال در جذب ریزمغذی‌ها همچون آهن و روی از دیگر مضرات استفاده از نمک دریاست و این نمک فاقد ید کافی مطابق با استانداردهای اعلام‌شده برای پیشگیری از گواتر و اختلال‌های ناشی از کمبودید است.
منبع: ایرنا
برچسب ها: نمک دریایی ، کبد ، پول نیوز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: