April 2024 30 / سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۳۷۷۹
۱۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۰
0
این کارشناس بازار سرمایه گفت: استقلال و پرسپولیس در بازار پایه نارنجی هستند که حتی در سبد سهامداران آماتور هم جایی ندارد. این سازمان خصوصی سازی است که ( از طریق تامین سرمایه امید ) دو نماد را بازارگردانی می‌کند.
استقلال و پرسپولیس بنگاه اقتصادی نیستند/ سهامداران آماتور هم سهام این دو باشگاه را معامله نمی‌کنند
حسین قربان‌زاده، جمعه شب در یک برنامه تلویزیونی در ارتباط با ورود استقلال و پرسپولیس برای دوری از محرومیت جهت مالکیت مشترک گفت: ابتدا تا شهریورماه و بعد تا دی‌ماه به این تیم‌ها مهلت داده شد که این کار صورت بگیرد. یکی از ایرادات کنفدراسیون فوتبال آسیا، مالکیت مشترک استقلال و پرسپولیس است که دولت درهر دو تیم سهامدار است و الان هم ۹۰ درصد سهم دارد و باید واگذار شود. در حال مذاکره هستیم تا بلوک‌های مدیریتی این دو تیم واگذار شود و تا دی‌ماه مشکل مالکیت مشترک وجود نداشته باشد.

وی افزود: در حال حاضر ۱۰ درصد سهام دو تیم فروخته شده است و برای این که مالکیت دولت به کمتر از ۵۰ درصد برسد، باید ۴۱ درصد دیگر سهام دو تیم هم فروخته شود.

قربان‌زاده گفت: هم امکان عرضه تدریجی دو تیم و هم امکان مزایده بلوکی را داریم. برای مزایده بلوکی در حال مذاکره هستیم و این به ما یک شناخت می‌دهد که مشتریان بالقوه چه کسانی هستند و برای اهلیت سنجی لازم است این اتفاق بیفتد. اگر پیشکسوتان دو باشگاه هم می‌خواهند بلوک‌های مدیریتی تیم را در اختیار بگیرند باید در قالب یک شرکت در مزایده شرکت کنند.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به این که تا دی ماه اصرار داریم که بلوک‌های مدیریتی واگذار شود، گفت: تائید مزایده و مصوبه هیئت واگذاری یک هفته زمان می‌خواهد و نیاز به ارزشگذاری نیست، چون در بورس کشف قیمت شده‌اند و دوره ارزشگذاری هم وجود ندارد. به همین خاطر کل مزایده دو هفته طول می‌کشد، نکته مهم مذاکره قبل از مزایده برای شناخت مشتریان بالقوه است که ما الان در این دوره هستیم و محدوده شهریور تا دی فرصت کافی است تا مزایده برگزار شود.

در همین رابطه «بهمن فلاح»، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار پول نیوز در ارتباط با باز شدن نماد دو یاشگاه پرطرفدار پایتخت در فرابورس اظهار داشت: بحث استقلال و پرسپولیس بحث کاملا جدایی از بورس است. در پذیرش دو تیم پرطرفدار فوتبال پایتخت همچنان شبهه وجود دارد. یعنی این که اگر بخواهیم این دو تیم را به طور واقعی ارزش گذاری کنیم، می‌بینیم که ارزش گذاری کنونی کاذب بوده و بر اساس برند این دو بوده و صرفا با تصویر ذهنی که مردم از این دو برند دارند در حال افزایش قیمت است.


وی ادامه داد و افزود: نه اراده‌ای برای خصوصی‌سازی وجود دارد و نه این شرکت‌ها به لحاظ اقتصادی صلاحیت پذیرش در بازار را دارند. چطور می‌شود شرکتی که نه دارایی دارد و نه سودی و صرفا زیان‌ده است را وارد بازار کنیم و حضور آن‌ها را در بازار مثبت ببینیم. این مسائل بیشتر باعث بی‌اعتباری بازار ما در آینده خواهند شد.
 
 
 

فلاح در پاسخ به این سوال که با تمام مسائل مطرح شده آیا از این دو تیم در معاملات بورسی استقبال خواهد شد یا خیر، گفت: استقلال و پرسپولیس در بازار پایه نارنجی هستند که حتی در سبد سهامداران آماتور هم جایی ندارد. این وزارت ورزش و جوانان است که این دو نماد را بازارگردانی می‌کند.

وی ادامه داد: ارزش‌گذاری این‌ها کاذب بوده است. مگر می‌شود چهل هزار میلیارد قیمت‌گذاری شوند در حالی که بدون دارایی، بدهی انباشه فراوانی هم دارند. بدهی‌هایی که بلاتکلیف‌اند و ممکن است منجر به زیان بیشتر نیز شود.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: فرایند پذیرش استقلال و پرسپولیس دستوری و به جهت فرار از مشکلات تعلیق و حذف از آسیا بوده است. این مسائل باعث شده تا با فرمان‌های بالادستی وارد بورس شوند. هر شخصی که بخواهد از این دو باشگاه سهامداری کند، نگاه اقتصادی به این دو باشگاه نداشته باشد.

خبرنگار : مجتبی بیگلری
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: