رییس اتاق تهران در گردهمایی بزرگ فعالان اقتصادی مطرح کرد:
کد خبر: ۱۳۳۶۰۱
۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵
0
آل اسحاق با اشاره به 5 میلیون متقاضی شغل، گفت: بازتاب دو مشکل اشتغال و معیشت در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نمود دارد .
پول‌نیوز - گردهمایی ائتلاف بزرگ فعالان اقتصادی برای اتاق مطلوب، با حضور جمع عظیمی از فعالان اقتصادی کشور،  دانشگاهیان واصحاب رسانه، 26 دیماه 93 در محل هتل لاله تهران برگزار شد.

به گزارش گروه صنعت و بازرگانی پول‌نیوز، رییس ستاد ائتلاف بزرگ درابتدا با بیان اینکه برگزاری انتخاباتی سالم و پرشور اتاقی را بنا می نهد که خدماتش در اقتصاد کشورکاملا قابل لمس است، گفت : ائتلاف بزرگ به معنای دست نیاز دراز کردن به سوی تشکل ها و دارندگان کارت های بازرگانی است و همچنین اتاق باید بتواند با توجه به شرایط جهانی نقش خود را به تنهایی ایفا کند و نیز بخش خصوصی در فرصت های تجاری گام های عملی بردارد.

ابراهیم جمیلی در ادامه با اشاره به اهمیت اتاق های شهرستان ها تاکید کرد: ایجاد اتاق های قوی در شهرستان ها منشا باور بیشتر نقش تشکل ها خواهد بود.

وی سپس از دولت و مجلس خواست تا تشکل ها را جدی بگیرند و دولت به غیر از وظایف اجرایی خود بقیه وظابف را به بخش خصوصی واگذار کند.

رییس ستاد ائتلاف بزرگ با اشاره به اهمیت شوراهای مشترک تصریح کرد: در صورت توافق با 5+1 برنامه پس از تحریم باید بسیار مدون باشد و ما را زودتر به چشم انداز 20 ساله برساند.

جمیلی در پایان سخنانش از نمایندگان تشکل های حاضر در گردهمایی دعوت کرد تا همراهیشان را با ائتلاف بزرگ اعلام کرده و اعضای ستاد ائتلاف بزرگ که از جمع کوچکی آغاز واکنون به ائتلاف بزرگی تبدیل شده اند را یاری کنند.

نیازاتاق های بازرگانی به نگاه جهانی، سیستمیک و آینده نگر

در ادامه گردهمایی خانم دکتر خوارزمی، استاد دانشگاه به ایراد سخنانی با موضوع  جامعه هستی و بشریت پرداخت ودر خصوص نقش مهم اتاق های بازرگانی در جامعه ایرانی افزود: اتاق باید در قالب وضعیتی که جامعه بشری پس از 200 سال درآن قرارگرفته خودرا تعریف کند و اتاق ها تنها متولیان بخش خصوصی نمی باشند.

وی تاکید کرد: اگر اتاق هایی پویا می خواهیم اول فلسفه وجودی شان را تعریف کنیم و سپس به دنبال مدل های نظری و علمی برویم.

به گفته وی قانون فعلی اتاق نمی تواند تحول ایجاد کند و باید بازنگری شود.

این استاد دانشگاه در خصوص انتخابات آتی اتاق با بیان اینکه هیات نمایندگان سرنوشت اتاق را رقم می زنند، اظهارداشت: اتاق های بازرگانی به آدم هایی  با نگاه جهانی، سیستمیک و آینده نگر که با مفاهیم نوین اقتصاد در تجارت –صنعت و مدیریت آشنا باشند،احتیاج دارند.

دولت و مجلس تشکل ها را جدی بگیرند

یحیی آل اسحاق، رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران نیز حوزه اقتصاد ایران را تحت تاثیر عوامل مختلف خارجی و داخلی و مجموعه استراتژی ها ی جهانی که هرکدام نسبت به ما برآیند متفاوتی دارند، دانست و گفت: باید ها و نباید ها بر اساس اهداف کوتاه مدت سیاسی شکل می گیرد و حوزه سیاست دارای قدرت و رای است واگر اقتصاد  زیر سیطره سیاست باشد اوضاع فعلی تغییری نخواهد کرد و سیاست سایه اش را از سر اقتصاد کم کند.

آل اسحاق با طرح این سوال که آیا نظام تدبیر، حاکم بر مدیریت بخش اقتصاد است؟ تصریح کرد:سهم ما از اقتصاد جهان یک دهم درصد است و این در حالی است که ما در قلب تاثیر گذارترین منطقه  جهان، خاورمیانه قرار داریم و آنچه اکنون هستیم مناسب ما نیست و حداقل سهم ما از اقتصاد جهانی بلید یک درصد بلکه بالاتر هم باشد.

رییس اتاق تهران به دو چالش اصلی کشور جدای ازتحریم ها اشاره کرد و گفت: اشتغال و معیشت مردم دو معضلی که تنها با یک اجماع عمومی متشکل از دولت، مجلس، قوه قضاییه  و بخش خصوصی قابل حل است.

وی افزود: 4 در صد رشد اقتصادی مطرح شده از سوی دولت  مربوط به واحدهای پیشرو وابسته به دولت ازجمله صنایع ساختمانی و پتروشیمی دولتی است نه در بخش تولید واحدهای کوچک و متوسط.

وی با اشاره به 5 میلیون متقاضی شغل، گفت: بازتاب دو مشکل اشتغال و معیشت در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نمود دارد .

به گفته وی دولت حاکمیتی به معنای سیاستگذار، ناظر و هدایتگر است و باید وظایفش را به تشکل ها، شهرداری ها و مردم بدهد.

وی با انتقاد از انجماد 40 ساله بخش خصوصی ،گفت: اصل 44 باید عملیاتی واگذارشود و فضای عمومی کشور از اتاق ها انتظار دارد که بتوانند پاسخ شرایط خاص تاریخی کشور را بدهند و افرادی انتخاب شوند که از عهده این مسوولیت برآیند واکنون با توجه به نقش کلیدی اتاق های بازرگانی در تاریخ اقتصاد کشوردر صورت انتخاب افراد نامناسب، نامتعادل و غیر حرفه ای به تاریخ بدهکار خواهیم بود.

آل اسحاق در پایان به فعالان اقتصادی توصیه کرد تا با دید باز جهانی و منطقه ای و نداشتن نگاه سیاسی در انتخابات اتاق حضور فعال و جدی داشته باشند واظهار امیدواری کرد با انتخاب درست خود در 4 سا آینده، اتاق ها و اقتصاد کشور را با قدم های بلندتری به جلو ببرند.  

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: