April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۳۹۶۰۹
۰۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۹
۵
وی خطاب به شهروندان تاکید کرد: هرگونه خرید و فروش زمین در استان های شمالی باید با استعلام از ثبت اسناد و جهادکشاورزی صورت گیرد تا وضعیت کاربری زمین برای خریداران مشخص شود.
پول‌نیوز- رییس سازمان امور اراضی کشور گفت: تبدیل هر میزان از مساحت یک میلیون هکتاری دشت شمال به عنوان مهمترین اراضی کشاورزی کشور، خیانت ملی است.

قباد افشار روز پنج شنبه با حضور در سازمان جهادکشاورزی مازندران در ساری و در نشستی با خبرنگاران افزود: بنگاه داران مسکن که در سال های اخیر به صورت غیرقانونی در شمال ایران به صورت قارچ گونه رشد یافتند، عامل اصلی زمین خواری و تغییر کاربری هستند.

وی همچنین گفت: هر چند ردپاهایی از مسوولان دولتی در تغییر کاربری وجود دارد اما این امر سازمان یافته نیست.

افظار اظهار داشت: همزمان با آغاز بکار دولت یازدهم با تمامی افراد و مسوولان دولتی که به مقوله حفظ کاربری توجه نکنند، به شدت برخورد می شود و اغماضی در این باره وجود ندارد.

وی خطاب به شهروندان تاکید کرد: هرگونه خرید و فروش زمین در استان های شمالی باید با استعلام از ثبت اسناد و جهادکشاورزی صورت گیرد تا وضعیت کاربری زمین برای خریداران مشخص شود.

رییس سازمان امور اراضی کشور با بیان این که مازندران در تولید 14 محصول کشاورزی رتبه نخست کشور را دارد، گفت: تغییر کاربری تهدید جدی علیه زمین های کشاورزی شمال است.

وی با بیان این که اگر مدیریت حفاظت از اراضی کشاورزی شمال به درستی صورت نگیرد، امنیت غذایی کشور دچار چالش جدی خواهد شد، ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد که در 25 سال اخیر تغییر کاربری غیرقانونی در شمال به وفور صورت گرفته است.

وی با تاکید بر این نکته که یک میلیون هکتار از دشت های کشاورزی در شمال باید حفظ شود، گفت: پدیده ویلاسازی علاوه بر از بین بردن فعالیت های کشاورزی صنعت گردشگری استان های شمالی بویژه مازندران را نیز دچار چالش کرده است.

افشار به توسعه غیر اصولی شهرها و روستاهای شمال ایران اشاره کرد و گفت: طرح های هادی در روستاها و طرح های جامع و تفصیلی شهرهای استان های شمالی باید بازنگری شود که با هماهنگی های صورت گرفته با سازمان مسکن انقلاب اسلامی و وزارت راه و شهر سازی این موارد در دست اقدام است.

رییس سازمان امور اراضی کشور با بیان این که هویت زمین کشاورزی با پدیده زمین خواری و ویلاسازی در شمال ایران از بین رفته است، بیان داشت: 200 هزار هکتار از اراضی شمال در تهدید جدی تغییر کاربری قرار دارد.

افشار تاکید کرد: توسعه شهرهای شمال ایران از دهه 40 تا امروز 12 تا 15 برابر بیشتر شده که این توسعه در سطح، با تغییر کاربری اراضی کشاورزی حاشیه شهرها بوجود آمده است.

وی تاکید کرد: در یکی از شهرهای مازندران که 300 هکتار مساحت شهری آن در طرح جامع بوده، 200هکتار نیز اراضی کشاورزی حاشیه در قالب طرح توسعه به شهر الحاق شده است.

رییس سازمان امور اراضی کشور از رد تقاضای توسعه شهرهای مازندران در سطح، در شورای عالی شهر سازی خبر داد و گفت: تبدیل شالیزارهای شمال به غیر کشاورزی خیانت ملی است.

وی حفظ خاک را مهمتر از آب در کشاورزی دانست و گفت: به رغم کمبود آب که موجب چالش در فعالیت های کشاورزی شمال ایران شده، اما حفظ اراضی مهمتر از آب است چراکه با تغییر کاربری، فعالیت کشاورزی در زمین از بین خواهد رفت.

به گفته افشار جنگل ها و زمین های ساحلی شمال کشور که روزی برای همگان قابل مشاهده بود، در معرض تخریب و محو شدن است و اراضی کشاورزی این خطه نیز به شدت در حال تغییر کاربری قرار دارند.

رییس سازمان امور اراضی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو برابر خانه های مسکونی در مازندران ویلاسازی صورت گرفته است که ارزش افزوده ای ندارد.

وی ادامه داد: ویلاسازی اشتغال و توسعه ای را برای استان های شمالی نداشته و فقط کشاورزان را به سرایداران ویلاسازان تبدیل کرده است.

وی حفاظت و پیشگیری از تغییر کاربری اراضی شمال را اولویت ماموریت سازمان امور اراضی کشور دانست و گفت: پارسال 13 گشت حفظ کاربری اراضی کشاورزی مازندران شکل گرفته بود که امسال به 20 گشت افزایش خواهد یافت.

افشار با بیان این که در این گشت ها با حضور یک نفر از نیروی انتظامی و یک کارشناس کشاورزی با هماهنگی دستگاه قضایی گشت های حفظ کاربری را در استان مازندران انجام می دهند، خاطر نشان کرد: تجهیزات و امکانات برای اجرای احکام تخریب و قلع و قمع بناهای غیر قانونی در اراضی کشاورزی نیز برای استان مازندران تامین شده است.

افشار از اجرای قانون اراضی کشاورزی بایر در استان های شمالی خبر داد و گفت: زمین های کشاورزی که به مدت پنج سال به دلایل مختلف بایر بمانند، بر اساس قانون مصادره می شوند.

وی تاکید کرد: بهانه ای برای کشاورزی نکردن در شمال وجود ندارد و زمین در این خطه قابلیت تولیدات انواع محصولات کشاورزی را دارد.

وی از انجام نقشه برداری هوایی اراضی شمال ایران خبر داد و گفت: این طرح با 150 میلیارد ریال برای استان مازندران در سال جاری انجام می شود.

افشار تداخل زمین های کشاورزی با منابع طبیعی در شمال را از دیگر مشکلات عنوان کرد و بیان داشت: برای اجرای طرح های حفاظت از اراضی کشاورزی شمال، نقشه برداری هوایی و تعیین و تکلیف شدن واگذاری های زمین در گذشته، امسال یک هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است.

وی از اصلاح قانون تغییر کاربری در سال جاری خبر داد و گفت: با اصلاح این قانون روزنه های موجود بسته خواهد شد.

به گفته افشار اصلاحات قانون تغییر کاربری در کمیسیون کشاورزی مجلس به تصویب رسیده است و در آینده نزدیک در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.

وی به ترتیب از مازندران، البرز، تهران، گیلان و گلستان به عنوان استان های در معرض جدی تغییر کاربری یاد کرد و گفت: کلان شهرهای مشهد، اصفهان، شیراز و تبریز نیز در معرض تغییر کاربری غیرقانونی قرار دارند.

وی با بیان این که در دو دهه اخیر چهار میلیون هکتار زمین به دلایل مختلف واگذار شده است، گفت: طرح نظارت در 700 هزار هکتار از زمین های واگذار شده در 18 ماه اخیر اجرایی شده است که 100 هزار هکتار از اراضی واگذارشده به تعهدات خود عمل نکردند.

رییس سازمان امور اراضی کشور ادامه داد: 60 هزار هکتار از این اراضی اخطار و مهلت انجام تعهدات را گرفته اند و 40 هزار هکتار نیز مشمول فسخ و خلع ید شدند.

به گفته افشار در سال 1394 نیز 700 هزار هکتار از اراضی واگذار شده در طرح نظارت قرار خواهند گرفت.

وی یکی از مشکلات در خلع ید و فسخ قرار داد را کمبود اعتبار عنوان کرد و گفت: البته دولت به این مقوله توجه ویژه ای دارد.

رییس سازمان امور اراضی کشور از تهیه آیین نامه جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی خبر داد و گفت: در این آیین نامه به تجمیع اراضی خرد و ارایه خدمات ویژه و خاص دولتی توجه شده است که در آینده در دولت مطرح خواهد شد.
منبع: ایرنا
برچسب ها: شالیزار ، ویلا ، زمین ، دولت
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: 0
انتشار یافته: ۵
نظرات بینندگان
بی نام
Iran, Islamic Republic of
00:30 - 1394/01/07
صلاح کشاورز را هیچ کس جز خودش نمیداند کشاورز تا کی خود را در آب و گل بیاندازد و کشاورزی کند و محصول خود را به مفت به فروشد و دولت هم هیچگونه حمایتی از کشاورز ندارد و همیشه اختلاف طبقاتی بین روستاییان و شهر نشینان روز بروز بیشتر می شود و خرج و دخل کشاورزان جور در نمی اید و هزینه های کشاورز روزبروز زیادتر می شود چکار کند مجبور هست زمینش را به کار دیگری بزند تا از این گرفتاری ها خلاص شود.
روستایی
United States
01:39 - 1394/01/07
آقای محترم ک حرف از خیانت ملی میزنید اگه راست میگی اینقدر براتون مهمه بفکر اون کشاورز بدبخت هم باش چند ماه جون میکنه و تو اون گل و لای با کمر درد و پا درد دست و پنجه ترم میکنه تا پیش زن و بچه اش سر بلند کنه اما با قیمت مفتی ک محصولش رو ازش میخرید فقط و فقط دارین اونو رنجور تر میکنید، اونا راهی جز فروش زمین ندارن جچوری با این وضعیت اقتصادی خرج زن و بجشون رو بدن شما اول فکر تامین مالی اونا باشید تا اونا هم زمیناشون رو نفروشن و به قول شما به فکر خیانت ملی نباشند ن اینکه پشت میز و جآی گرم نشستی و فقط شعار بدی
دوست
Canada
02:50 - 1394/01/07
مردم به خودتان رحم کنید .که مورد عنایت پروردگار فرار گیرید.
شهروند
Iran, Islamic Republic of
03:45 - 1394/01/07
واقعن خیانت بزرگیست من کسانی را در همین چالوس نوشهر میشناختم که از بهترین تولیدکنندگان برنج بودندحالا شدند بهترین دلال زمین دیگه کسی به فکر زراعت نیست به هیچ قیمتی نباید مجوز داد ولی متاسفانه راهی برای فرار پیدا می کنند و میشه اینی که هست کل طبیعت را بهم ریختند زمانی چالوس و نوشهر زیبا بود که وقتی وارد میشدی اون طبیعتش بود که چشمگیر بود الان همه جا شده ساختمان این یعنی چی به خدا دیوانگی هستش که انسان با دست خودش طبیعت اطرافشو نابود کنه و در هیچ کجای دنیا به غیر از ایران نمی تونی شاهد چنین خیانتهایی باشی اون از شالی ها اون از رودخانه هاش اون از وضعیت دریای شمال که اینقدر آلودگی در دریا هست که بومی های منطقه وارد آب نمیشن اون از وضعیت زباله هایی که همه جا مشاهده میشه واقعن به کدوم سمت داریم میریم با دست خودمون خودمون رو به خاطر پول نابود کردیم تمام کناره شده جای بسازبفروش ها جنگلها را نابود می کنند می برند و می دزدند و می فروشند کسی هم بهشون نمیگه بالای چشمانتان ابروست واقعن اگر جلویش گرفته نشود باید منتظر فاجعه بود حداقلش اینه که دیگه شالی نمیمونه که بخواد برنجی بنام برنج شمال باشه بخدا باید بریم از پاکستان و هندوستان درس بیاموزیم که از زمینهاشون فقط برای زراعت استفاده میکنند نه تجارت و به همین دلیلم بازار جهانی را دستشون گرفتند. کشاورزهای ما دیگه به فکر زراعت نیستند ولی دیگه به یاری خدا آخرشه باید رفت به سمت تولید در غیر این صورت با مشکلات جدی مواجعه خواهیم شد آخه تا کی می خواهیم اینکار دلالی خونه و ماشین و سکه و ارز را انجام بدیم کلاه سر خودمون بگذاریم با این کار فکر می کنیم سود نصیبمون میشه اما در واقع کلاه سر همدیگه می گذاریم و قدرت خریدمون روز به روز کمتر می شه و تولید هم افت می کنه سودی که در همان کشاورزی هست در هیچ کاری نیست در دنیا اولین سرمایه گذاری همین کشاورزی است و کشورهایی که دراین راه موفق بودند اقتصاد قوی و ثبات اقتصادی داشتند
بی نام
Iran, Islamic Republic of
07:47 - 1394/01/09
این قدر اختلاف طبقاتی بین روستاییان و مردم کلان شهر ها زیاد شده که روستایی اگه زمین کشاورزی و تما دار و ندار خودش را به فروشد نمی تواند یک آپارتمان کوچک در جای متوسط کلان شهرها تهیه کند و خرج و مخارج و هزینه تحصیل و ازدواج فرزندان و ..... روزبروز زیادتر می شود شما بیاید ای آنهایی که دم از خیانت ملی می زنید از ما بخرید و بیایید روستا و کشاورزی کنید دل شما به حال طبیعت می سوزد به حال مردمی که در دل طبیعت زندگی می کنند نمی سوزد که در رنج بدبختی زندگی می کنند البته حساب مردم روستا به زمین خواران را که سند سازی می کنند و طبیعت را نابود می کنند فرق می کند آن ها را باید قانون به اشد مجازات یعنی اعدام برساند قطع درخت و تخریب محیط زیست یک جنایت بدون توضیح می باشد.
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: