May 2024 01 / چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۰۰۳۴
۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۲
0
ميانگين مصرف مشتركان خانگي در پايان سال 93، نسبت به سال پيش از آن افزايش يافت كه نشان از بالاتر رفتن مصرف انرژي برق در بخش هاي غيرتوليدي دارد.
مصرف برق مشتركان خانگي افزايش يافت پول‌نیوز- درحالي كه ميانگين مصرف مشتركان خانگي در دنيا 900 كيلووات است، در ايران اين ميزان سه برابر استاندارد جهاني است.

به گزارش گروه انرژی پول‌نیوز، آمارها نشان مي دهد كه ميانگين مصرف برق در ميان مشتركان خانگي در پايان سال گذشته به 2740 كيلووات ساعت رسيد كه اين ميزان نسبت به سال پيش از آن 126 كيلووات ساعت رشد نشان مي دهد.

بررسي آمارها درعين حال نشانگر آن است كه ميانگين مصرف مشتركان خانگي از سال 90 تاكنون حركتي صعودي داشته و تنها در سال 92 اندكي ناچيز كاهش يافته است.

براين اساس اين شاخص از 2500 كيلووات ساعت در سال 90 به ناگاه به 2622 كيلووات ساعت در سال 91 رسيده است.

اين رقم در سال 92 با كاهشي اندك به 2614 كيلووات ساعت رسيد اما دوباره در سال 93 روند افزايشي يافت و به پله 2740 كيلووات ساعت صعود كرد.

برپايه اين گزارش مصرف انرژي در اقشار گوناگون اجتماعي متفاوت و اين امر بويژه در شهرها محسوس است. خانوارهاي كم درآمد مصرف انرژي بسيار كمتري نسبت به خانوارهاي پردرآمد دارند، در حالي كه خانوارهاي ثروتمند انرژي بسيار زيادي مصرف مي كنند و از آنجا كه دولت يارانه زيادي براي بهاي انرژي مي پردازد، اين امر باعث مصرف بي رويه و غير منطقي انرژي در اقشار ثروتمند جامعه شده است. نتايج تحقيقات نيز نشان داده انگيزه صرفه جويي انرژي در خانواده هاي مرفه كمتر از خانواده هاي متوسط و پائين است.

خانوارهاي شهري و خانوارهاي روستايي از لحاظ مصرف انرژي با يكديگر متفاوت هستند. مصرف برق خانوارهاي شهري بيشتر است زيرا در شهر امكان برخورداري از وسايل گوناگون خانگي بيشتر است. همچنين نحوه زندگي در شهر (ساعات بيشتري از شب را بيدار بودن و...) نياز به انرژي بويژه روشنايي را افزايش مي دهد. روشنايي معابر شهري نيز كه براي حفظ امنيت و آرامش محيط زندگي لازم است، خود هزينه سنگيني دارد. از اين گذشته ميزان رفت و آمد در شهر بيشتر است و اين خود مصرف انرژي را افزايش مي دهد. مصرف انرژي در روستاهاي كشور ما نسبت به شهرها كمتر است. خانوارهاي روستايي از وسايل برقي كمتري استفاده مي كنند و زندگي آنها بيشتر با طبيعت هماهنگ است و لذا نياز كمتري به انرژي دارند.

نگاهي به آمارها
طي يك مطالعه در شهر تهران بر روي 6 هزار مشترك خانگي در سال 1383 نشان داده شد كه 68 درصد از چرخ گوشت برقي، 53 درصد پلوپز برقي، 28 درصد ماكرووفر، 63 درصد راديو ضبط، 50 درصد كامپيوتر، 11 درصد چاي ساز، 69 درصد از ويدئوكاست و CD استفاده مي نمايند. در صورتي كه يقيناً فراواني استفاده از اين دستگاه ها در روستاها كمتر است. شواهد موجود حاكي از آن است كه پركاربردترين وسايل برقي خانگي در حال حاضر وسايلي نظير جاروبرقي، اتو، يخچال و فريزر، كولر آبي، ماشين لباسشويي، تلويزيون و سشوار هستند.

اين شاخص ها به طور حتم در طول 10 سال گذشته تغيير كرده و وسايل برقي ديگري نيز به آن اضافه شده كه خود در افزايش ميانگين مصرف مشتركان خانگي موثر است.
برچسب ها: توانیر ، برق ، انرژی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: