May 2024 05 / يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۰۳۵۶
۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۷
0
برخی حیوانات مانند کبوترها دارای قطب‌نمای داخلی در مغز خود هستند؛ اما محققان در تحقیقات خود نشان داده‌اند که امکان مجهز کردن برخی حیوانات به قطب‌نمای خارجی نیز وجود دارد.
پول‌نیوز- محققان ژاپنی اقدام به کاشت قطب‌نمای دیجیتالی ظریف در مغز موش‌های کور برای هدایت آنها در پیچ و خم‌های یک ماز کردند.

برخی حیوانات مانند کبوترها دارای قطب‌نمای داخلی در مغز خود هستند؛ اما محققان در تحقیقات خود نشان داده‌اند که امکان مجهز کردن برخی حیوانات به قطب‌نمای خارجی نیز وجود دارد.

حس بینایی برای تشخیص محیط اطراف بسیار حیاتی است و افراد نابینا به سختی با فضاهای جدید آشنا شده و موفق به مسیریابی درست در این مکان‌ها می‌شوند.

«یوجی ایکگایا» و «هیروآکی نوریموتو» از دانشگاه توکیو بررسی کردند که آیا می‌توان از سیگنال ژئومغناطیسی برای هدایت افراد نابینا در مسیرهای جدید استفاده کرد.

در این تحقیق، 11 موش نابینا شده و با استفاده از میکروالکترود، قطب‌نمای دیجیتالی ظریفی در بخش قشر بینایی مغز موش‌ها کاشته شد.

سپس حیوانات در یک ماز قرار داده شدند؛ پیچ و خم‌های ماز به شکل حرف تی (T) طراحی شده بود، زمانیکه سر موش به سمت شمال و جنوب چرخانده می‌شد، سیگنال‌های الکتریکی توسط الکترودها به نورون‌ها ارسال می‌شدند.

موش‌های کور یاد گرفتند که چگونه از این قطب‌نما برای جهت‌یابی در پیچ و خم‌های ماز و تشخیص خطر استفاده کنند که حسی مشابه دیدن را در حیوانات ایجاد کرده بود.

موش‌ها با کمک قطب‌نما می‌توانستند جهت شرق یا غرب را با استفاده از نشانگرها در اطراف مارپیچ تشخیص دهند؛ قدرت مسیریابی درست موش‌ها در ابتدا 50 درصد بود، اما پس از گذشت پنج تا هفت روز، حیوانات در 90 درصد موارد مسیر را به درستی تشخیص می دادند.

این حیوانات بدون قطب‌نمای دیجیتالی، شانسی کمتر از 50 درصد برای یافتن مسیر درست در ماز داشتند.

در آزمایش بعدی، موش‌ها در یک ماز پنج شاخه قرار داده شدند؛ زمانی که سیگنال‌های قطب‌نما خاموش شدند، حیوانات توانستند مسیر درست را تشخیص دهند.

به نظر می‌رسد که موش‌های کور از قطب‌نما برای شکل دادن نوعی نقشه ذهنی از ماز استفاده کرده بودند.

محققان امیدوارند که در آینده از فرآیند عصبی مشابهی برای کمک به مسیریابی افراد نابینا استفاده کنند.
منبع: ایسنا
برچسب ها: موش کور ، قطب نما ، مغز ، ژاپن
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: