May 2024 01 / چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۶۱۲۹
۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۶
0
حسین عبده تبریزی گفت:اگر در توافقات هسته ای گشایشی حاصل شود انتظار می رود در بخش صنعت نفت و گاز، خودرو، مخابرات و بخش داروئی تغییرات مثبتی را ببینیم و به همین ترتیب در بازار سهام نیز ما شاهد رشد 5 تا 10 درصدی شاخص ها باشیم.
آینده بورس بعد از مذاکرات چه می‌شود؟پول‌نیوز- دبیر کل سابق بورس اظهار امیدواری کرد: با اصلاح بازار سرمایه، کاهش تورم و گشایش مسائل هسته‌ای شاهد نامتوازنی در اقتصاد نخواهیم بود.

حسین عبده تبریزی - در همایش بورس در دوراهی مذاکرات با رویکرد مالی، اقتصادی و استراتژیک با بیان اینکه تغییر در قیمت نفت باعث دگرگونی اساسی در بازار سرمایه شده و این درآمد از 120 میلیارد تومان در سال 1392 به 25 میلیارد تومان در سال جاری رسیده است، گفت: اگر در توافقات هسته ای گشایشی حاصل شود انتظار می رود در بخش صنعت نفت و گاز، خودرو، مخابرات و بخش داروئی تغییرات مثبتی را ببینیم و به همین ترتیب در بازار سهام نیز ما شاهد رشد 5 تا 10 درصدی شاخص ها باشیم.

وی با انتقاد از وضعیت پرداخت نرخ سود از سوی بانک‌ها افزود:در حال حاضر بانک‌ها با توجه به کاهش 15 درصدی نرخ تورم امکان تحقق پرداخت سود 22 تا 26 درصد را ندارند و ادامه ی این روند باعث فرورفتن بانک ها می شود.

این کارشناس بازار سرمایه به روندمطالبات مشکوک الوصول بانک‌ها اشاره کرد و گفت: این مطالبات در حال حاضر 30 تا 35 درصد است که نسبت به تولید داخلی هم کم نیست که سبب شده تسهیلات سیستم بانکی در سال 1383 از 37 به 12 درصد در سال جاری برسد هم چنان که در بخش مسکن نیز ما شاهد هستیم که بانک‌ها با معوقات و عدم خریدار برای فروش واحد های خود رو به رو هستند.

عبده تبریزی با قبول کمبود نقدینگی در بازار سرمایه اضافه کرد: اگر بتوانیم به سمت گسترش بازار بدهی برویم و صندوق‌های سرمایه گذاری را در این بخش تقویت کنیم بازار از حالت رکود خارج خواهد شد و مانند سال‌های گذشته که شاخص بورس با سفته بازی بالا رفته بود را شاهد نخواهیم بود و در حال حاضر نیز بازار در حال اصلاح خود بوده و نگرانی از این بابت وجود ندارد.

وی با اشاره به کاهش شکاف بین نرخ ارز آزاد و مبادله ای گفت: این شکاف در حال حاضر با وجود تحریم های اقتصادی به صفر نخواهد رسید مگر این که ما هم چنان به روند مذاکرات و رسیدن به توافق خوشبین باشیم که این شکاف نرخ ارز از بین برود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان این که امسال سال سختی برای اقتصاد کشور خواهد بود گفت: در حال حاضر با کاهش قیمت نفت شاهد بزرگ شدن بخش دولتی و هم چنین خدماتی بوده‌ایم و انتظار می‌رود تا سال‌های آتی نیز شاهد افزایش قیمت نفت و برگشت آن به قیمت سال 1390 نیز باشیم مگر آن که در بخش گاز سرمایه گذاری شود. اما در بخش واردات نیز آمارهای شش ماهه و نه ماهه ی سال گذشته را بررسی می کنیم شاهد کاهش واردات بوده‌ایم و این برای بخش اقتصاد مثبت ارزیابی می‌شود.

وی با اشاره به اثرات مثبت تحریم در بخش بانکی نیز اظهار کرد: این اثرات به زودی آثار خود را نشان نمی‌دهند و بانک‌های کشورهای خارجی با احتیاط در تعامل خواهند بود و اغلب بانک های درجه 2 و 3 با ما وارد تعاملات پولی خواهند شد و این روند به آرامی بعد از اطمینان از توافق به سمت بانک‌های ممتاز حرکت خواهد کرد.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: