May 2024 19 / يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
دست دولت برای آغاز طرح های جدید بسته است
کد خبر: ۱۴۶۲۰۵
۲۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۶
0
انجام تعهدات دو هزار و 900 طرح باقیمانده از دولت قبل نیازمند 18 سال زمان و 400 هزار میلیارد تومان اعتبار است. بر این اساس مقرر شده از میان طرحهای هر استان، طرحهای موثر که قابلیت اتمام در دو سال و فعالیت دولت یازدهم دارد شناسایی شده و تخصیص صددرصد داشته باشد.
پول‌نیوز - معاون امور مجلس، استانها و پشتیبانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: انجام تعهدات دو هزار و 900 طرح باقیمانده از دولت قبل نیازمند 18 سال زمان و 400 هزار میلیارد تومان اعتبار است.

به گزارش گروه اقتصاد کلان پول‌نیوز، علیرضا صالح افزود: در طرح های تملک دارایی سرمایه ای ملی در سال 84 برای یکهزار و 300 طرح با اعتباری بالغ بر 60 هزار میلیارد تومان با فاصله زمانی چهار تا چهار و نیم سال زمان تعریف شد.

وی اظهار کرد: در سال 92 و با پایان دولت دهم در نظر گرفته شده بود که طرح های تملک و دارایی به دو هزار و 900 طرح افزایش و اعتبار این طرح ها به 400 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

وی خاطرنشان کرد: این مقدار طرح و بودجه برای 18سال آینده تعهد ایجاد کرد اما سوال اینجاست که آیا ما می توانیم برای دو سه دوره فعالیت دولت های بعدی نیز تصمیم گیری کنیم.

معاون امور استانها سازمان مدیریت، جمع بندی سفرهای ریاست جمهوری را یکی از وظایف این معاونت عنوان کرد و گفت: در راستای جلوگیری از تعریف طرحهای جدید، تصمیم گرفتیم کلنگ را از سفرهای رییس جمهور جمع کرده و کلید را برای باز کردن درهای بسته و مشکلات مردم و روبان را برای افتتاح پروژه های جدید جایگزین کنیم.

صالح تاکید کرد : بر این اساس مقرر شده از میان طرحهای هر استان، طرحهای موثر که قابلیت اتمام در دو سال و فعالیت دولت یازدهم دارد شناسایی شده و تخصیص صددرصد داشته باشد که این کار را در 18سفر استانی ریاست جمهوری اجرا کردیم چون توقعاتی برای مردم ایجاد می شود و ما باید تا انتها آن را دنبال کنیم.

به گفته وی مثلا طرحی که 500 میلیارد ریال هزینه نیاز داشته با 500 میلیون ریال شروع شده و دیگر بودجه برای ادامه کار اختصاص نیافته است.

معاون امور مجلس ، استانها و پشتیبانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی درباره وضعیت پروژه های استانها نیز خاطرنشان کرد : در سال 84 در استانها 15هزار طرح با 80هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز برای اتمام آنها تعریف شده است و امروز 75هزار طرح نیمه تمام در استانها داریم که اتمام آنها 980 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

وی ادامه داد: این وضعیت می طلبد که ما در استانها یک نهاد فکری و کارشناسی داشته باشیم با این حال قرار نیست سازمان مدیریت در دوره فعلی تصمیم گیر باشد بلکه می خواهد با بررسی تبعات سرمایه گذاری های جدید اثرات آن را به شورای برنامه ریزی ارائه کند و در واقع یک نهاد تصمیم ساز باشد.

وی با تشریح وضعیت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور از زمان تاسیس تا انحلال و احیای دوباره آن گفت: این سازمان در سال 59 بر اساس بیان صریح قانون تشکیل شد اما در سال 85 تغییراتی در آن ایجاد شد و در سال 86 به صورت غیرکارشناسی و غیرقانونی و بدون استناد به مواد قانونی منحل شد.

معاون امور مجلس و استانهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصریح کرد: زمانی که یک سازمان و نهادی به موجب قانون و با مصوبه شورای عالی انقلاب تشکیل شود باید با دلایل قانونی نیز منحل شود و این کار یکی از بزرگترین اشتباهات دولت قبل بود.

صالح با اشاره به اینکه این انحلال تبعات و اثرات زیادی داشت ، افزود: سال 92 که دولت تدبیر و امید این سازمان را تحویل گرفت و با توجه به مشکلاتی که بوجود آمده بود با بررسی های کارشناسانه، دولت نظر به تشکیل دوباره این سازمان داد.

وی وظیفه امروز این سازمان را معرفی چهار ویژگی سازمان مدیریت عنوان کرد و گفت: چابک سازی و کوچک سازی اولین شاخصه این سازمان در دوره جدید است بگونه ای که در سال 86 و زمان انحلال 3400 پست را به استانداری تحویل داده و امروز که تعداد استانها بیشتر شده 2178 پست دارد.

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی افزود: دومین ویژگی وظیفه راهبردی مباحث در این سازمان بویژه در استانهاست به طوری که مرکز هم اندیشی ایجاد کرده ایم تا بتوان نقطه نظرات کارشناسان دولتی و خصوصی را بر اساس موضوعات شورای برنامه ریزی هر استان به اشتراک بگذاریم.

صالح ویژگی سوم را تفویض اختیار حداکثری به روسای استانها عنوان و در ادامه به نظارت به عنوان مهمترین ابزار این سازمان در تخصیص اعتبارات استانی اشاره کرد و گفت: به همین دلیل ستاد نظارت را به منظور نظارت بر طرحهای ملی و استانی ایجاد کرده ایم.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: