کد خبر: ۱۵۵۲۸۴
۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰
0
پول‌نیوز- گرچه بارکدها در حال حاضر برای رهگیری اجناس به کار می‌روند، آن‌ها به زودی می‌توانند برای شناسایی کالاهای تقلبی نیز کاربرد داشته باشند.

دانشمندان بریتانیایی در شرکت Sofmat و دانشگاه بردفورد بارکد سه‌بعدی چاپ سه‌بعدی ارائه داده‌اند که به داخل کالاهای کامپوزیت یا پلاستیکی قالب‌بندی می‌شود.

این سیستم از سنجاق‌های ریزی استفاده می‌کند که در داخل قالبی که کالا از آن ساخته شده، یکپارچه می‌شود.

هر سنجاق را می‌توان با استفاده از میکروفعال‌کنند‌ه‌هایی به ارتفاع‌های مختلف تنظیم کرد و هر 0.4 میکرون افزایش در ارتفاع، با حرف یا عدد خاصی از صفر تا 9 متناظر است.

نمونه اولیه بارکد جدید شامل چیدمانی با چهار سنجاق است و امکان داشتن بیش از 1.7 میلیون پیکربندی منحصر‌به‌فرد را دارد.

مشاهده دندانه‌های حاصل از قالب‌کردن این بارکد در کالاها دشوار و حس‌کردن آن غیرممکن است اما می‌توان با استفاده از یک تداخل‌سنج دارای نور سفید یا یک میکروسکوپ هم‌کانون مجهز به اسکن لیزر این دندانه‌ها را خواند. خوانش‌های نهایی به یک تبلت یا گوشی هوشمند منتقل می‌شوند.

بر خلاف برچسب‌ بارکدهای موجود، تصور می‌شود کلاهبرداران در نسخه‌برداری از بارکدهای سه‌بعدی ابداعی با دشواری زیادی مواجه شوند. آن‌ها باید بارکد سه بعدی کالای واقعی را شناسایی کنند که این امر نیاز به اسکنرهای خاص دارد.

همچنینف با استفاده از بارکد جدید، چندین کد را می‌توان بر روی هر کالایی تعبیه کرد و سنجاق‌ها نیز می‌توانند دارای الگوهای ویژه حکاکی شده‌ای در کلاهک‌هایشان داشته باشند که این الگوها به کالا انتقال می‌یابند.

می‌توان این فناوری را به مواد غیر قالب‌بندی‌شده نیز اعمال کرد تا الگوها در سطح آن‌ها برجسته‌سازی شوند.

دانشمندان امیدوارند این بارکدها را بتوان در نهایت برای هر مولفه‌ای از خودروها گرفته تا گوشی‌های هوشمند و داروها به کار برد.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: