May 2024 01 / چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۵۷۹۸۶
۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۷
0
موزه «کانکون» در مکزیک یکی از عجیب‌ترین و دیدنی‌ترین موزه‌های دنیاست که بازدیدکنندگان از آن باید به زیر آب بروند.
پول‌نیوز - «کانکون» در زبان محلی به معنای «آشیانه مارها»، شهری ساحلی در مکزیک است که هرساله غواصان و گردشگران بسیاری را جذب خود می‌کند. این منطقه صخره‌های مرجانی زیبایی دارد که به دلیل بازدید زیاد از آن‌ها در معرض تخریب قرار گرفته‌اند.

به گزارش گروه گردشگری پول‌نیوز، از این‌رو، مسئول موزه و پارک ملی ساحلی مکزیک در سال 2005 میلادی تصمیم به ساخت صخره‌های مرجانی مصنوعی گرفت تا به نحوی مانع ویرانی بیشتر صخره‌های واقعی این منطقه شود. اما در ژانویه سال 2008 به دلیل طولانی‌شدن روند ساخت صخره‌های مصنوعی مسئولان این موزه به فکر ایجاد جاذبه‌ای دیگر در زیر آب در مدتی کوتاه‌تر شدند.

برای دیدن این موزه باید غواصی کنید (+عکس)

از این رو با جیسون دی کایرس تیلور مجسمه‌ساز انگلیسی برای ساخت موزه‌ای در زیر آب وارد مذاکره شده‌اند. تیلور که خود علاوه بر مجسمه‌سازی، مربی غواصی نیز هست، هنر را به شیوه‌ای جدید در عمق دریا به نمایش درآورد.

او به کمک گروهی از مجسمه‌سازان مکزیکی، طرح ساخت مجسمه‌هایی مناسب در زیر آب را آغاز کرد و در اواخر سال 2013 میلادی مجموعه‌ای از 500، مجسمه بتونی را آماده نصب در عمق دریا کردند.

تیلور مجموعه خود را «تکامل بی‌صدا» نامید که تندیس‌های آن برقراری ارتباط انسان‌ها با دنیای بیرون و اثرات مثبت و منفی این ارتباط را نشان می‌دهند. نکته جالب توجه، دقت بسیار در جزئیات این مجسمه‌ها همانند مو و دیگر اعضای بدن است.

موزه «کانکون»، مجوز نصب 1200 مجسمه در 10 منطقه مختلف در پارک ملی آبی مکزیک را دارد که تاکنون فقط در دو منطقه مجسمه‌ها را مستقر کرده است.

مجسمه‌های فوق با آسانسورهای ویژه به زیر آب منتقل شدند و برای حمل برخی از آن‌ها از کیسه‌های هوا نیز به هنگام پایین بردنشان استفاده شد.


در ساخت مجسمه‌های این موزه نوعی سیمان که درجه اسیدی- قلیایی آن خنثی است، به کار رفته و همین ویژگی محیط رشد مناسبی برای مرجان‌ها، جلبک‌ها و خزه‌ها فراهم آورده است.

سوراخ‌های ریز تعبیه شده در این مجسمه‌ها، سبب شده تا موجودات ریز دریایی داخل آن‌ها شده و مرجان‌ها را تغذیه کنند.

سرعت بالای رشد مرجان‌ها باعث تغییر ظاهری مجسمه‌ها شده و به زودی این مجموعه به صخره‌های مرجانی مبدل می‌شود و دیگر موزه‌ای وجود نخواهد داشت.


برچسب ها: موزه ، غواصی ، مکزیک
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: