کد خبر: ۱۶۶۵۳۸
۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۵
0
از نظر بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول بانک مرکزی مرجع ملی آمار محسوب می‌شود.
پول‌نیوز - یک اقتصاددان با رد ادعای دستکاری نقدینگی از سوی بانک مرکزی تاکید کرد: دستکاری آمار به اعتبار و وجهه بین‌المللی بانک مرکزی خدشه وارد می‌کند لذا نمی‌توان آمار نقدینگی را دستکاری کرد.

هادی حق شناس در گفت و گو با جام جم آنلاین، آمار ارائه شده از سوی بانک مرکزی را مورد تایید دانست و افزود: بانک مرکزی مرجع رسمی ارائه آمار است و برخی سازمان ها در ایران مرجع سازمان‌های بین‌المللی هستند و از نظر بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول هم بانک مرکزی مرجع ملی آمار محسوب می‌شود.

این صاحبنظر اقتصادی به نقش موسسات پولی در افزایش نقدینگی اشاره کرد و گفت: در سنوات گذشته برخی موسسات پولی وابسته به نهادها و برخی تحت عنوان تعاونی‌های اعتباری از وزارت تعاون مجوز گرفته‌اند و باعث افزایش نقدینگی در کشور شده‌اند. خارج از شمول بودن آنها از نظارت بانک مرکزی، بازار پول را با اخلال مواجه کرده و بانک مرکزی را بر آن داشته که به عنوان متولی بازار پول صندوق‌های قرض الحسنه و موسسات پولی را تحت نظارت قرار دهد.

وی افزود: ممکن است حجم نقدینگی این موسسات در حد چند درصد باشد اما همین میزان، آثار مخربی بر بازار پول می‌گذارد.

حق شناس خاطرنشان کرد: همواره فعالان اقتصادی به دنبال حداکثر سود و بازدهی سرمایه خود هستند کما اینکه سود بیشتر ریسک بیشتری را به دنبال دارد ،اما فعالان اقتصادی با علم به این موضوع، در بازار غیرمتشکل پولی که خارج از نظام رسمی نظام بانکی است وارد می‌شوند و ممکن است در مقاطعی سود‌هایی را کسب کنند اما وقتی دچار مشکل می‌شوند این موضوع متوجه کل نظام بانکی و پولی کشور است.

نماینده سابق کمیسیون برنامه، بودجه مجلس تصریح کرد: یکی از نکات کلیدی استقلال بانک مرکزی این است که نگذارد هیچ موسسه‌ای خارج از نظام پولی کشور فعالیت کند. همانطور که در پدیده اقتصاد زیرزمینی و قاچاق که اخلال در نظام واردات و صادرات است، ستاد مبارزه با قاچاق تشکیل شده و وارد عمل می‌شود، در نظام پولی هم ضرورت دارد که بانک مرکزی به منظور حفظ شان و استقلال خود با موسسات خارج از شمول برخورد کند همانطور که این اتفاق در حال رخ دادن است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: