پول‌نیوز - کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) در دوره 9 ماه نخست امسال با جذب 29 میلیون و 167 هزار تن کالای صادراتی کشور ما به ارزش 13 میلیارد و 663 میلیون دلار بالاترین سهم مبادله تجاری را با ایران در بین سازمان های بین المللی داشتند.

جدول داده های آماری سازمان توسعه تجارت ایران نشان می دهد میزان جذب کالاهای صادراتی ایران در 9 ماهه امسال از نظر وزن و ارزش در مقایسه با مدت مشابه پارسال (فروردین تا پایان آذر) به ترتیب چهار و سه درصد کاهش یافت.

کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (PGCC) نیز در این مدت با واردات 9 میلیون و 283 هزار تن کالای صادراتی ایران به ارزش چهار میلیارد و 328 میلیون دلار در جایگاه دوم قرار گرفتند که در همسنجی با دوره 9 ماهه پارسال از نظر وزن و ارزش به ترتیب 45 و 34 درصد رشد داشت.

کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو (ECO) در مدت مورد بررسی، هفت میلیون و 123 هزار تن کالای صادراتی ایران را به ارزش چهار میلیارد و 188 میلیون دلار خریداری کردند که در مقایسه با 9 ماه نخست سال 1393 از لحاظ وزن و ارزش به ترتیب 22 و 24 درصد کاهش را ثبت کرد.

بر پایه این آمار، کشورهای عضو اتحادیه اروپا (EU) در این مدت 979 هزار تن کالای صادراتی کشورمان را به ارزش یک میلیارد و 361 میلیون دلار وارد کردند که از نظر وزن و ارزش به ترتیب چهار و 38 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال رشد نشان داد.

کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) نیز در 9 ماه منتهی به آذر امسال دو میلیون و 838 هزار تن کالای صادراتی ایران را به ارزش یک میلیارد و 336 میلیون دلار جذب کردند که از نظر وزن و ارزش به ترتیب 43 و 32 درصد کاهش را در مقایسه با زمان مشابه سال قبل ثبت کرد.

آخرین گروه مورد بررسی، کشورهای عضو سازمان همکاری جنوب شرق آسیا ( ASEAN) است که در زمان مورد بررسی 720 هزار تن کالای صادراتی ایران را به ارزش 490 میلیون دلار وارد کردند که در همسنجی با 9 ماهه منتهی به آذر 1393 از نظر وزن هشت درصد رشد داشت اما از لحاظ ارزشی 19 درصد کاهش را ثبت کرد.

ارزش صادرات غیرنفتی ایران (کالا و میعانات گازی) در 9 ماه (فروردین تا پایان آذر) 32 میلیارد و 31 میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه پارسال 11 درصد کاهش داشت.

چین، عراق، امارات، هند و افغانستان پنج مقصد اصلی کالاهای صادراتی ایران بودند که 64 درصد از کل صادرات غیرنفتی ایران را در دوره این گزارش جذب کردند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: