May 2024 19 / يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۷۶۳۸۷
۱۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۲:۳۵
0
پول‌نیوز - شرکت های بزرگ نفتی جهان در واکنش به افت شدید قیمت طلای سیاه در ماه های گذشته، سرمایه گذاری خود را برای اکتشاف کاهش داده اند.

صنعت استخراج نفت در پی کاهش شدید نرخ طلای سیاه در ماه های گذشته دچار شوکی شد که یکی از پیامدهای آن، افت فعالیت شرکت های بین المللی در عرصه های کم صرفه تر و حتی تعطیلی برخی چاه های نفت کم بازده به نسبت درآمد اندک ناشی از فروش محصول بود.

نشریه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نیز نهم فروردین ماه نوشت: برداشت شرکت های نفتی از منابع خود در دوره کنونی نسبت به اکتشاف منابع جدید فراتر رفته که نشان دهنده تغییر اولویت ها در صنعت نفت جهان است.

تحلیل داده های صنعتی نشان می دهد در سال ٢٠١٥ میلادی، هفت شرکت بزرگ نفت جهان مانند «اکسون موبیل» و «شل»، فقط ٧٥ درصد ذخایر مصرف شده خود را جایگزین کردند که شدیدترین افت منابع نفتی شرکت ها در بیش از یک دهه گذشته به شمار می آید.

در سال گذشته میلادی شرکت اکسون موبیل برای نخستین بار در دو دهه گذشته، موفق نشد همه منابع نفتی خود را جایگزین کند و فقط ٦٧ درصد این منابع را بازگرداند.

«لوکا برتلی» مدیر اکتشاف شرکت «انی» ایتالیا، در این باره گفت: این روزها با افت شدید قیمت نفت، جایگزین کردن ذخایر دیگر چندان اهمیتی ندارد.

به گفته وی، انی تمرکز خود را از سرمایه گذاری های پرخطر و پرسود به افزایش برداشت از ذخایر کنونی خود تغییر داده است.

بر اساس اعلام پژوهشگران بانک آمریکایی «مرگان استنلی»، در سال گذشته میلادی شرکت های نفتی فقط ٩ پروژه توسعه جدید را تصویب کردند.

افت قیمت نفت تاثیر دیگری نیز بر کاهش رقم ذخایر اثبات شده شرکت های نفتی داشته است؛ بر اساس قوانین معاملاتی آمریکا، ذخایر اثبات شده فقط شامل ذخایری می شود که برداشت از آنها سودآور باشد و در قیمت های کنونی، برداشت از بسیاری از ذخایر شرکت ها سودآور نیست.

شرکت شل در سال گذشته میلادی، برآورد ارزش ذخایر نفتی خود را میلیاردها دلار کاهش داد و وادار شد سرمایه گذاری در چند پروژه نفت ماسه ای در کانادا را به دلیل هزینه بالای برداشت، لغو کند.

در مجموع، در سال گذشته میلادی سطح ذخایر اثبات شده نفت شرکت شل، ٢٠ درصد کاهش یافت.

در سال گذشته میلادی، فقط شرکت های «شورون»، انی و «توتال» توانستند حجم ذخایر خود را افزایش دهند و شرکت هایی بین المللی نفتی همچون «بی.پی» و «استات اویل» با کاهش ذخایر روبه رو شدند.

به گزارش تارنمای شبکه خبری آمریکایی «سی.ان.بی.سی»، «دنیس گارتمن» سرمایه گذار آمریکایی در بخش انرژی، ذخایر بالای نفت خام و مازاد تولید با وجود توقف استخراج در بسیاری از چاه ها را دلایلی برای تداوم رکود بازار جهانی نفت عنوان کرد اما تولید در شرایط آتی را دارای صرفه اقتصادی دانست.

این ناظر بازار انرژی افزود: در بلندمدت، حداکثر قیمت نفت خام به 47 دلار در هر بشکه می رسد اما خبر خوب اینکه در هر دو قیمت، تولید صرفه اقتصادی خواهد داشت.

روزنامه «استار مالزی» دیروز (دوشنبه) اعلام کرد موسسه رتبه سنجی «آر.ای.ام» این کشور میانگین قیمت نفت در سال های 2016 و 2017 میلادی را به ترتیب در سطح 40 و 45 دلار در هر بشکه پیش بینی کرده است.

نشریه آمریکایی «فوربس» نیز امروز در تحلیلی نوشت: طرح حفظ سطح تولید در سطوح ماه ژانویه (دی) که روسیه و عربستان سعودی حامی آنند، قیمت نفت را در سطح 40 دلار در هر بشکه نگه خواهد داشت.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: