پولنیوز -دسر در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه بعضی از دسرها آن قدر تخصصی و منحصر به فرد است که وقتی نام آن برده می شود به یاد کشور و منطقه ای می افتیم که این ماده غذایی در آن تهیه شده است. از جمله دسرهای معروف می توان به موارد زیر اشاره کرد.
جلاتو- ایتالیا
جلاتو نوعی بستنی است اما طعم و بافت آن متفاوت است. در این دسر بهجای خامه از شیر استفاده میشود درنتیجه کم چرب تر است و نسبت به بستنی هنگام هم زدن هوای کمتری دارد و غلیظ تر است.
گلاب جامون – هند
این دسر خمیری توپی شکل است که سرخ می شود و سپس در شیر و شکر حاوی هل، گلاب و زعفران خوابانده میشود. اسم این دسر ترکیبی از کلمه فارسی گلاب و کلمه هندی جامون (نام یک میوه آفریقای جنوبی) است.
برف با شیره درخت افرا – کانادا
این یک دسر کانادایی است که با برف خورده میشود. شیره این دسر 112 درجه سانتیگراد حرارت داده و روی برف ریخته میشود. به علت برودت هوا شیره روی برف سفت میشود و مصرفکننده مجبور است آن را با چوب یا چنگال بخورد. این دسر با قهوه، چای و دونات مصرف میشود.
سوپای پیلاس – شیلی
این خوراکی شبیه شیرینی گوشفیل است که خمیر آن سرخ و سپس با عسل یا شیره سرو میشود. خمیر این شیرینی از کدو حلوایی تهیه میشود و به همین دلیل است که دارای رنگ زرد است.
تانگ یوان – چین
تانگ یوان در واقع توپ برنج رنگارنگ چسبنده است که داخل آن با کنجد سیاه ، بادام زمینی و لوبیا قرمز پر شده است. در اغلب موارد این ماده غذایی با شربت تهیهشده از زنجبیل و نبات سرو میشود.این توپکها در جشنهای فصل زمستان و تعطیلات چینی سرو میشود.
پودینگ چسبناک تافی - انگلستان
دسر منطقه شمال غرب انگلستان است که اسفنجی و چسبناک است و به سس شیرین آغشته است. این کیک از خرما، کره، شکر، تخم مرغ، دارچین و گاهی پودر شکلات تهیه میشود.
پاولووا – استرالیا
یک دسر پرطرفدار استرالیا و نیوزیلند است که با لایه ای از مارینگ، خامه و میوه تازه مانند کیوی و توت فرنگی تهیه میشود.
بستنی موچی – ژاپن
نوعی کیک برنجی چسبناک و رنگی است که با بستنی پر شده است.
فلان – اسپانیا
این دسر ، نوعی فرنی است که با سس کارامل سرو میشود. مواد پایه آن تخم مرغ، شیر و شکراست که به آن ظاهر ژله مانند میدهد. این دسر با طعم عسل، پوست لیمو، بادام لهشده و اسانس پرتقالی نیز تهیه میشود.
اوکنی ندلیکی – جمهوری چک
نوعی پیراشکی میوهای است که شامل توتفرنگی، آلو، هلو ، زردآلو و گیلاس میشود .
مندازی – کنیا
نوعی شیرینی سهگوش پرطرفدار است که با چای و قهوه سرو میشود. اگرچه از دونات معمولی شیرینتر است اما دارای ادویه مانند پودر هل و آغشته به پودر قند است.
کیسا لی - فنلاند
این دسر کاستارد تخممرغی است که با سس کارامل سرو میشود. مواد اولیه این دسرشامل تخم مرغ، شیر و شکر است که بافت ژله مانند به آن میدهد. این دسر برای تغییر طعم با عسل، پوست لیمو و بادام خردشده نیز تهیه میشود.
بی بینکا – فیلیپین
در ظاهر به پنکیک شبیه است. نوعی کیک برنجی شیرین پوشیده شده از کره ، شکر و نارگیل است.
برنج چسبناک انبهای – تایلند
این دسر که اغلب در تمام طول سال به ویژه در جشن سال نو تهیه میشود، ترکیبی از برنج شیرین و چسبناک با تکههای تازه انبه و نارگیل است.
شی دو ژان – ویتنام
نوعی سوپ شیرین تهیه شده از ماش است که در جشن سال نو تهیه میشود. این دسر سرد یا گرم ، همراه با تکههای ژلهای یا توپکهای برنجی و میوه سرومی شود.
موس میوه گل ساعتی – پاراگوئه
این میوه بومی کشور پاراگوئه است .این موس با پالپ میوه گل ساعتی ، شیر و خامه غلیظ که با ژله ، سفیده تخم مرغ و شکر مخلوط شده، تهیه میشود.
کویبنگ کیت – مالزی
یک نوع کلوچه نارگیلی است که ویژه جشن سال نو است. این کلوچهها که به شکل گل است از بیرون شکننده و از داخل بسیار نرم است . این کلوچه از شیر نارگیل ، شکر و زرده تخم مرغ تهیه میشود.
سانخیا لاپو – کامبوج
این دسر کدو تنبل پرشده با فرنی نارگیل است که گاهی در خود کدوتنبل سرو میشود.
توران - نیکاراگوئه
این شیرینی حاوی تکههای گز،عسل و بادام است. پرطرفدار ترین نوع آن شکلاتی است.
سیکارنی – تبت
دسر این کشور ماست غلیظ شیرین است که حاوی پسته ، دارچین، هل و جوز هندی است.
سوفله شکلاتی فرانسه
کیکی است که با زرده وسفیده تخم مرغ و شکلات آبشده در داخل آن تهیه میشود. تهیه این دسر دشوار است و بلافاصله قبل از اینکه پف سوفله بخوابد، باید سرو شود.
پای سیب – آمریکا
پای سیب دسری آمریکایی است که نماد آشپزی این کشور هم تلقی میشود .
پای سیب متشکل از یک پوسته شیرینی پای پرشده با سیب، جوز هندی و پودر دارچین است.
بابکا – لهستان
این دسر به کیک اسفنجی شباهت دارد که حاوی میوههایی خشک مانند کشمش است. بابکا به معنی مادربزرگ است. این دسر شبیه طرح پارچه چین خورده و پلیسه دامن یک زن مسن است.
وفاس – بلژیک
وفاس دسر بومیِ کشور بلژیک از زمان قرونوسطی است . در آن زمان این دسر بهعنوان کیک ترد فطیر از جو و جو دوسر آماده و در یک دستگاه آهنی ویفر تهیه میشد .
در بلژیک، دو نوع ویفر وجود دارد . یک نوع آن با شکلات، میوه و خامه هم زده شده سرو میشود و یک نوع آن با خمیر نان تهیه میشود و شیرینتر و کشدار تر است. طعم آن ساده، وانیلی یا دارچینی است.
منبع:خراسان