کد خبر: ۲۰۸۷۹۹
۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۶
0
پول‌نیوز - محققان دانشگاه آدلاید و دانشگاه فلیندرز استرالیا درمان احتمالی دیابت نوع 2 را در شکم و سم پلاتی پوس و اکیدنه، تنها پستانداران تخم گذار جهان، کشف کردند.

به گزارش ساینتیفیک، بدن این جانوران قادر است نوعی هورمون موسوم به پپتید 1 را که در کاهش قند خون موثر است، به مدت طولانی در بدن خود نگه دارند.

هورمون پپتید 1 یا GLP-1 که در روده انسان و پستانداران ترشح می شود، عامل اصلی تحریک پانکراس برای آزاد کردن انسولین در زمان افزایش میزان گلوکز در بدن محسوب می شود. این هورمون تنها در طول چند دقیقه در بدن تجزیه می شود که برای کاهش قند خون بیماران دیابتی کافی نیست. به همین علت برای درمان دیابت، انواع بادوام تر GLP-1 را از طریق داروها به بدن بیماران وارد می کنند.

محققان دریافتند راسته جانوری monotremes (یا تک سوراخیان) که اکنون تنها دو گونه پلاتی پوس و اکیدنه از آن ها باقی مانده اند، برای تجزیه هورمون GPL-1 از مکانیزم کاملا متفاوتی استفاده می کنند و در نتیجه ماندگاری این هورمون در بدن آن ها افزایش می یابد. این جانوران علاوه بر کاهش قند خون، از هورمون مذکور در فصل جفت گیری و به عنوان سلاحی سمی برای مبارزه با رقبا استفاده می کنند. این کاربرد جانبی هورمون، منجر به تولید نوعی پایدار از GPL-1 در بدن پلاتی پوس و اکیدنه شده است که برای درمان بیماری دیابت گزینه ای بسیار مناسب محسوب می شود.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.
منبع: ایرنا
برچسب ها: دیابت ، جانور ، بدن
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: