کد خبر: ۲۱۳۸۹۵
۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۴
0
همزمان با افزایش بهای قیمت نفت در بازار جهانی، بهای هر بشکه نفت خام سبک و سنگین صادراتی ایران در آخرین روز معاملات سال ۲۰۱۶ میلادی با افزایش قیمت بیش از یک دلار همراه شد.
قیمت نفت ایران از مرز 53 دلار گذشتپول‌نیوز - قیمت نفت ایران در بازار درحالی با ثبت یک رکورد جدید از مرز ۵۳ دلار در هر بشکه عبور کرده که آمریکا افزایش ذخیره‌سازی نفت برای روزهای گرانی طلای سیاه در سال ۲۰۱۷ را آغاز کرده است.

همزمان با زمزمه‌های آغاز اجرای طرح کاهش تولید نفت کشورهای عضو و غیرعضو اوپک برای کاهش روزانه یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت، قیمت نفت در معاملات منتهی به آخرین روز سال ۲۰۱۶ میلادی، افزایش بیش از یک دلاری را به ازای هر بشکه تجربه کرد.

بر این اساس در معاملات منتهی به ۳۰ دسامبر ۲۰۱۶، قیمت سبد نفتی اوپک با ثبت یک دلار و ۱۲ سنت افزایش در محدوده ۵۳ دلار و ۱۰ سنت و قیمت هر بشکه نفت خام وست تگزاس (نفت شیرین آمریکا) با ثبت یک دلار و ۹۳ سنت افزایش در محدوده ۵۳ دلار و ۸۶ سنت در بازار داد و ستد شده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال هم به عنوان یکی از مهمترین شاخص‌های قیمت‌گذاری بهای طلای سیاه در بازار در این مدت با ۷۴ سنت افزایش در محدوده ۵۴ دلار و ۸۴ سنت در بازار معامله شد.

علاوه بر این، شاخص نفت دوبی هم با ثبت یک دلار و ۴۴ سنت افزایش قیمت در محدوده ۵۳ دلار و ۵۷ سنت و بهای هر بشکه نفت خام شاخص عمان با یک دلار و ۱۶ سنت افزایش در محدوده ۵۴ دلار و ۱۲ سنت در بازار عرضه شده است.

قیمت نفت ایران ۵۳ دلار شد

همزمان با افزایش بهای قیمت نفت در بازار جهانی، بهای هر بشکه نفت خام سبک و سنگین صادراتی ایران در آخرین روز معاملات سال ۲۰۱۶ میلادی با افزایش قیمت بیش از یک دلار همراه شد.

مدیریت امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی ایران با انتشار گزارشی اعلام کرد: در هفته منتهی به ۳۰ دسامبر ۲۰۱۶ (۱۴ دی ماه ۹۵) قیمت هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران با ثبت یک دلار و ۱۵ سنت افزایش در محدوده ۵۳ دلار و ۳۱ سنت به فروش رسیده است.

علاوه بر این، در این مدت قیمت هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی ایران هم با ثبت یک دلار و ۱۸ سنت افزایش در محدوده ۵۲ دلار و ۸۴ سنت به مشتریان آسیایی و اروپایی عرضه شده است.

در مجموع از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی، متوسط قیمت هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران ۴۱ دلار و متوسط بهای هر بشکه نفت خام سنگین ایران ۳۹ دلار و ۱۹ سنت بوده است.

رکورد ذخیره‌سازی نفت در آمریکا شکست

برخلاف روند ماه‌های ابتدایی سال ۲۰۱۶ میلادی در روزهای پایانی این سال، روند ذخیره‌سازی نفت خام در آمریکا به جای کاهش، افزایش یافته است. بر این اساس به نظر می‌رسد با توجه به احتمال جهش قیمت نفت در سال ۲۰۱۷ میلادی آمریکایی‌ها از هم‌اکنون اقدام به ذخیره‌سازی گسترده نفت برای روزهای گرانی این کالای استراتژیک کرده‌اند.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در آخرین گزارش خود اعلام کرد: در هفته منتهی به ۲۳ دسامبر ۲۰۱۶، حجم ذخیره‌سازی تجاری نفت خام این کشور با ثبت ۶۱۴ هزار بشکه افزایش به بیش از ۴۷۶ میلیون بشکه رسیده است و این در حالی است که پیش‌بینی می‌شده هفته پایانی دسامبر حجم ذخیره‌سازی تجاری نفت خام آمریکا با کاهش ۱.۵ میلیون بشکه‌ای همراه باشد.

از سوی دیگر در حالی حجم ذخایر تجاری نفت آمریکا افزایشی خیره‌کننده داشته که آمار نشان می‌دهد حجم ذخیره‌سازی نفت در این کشور از سال ۱۹۸۲ میلادی تاکنون بی‌سابقه بوده و به عبارت دیگر در طول ۳۵ سال گذشته تاکنون یک رکورد جدید ذخیره‌سازی نفت در این کشور به ثبت رسیده است.

با وجود آنکه افزایش ذخایر نفت آمریکا عامل تضعیف‌کننده نفت در بازار به شمار می‌رود، اما آمادگی چهار کشور عضو اوپک شامل کویت، ونزوئلا، عراق و عربستان سعودی برای کاهش تولید نفت به ترتیب ۱۳۰ هزار، ۹۵ هزار، ۲۰۰ هزار و حدود ۵۰۰ هزار بشکه نفت، قیمت نفت در هفته پایانی سال گذشته میلادی با افزایش همراه شد.

علاوه بر این، انتشار آمار جدید رشد اقتصادی آمریکا برای سال ۲۰۱۷ میلادی و احتمال بهبود تقاضا برای نفت و انرژی در این کشور، یکی دیگر از عوامل تقویت‌کننده بهای طلای سیاه در بازار بوده است.

منبع: مهر
برچسب ها: قیمت نفت ، ایران ، پول نیوز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: