April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
پول‌نیوز - برای اولین‌بار در دنیا گروهی از جراحان چشم با استفاده از ربات توانستند داروی ترومبولیتیک را به رگ شبکیه بیماری که دچار لخته خون شده بود، تزریق کنند.

برای اولین‌بار در دنیا گروهی از جراحان چشم با استفاده از ربات توانستند داروی ترومبولیتیک به رگ شبکیه بیماری که دچار لخته خودن شده بود، تزریق کنند. باید به این موضوع اشاره کنیم که رگ شبکیه چشم از تار مو هم باریک‌تر است.
 
خوشبختانه رباتی که دانشگاه کاتولیک لون ساخته بود توانست این کار را با موفقیت انجام دهد. بیمار دچار لخته خون در این قسمت از چشم شده بود که در آینده می‌توانست او را کم بینا و سرانجام نابینا کند. البته خطر تزریق دارو به این رگ هم بسیار بالا بود چرا که ضخامت رگ کمتر از ۰٫۱ میلی‌متر بود.

پروفسور «پیتر ستالمنز»‌(Peter Stalmans)  یکی از جراحان چشم دانشگاه کاتولیک لون است گفت:” در روش‌های معمول هزینه درمان لخته خون برای هر چشم نزدیک به ۳۲ هزار یورو خواهد بود. البته این روش عوارض خاص خودش را هم دارد. رباتی که برای درمان این بیماری ساخته شده خیلی دقیق عمل می‌کند و توانسته داروی ضد ترومبولیتیک را به چشم تزریق کند. اگر این روش موفقیت آمیز باشد، می‌توانیم امیدوار باشیم که افراد نابینا، بینایی خودشان را به دست بیاورند.”
 
این ربات می‌تواند سوزنی به ضخامت ۰٫۰۳ میلی‌متر را به کوچک‌ترین رگ‌های چشم هم وارد کند. براساس اطلاعات منتشر شده، این روش توانسته لخته خون را از بین ببرد و شرایط بیمار هم بسیار خوب است.

برچسب ها: جراحی چشم ، ربات
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: