May 2024 06 / دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۳۱۴۳۱
۱۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۷
0
پول نیوز- سازمان راهداری آمار ترانزیت انجام شده در دو ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۶ را اعلام کرده که این رقم رشد ۸.۶ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

در فروردین‌ و اردیبهشت‌ سال ۱۳۹۶ حدود ۱۴۴۰ هزار تن کالا از ۲۲ مرز زمینی و ۱۰ مرز آبی کشور جابه‌جا شده که رشد حدود ۹ درصدی را ثبت کرده است. این در شرایطی به دست آمده که با توجه به وضعیت سیاسی بعضی از کشورهای منطقه عملا ایران توانسته با حفظ ثبات خود حرکت در مسیر توسعه ترانزیت را ادامه دهد.

در طول مدت مذکور حدود یک میلیون و ۸۱ هزار تن از کالاهای جابه‌جا شده به مواد غیرنفتی و حدود ۳۵۷ هزار تن نیز به مواد نفتی اختصاص یافته است. از مرزهای فعال ایران در دو ماهه ابتدای سال بیش از ۶۰ درصد از آمار ترانزیت مربوط به سه پایانه مرزی می‌شود.

طبق اعلام سازمان راهداری، بندر شهید رجایی و بندرعباس با جابه‌جایی بیش از ۵۰۰ هزار تن کالا حدود ۳۵ درصد از کل فعالیت‌های ترانزیتی کشور را به خود اختصاص داده‌اند. پس از آن مرزهای پرویزخان با ۱۵ درصد و بازرگان با حدود ۱۲ درصد در رده‌های بعدی قرار دارند.

بیشترین حجم تردد در طول این مدت مربوط به کامیون‌های ترانزیتی حامل بار از سمت امارات به مقصد افغانستان بوده است. در طول این مدت در خاک ایران تردد بیش از ۴۷ هزار کامیون ایرانی، ۱۰ هزار کامیون ترک و ۵۳۰۰ کامیون عراقی ثبت شده و مابقی جابه‌جایی ها را کامیون‌های دیگر کشورها ثبت کرده‌اند.

در طول دو ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۶ مازوت اصلی‌ ترین کالای ترانزیتی در ایران بوده و پس از آن برنج و پنبه قرار داشته است.

از نظر عملکرد استانی نیز مرزهای استان هرمزگان با جابه‌جایی بیش از ۶۶۴ میلیون کیلوگرم کالا در جایگاه نخست هستند و پس از آن مرزهای استان کرمانشاه و آذربایجان غربی قرار گرفته‌اند.
منبع: ایسنا
برچسب ها: ترانزیت
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: