May 2024 20 / دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۴۱۶۵۶
۰۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۹
0
براساس مذاکراتی که از سال گذشته بین ایران و بخش خصوصی افغانستان انجام شد ظاهرا این همسایه شرقی ایران رسما تمایل دارد که از ایران گاز وارد کند.
پول‌نیوز - پس از مذاکرات ایران و بخش خصوصی افغانستان، این کشور خریدار گاز ایران شد و با وجود زیر ساخت‌های موجود گاز ایران می‌تواند به هرات برسد.

براساس مذاکراتی که از سال گذشته بین ایران و بخش خصوصی افغانستان انجام شد ظاهرا این همسایه شرقی ایران رسما تمایل دارد که از ایران گاز وارد کند، این در حالی است که افغانستان یکی از مشتریان خرید گاز ترکمنستان نیز هست و قرار است گاز ترکمنستان از طریق خط لوله تاپی به این کشور ارسال شود.

محمدرضا قدسی زاده سرپرست امور بین الملل شرکت ملی گاز ایران اخیرا اعلام کرده است صادرات گاز از مسیر خط لوله به شهر هرات امکان‌پذیر و زیرساخت‌های آن هم فراهم است.

وی همچنین اعلام می کند امکان ساخت نیروگاه در منطقه زابل نیز وجود دارد که ایران می تواند در حوزه صادرات برق به افغانستان هم از این طریق ورود کند.

حمیدرضا عراقی سال گذشته در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس درباره برنامه ایران برای صادرات گاز طبیعی به افغانستان گفته بود:تاکنون مذاکراتی با تعدادی از شرکت‌های بخش خصوصی افغانستان برای صادرات گاز طبیعی از ایران انجام گرفته است که بر این اساس شرکت گاز خراسان رضوی مامور پیگیری مذاکرات با افغانستان به منظور نهایی کردن گفتگوهای فروش گاز طبیعی به این کشور همسایه است.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که چرا افغانستان با وجود خط لوله تاپی به دنبال واردات گاز از ایران است اعلام می کند: این خط لوله بدون حضور ایران اقتصادی نیست و نتیجه مطالعات نیز نشان می دهد که ساخت این خط لوله در کنار اقتصادی نبودن به هزینه زیادی نیز برای تامین امنیت نیاز دارد.

هم اکنون ایران با کشورهای عراق، ترکیه، پاکستان و عمان قرارداد صادرات گاز امضا کرده است که با ورود افغانستان به جمع خریداران گاز و راه اندازی خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان و عمان و همچنین افزایش صادرات گاز ایران به عراق حجم صادرات گاز ایران از 10 میلیارد متر مکعب در سال افزایش پیدا خواهد کرد.

براساس برنامه ششم توسعه ایران باید سالانه حدود 70 میلیارد متر مکعب گاز از طریق خط لوله به کشورهای همسایه خود صادر کند.
منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: