April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۵۵۰۲۷
۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۰
0
پول‌نیوز -شدت آلودگی هوا طی چند روز گذشته علاوه بر سنگینی بار مراجعات به اورژانس‌ بیمارستان‌ها، آمار سکته قلبی را نیز ۲ برابر کرده است.
افزایش 200 درصدی سکته‌های قلبی
هوای کلانشهرهای کشور طی هفته گذشته تاکنون به شدت آلوده شده و این مسئله مدارس تعداد زیادی از این شهرها را به تعطیلی کشانده است. نفس‌های شهرهایی همچون تهران و تبریز به شماره افتاده و وضعیت جسمانی مردم را تحت تاثیر قرار داده است. این روزها کمتر کسی است که از سردرد و خستگی مفرط رنج نبرد. میزان مراجعات به اورژانس بیمارستان‌ها نیز بیشتر شده و سکته قلبی نیز آمار آن تصاعدی بالا رفته است.

افزایش مراجعات به بیمارستان‌ها در آلودگی هوا

مریم عنایت، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در ارتباط با موضوع آلودگی هوا و مشکلاتی که برای ریه‌ افراد در معرض این آلودگی وجود دارد، گفت: افرادی که دچار آسم بوده، پیوند ریه شده‌اند و مشکلات تنفسی دارند نباید در هوای آلوده طی این روزها تردد کنند.همچنین این افراد زمانی که در منزل هستند باید هوای خانه را مرطوب نگه داشته و مصرف فراوان شیر، سبزیجات و مایعات را مدنظر قرار دهند.

همچنین افرادی که علایم سرماخوردگی یا عفونت‌های تنفسی را دارند به ویژه در زمان‌هایی که هوا آلوده است باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و اقدامات درمانی را انجام دهند.
عضو گروه پیوند ریه بیمارستان مسیح دانشوری گفت: در فصل زمستان طی سال‌های اخیر میزان مراجعات به بیمارستان‌های سطح شهر دلیل افزایش بیماری‌های تنفسی بیشتر می‌شود و در واقع به دلیل آلودگی هوا با گسترش بیماری‌های مزمن تنفسی همراه هستیم. همچنین دلیل آلودگی هوا میزان مراجعات به بخش بیماری‌های تنفسی در بیمارستان‌های سطح شهر بسیار بیشتر از روزهای عادی شده که رعایت نکات بهداشتی می‌تواند تا حدودی در کاهش این مشکل مؤثر واقع شود.

افزایش دو برای سکته قلبی در کلان‌ شهرها

مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران ، با اشاره افزایش 10 درصدی تماس با اورژانس طی امروز نسبت به روز گذشته و افزایش 20 درصدی تماس‌ها نسبت به هفته پیش، گفت: آمار سکته قلبی در اورژانس‌های پیش بیمارستانی نیز طی هفته گذشته تا کنون 2 برابر شده است.

وی افزود:امیدواریم که با توصیه های که اورژانس دارد، مخصوصاً برای چند قشر مهم شهر تهران، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه‌ای اعم از قلبی و تنفسی و کودکان دارند از تردد غیر ضروری خودداری کنند و داروهای خودشان را اگر با توجه به زمینه های بیماری تنفسی و قلبی ملزم به مصرف هستند، استفاده کنند.

سخنگوی اورژانس کشور در ارتباط با تمهیدات اورژانس در روزهای آلوده اظهارداشت: اورژانس تهران تیم‌هایش را در نقاط مهم پایتخت مستقر کرده و علاوه بر پایگاه‌های شهری موجود، تعداد زیادی آمبولانس در میدان‌ها و مناطق اصلی پایتخت مستقر شدند.

ماسک‌های N95 بخرید

خالدی افزود: ماسک‌های ساده از ورود ‌ذرات معلق کوچک جلوگیری نمی‌کنند ‌و این ذرات با ابعاد کوچک به‌راحتی می‌توانند وارد سیستم دستگاه تنفسی افراد شوند و مشکلات متعددی را به‌وجود آورند. اما در این موارد استفاده از ماسک فیلتر‌دار یعنی ماسک N95 می‌تواند نقش موثری در تضمین سلامت شما داشته باشد.

سخنگوی اورژانس کشور با بیان اینکه این ماسک‌ها هم نیاز به تعویض دارند، گفت: اگر فردی هستید که روزانه ساعات زیادی را در هوای آزاد سپری می‌کنید، بهتر است ماسک خود را به‌طور روزانه تعویض کنید و فردا از ماسک جدید استفاده کنید، اما اگر خانم خانه‌داری هستید و بیشترین ساعتی که در بیرون از منزل سپری می‌کنید حدود یک ساعت است، می‌توانید هر دو روز یک‌بار ماسک فیلتر‌دار خود را تعویض کنید.

خطر دو برابری ابتلا به آنفلوآنزا در شهرهای آلوده

پرویز طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در ارتباط با تأثیر آلودگی هوا در بروز بیماری‌های عفونی، اظهار داشت: آلودگی هوا محیط را برای رشد میکروب‌ها و ویروس‌ها مساعد می‌سازد بنابراین عفونت‌های تنفسی نیز گسترش می‌یابد.

وی افزود: گروه سنی پرخطر همچون کودکان و بزرگسالان مستعد ابتلا به عفونت‌های تنفسی هستند، گفت: در کودکان به دلیل اینکه سیستم ریوی آنها کاملاً رشد نکرده آلودگی هوا بیشتر سبب آسیب به آنها می‌شود. همچنین در شهرهای آلوده احتمال ابتلا به عفونت‌های تنفسی همچون آنفولوآنزا و ذات‌الریه دو برابر می‌شود چرا که محیط برای رشد میکروب‌ها و ویروس‌ها فراهم شده است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: همچنین در شهرهای آلوده زمینه بروز بیماری‌های بدخیم همچون سرطان ریه نیز بیشتر از سایر شهرها است.

مردم قربانی بی‌تدبیری مسئولان

تمامی این گزارش‌ها و آمارها در حالی است که طی چند ساله گذشته بارها جلسات ستاد بحران و استانداری‌ها و ... به خاطر آلودگی هوای کلانشهرها تشکیل شده است؛ اما خروجی این نشست‌ها چیزی جز تعطیلی مدارس و افزایش طرح و ترافیک و اعمال محدودیت را برای ساکنان این شهر در بر نداشته است.

حال آنکه مسئولان مربوط اعم از دولت و شهرداری‌ها هیچ طرح پایدار و جامعی برای رفع این بحران در بلند مدت و کوتاه مدت نداشته و ندارند. افزایش روز افزون جمعیت شهرها و ترافیک راه‌ها هم بر این بی‌تدبیری مسئولان افزوده است و تنها چیزی که نصیب مردم خواهد شد بیماری و افزایش مرگ و میر ناشی از تنفس این هوای ناپاک خواهد بود.

و در آخر بهتر این است تا مسئولان مربوط به جای امروز و فردا کردن و به خطر انداختن جان شهرنشینان، به فکر یک راه چاره اساسی و کاربردی برای حل این بحران باشند، چراکه هر روز که میگذرد عده‌ای از مردم جانشان را در این هوای آلوده از دست می‌دهد و اگر فکری نکنید خیلی زود دیر می‌شود.
منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: