کد خبر: ۲۵۹۸۸۲
۰۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۷
0
چربی‌های خطرناک را بشناسیدپول‌نیوز -یک مسؤل حوزه سلامت کشور گفت: مصرف زیاد قند، سوسیس، کالباس وهات‌داگ شانس ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد، همچنین مصرف زیاد انواع چربی‌ها، روغن‌ و مواد غذایی سرخ‌شده، شانس ابتلابه سرطانها به‌ویژه سرطان پروستات، کولون، ریه وسرطان پستان را افزایش می‌دهد.

زهرا عبداللهی با اشاره به اینکه 30 تا 40 درصد سرطان‌ها با حفظ وزن مطلوب، تغذیه صحیح و بهبود شیوه زندگی قابل پیشگیری است، اظهار داشت: عوامل تغذیه‌ای که احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهند عبارتند از مصرف نامطلوب و زیاد چربی‌ها، نمک، قند و شکر، طبخ نامناسب غذا و استنشاق مکرر بخار روغن سوخته.

وی بیان داشت: مصرف زیاد انواع چربی‌ها، روغن‌ها و مواد غذایی چرب و سرخ‌شده، شانس ابتلا به سرطان‌ها به‌ویژه سرطان پروستات، سرطان کولون، سرطان ریه و سرطان پستان را افزایش می‌دهد. اسیدهای چرب ترانس و اشباع (در کیک‌ها، کلوچه‌ها، کراکرها، غذاهای حیوانی، مارگارین، روغن سرخ‌کرده و چیپس) خطرناک‌ترین چربی‌ها هستند. بنابراین توصیه می‌شود بیشترین چربی مصرفی روزانه از منابع چند غیراشباعی و تک غیراشباعی از جمله روغنهای گیاهی مایع، روغن زیتون، مغزها و ماهی باشد.

عبداللهی بیان داشت: مصرف غذاهای شور و پرنمک و نمک‌سودشده احتمال بروز سرطان معده را افزایش می‌دهد. حداکثر میزان مجاز مصرف نمک در روز حدود 5 گرم در افراد زیر 50 سال و کمتر از 3 گرم در افراد بالای 50 سال، کودکان، مبتلایان به فشارخون بالا و بیماریهای قلبی عروقی است که شامل نمک موجود در مواد غذایی به‌طور طبیعی، نمک اضافه‌شده به غذا و نمک موجود در محصولات صنعتی.

وی در خصوص روش نامناسب تهیه و طبخ مواد غذایی گفت: بعضی از روش‌های نادرست طبخ مواد غذایی مانند سوختن گوشت بر اثر کباب کردن موجب تولید ترکیبات سرطانزا می‌شود، به‌علاوه فرآوری گوشت‌ها در مواردی مانند انواع گوشت‌های دودی‌شده، نمک‌سودشده، و یا اضافه کردن مواد شیمیایی و نگهدارنده‌های غیرمجاز و استفاده زیاد از آنها در صنایع غذایی مثلاً در "انواع سوسیس، کالباس، هات‌داگ" خطر سرطانزایی دارد.

وی افزود: قرار گرفتن مکرر در معرض بخار روغن‌های مورد استفاده برای سرخ کردن سریع غذا (بدون استفاده از دستگاه تهویه و دودکش برای دفع بخارات حاصل از روغن) از علل زمینه‌ساز سرطان ریه معرفی شده است.

عبداللهی افزود: مصرف زیاد قند، شانس ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. در حقیقت مقادیر زیاد قند و شکر، سمومی را در بدن تولید می‌کنند که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان می‌شود. مصرف محصولات غذایی دارای قند افزوده مانند چای و قهوه که همراه با قند و شکر مصرف می‌شوند و یا نوشابه های گازدار، آب میوه‌های صنعتی و سایر نوشیدنی‌هایی که مقدار زیادی شکر دارند خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش می‌دهند.

مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، عوامل تغذیه‌ای را که سبب پیشگیری از سرطان می‌شوند آنتی‌اکسیدان‌ها، میوه و سبزی، فیبرهای غذایی، اسید فولیک، ویتامینD و کلسیم نام برد و گفت: آنتی‌اکسیدان‌ها گروهی از ترکیبات در مواد غذایی هستند که می‌توانند رادیکالهای آزاد (عوامل ایجاد کننده سرطان) را در بدن از بین ببرند و یا مانع از شکل‌گیری آنها شوند. مهمترین آنتی‌اکسیدانهای بدن ویتامین‌های C ،E، کاروتنوئیدها و سلنیوم هستند.
منبع: تسنیم
برچسب ها: چربی ، سلامت ، پول نیوز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: