May 2024 06 / دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۶۳۲۷۸
۰۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۴
0
زیر و بم اشتغال‌زایی بودجه 97پول‌نیوز - عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه بودجه سال آینده اشتغال محور است بیان داشت : اعتبارات به دست بنگاه های کوچک زود بازده برسد.

سیدحسن حسینی شاهرودی به سرنوشت اشتغالزایی و حمایت از تولید در لایحه که بودجه سال آینده اشتغال محور باشد و به همین جهت ارقام خوبی برای این منظور در نظر گرفته شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: از درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، از منابع اعتباری دولتی، صندوق توسعه و هم چنین از مشارکت بانک ها برای اشتغالزایی اعتباراتی در نظر گرفته شد از سوی دیگر ارقام خوبی برای صادرات و مشورق های صادراتی در لایحه بودجه دیده شد.

نماینده مردم شاهرود در مجلس دهم شورای اسلامی با تاکید براینکه بودجه سال 97 اشتغال محور و صادرات محور است، به دغدغه هایی در این زمینه اشاره کرد و اظهار داشت: اما نگرانی هایی در زمینه چگونگی اجرای این قانون نیز وجوددارد و این سوال مطرح می شود که آیا به اهدافی که در بودجه طراحی شده است دست پیدا می کنیم؟

وی گفت: برای دستیابی به اهداف تعریف شده دولت باید اراده مستحکمی برای اجرای و عملیاتی کردن مصوبات داشته باشد و منابع و اعتبارات در نظر گرفته شده را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.

این نماینده مجلس با اشاره به تجربه های سال گذشته در اجرای برخی قوانین، بیان داشت: در سالهای گذشته مصوباتی داشتیم که عملا اجرایی نمی شود، برای نمونه از صندوق توسعه ملی 1.5 میلیارد دلار و همین میزان از منابع بانکی برای توسعه اشتغال روستایی اعتبار در نظر گرفته شده است اما تا امروز ریالی از این اعتبارات به دست بخش خصوصی و کسانی که به دنبال اشتغال های کوچک و زود بازده روستایی هستند، نرسیده است.

طرح جامع برای به نتیجه رساندن اهداف اشتغالزایی بودجه 97 در نظر گرفته شود

حسینی در ادامه با تاکید بر اینکه مکانیزم مشخصی برای پرداخت وام ها و تسهیلات به مشاغل روستایی و کوچک و زودبازده تعریف نشده است، گفت: مشخص نیست که این اعتبارات برای چه تولیدی و با چه کیفیتی اختصاص پیدا می کند وحتی نمی دانیم پس از تولید برای عرضه آن در بازار داخل و خارج ارزیابی هایی شده است یا خیر.

وی اظهارداشت: با این حساب شاید تولیدکنندگان و شرکت های بزرگ بتوانند از این منابع استفاده کنند اما برای اینکه شرکت های کوچک و بنگاه های زود بازده به این تسهیلات دسترسی پیدا کنند باید طرح جامعی در نظر گرفته شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با تعیین اعتبار، تصویب قانون و پرداخت مبالغی به افراد کم درآمد که به دنبال اشتغال زود بازده هستند نمی توان مشکل بیکاری را حل کرد، برای دستیابی به این هدف باید طرح جامعی پیاده سازی کرد.

لارگانی: نمایندگان و مردم مخالف ایجاد اشتغال از جیب مردم بودند

سیدناصر موسوی لارگانی همچنین با اشاره به توجه لایحه بودجه سال97 به حمایت از تولید و اشتغالزایی، اظهار داشت: از لایحه بودجه این انتظار می رفت به مباحث اشتغال، تولید و اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری پر رنگ تر بپردازد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: دولت در نظر داشت با افزایش قیمت حامل های انرژی اعتباراتی برای اشتغالزایی در نظر بگیرد که این راه و روش مورد اعتراض مردم و نمایندگان مجلس قرار گرفت، با توجه به رکود و تورمی که بر کشور حاکم است اگر گرانی بنزین نیز رقم می خورد تمام کالاهای مایحتاج مردم نیز گران می شد.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس دهم شورای اسلامی گفت: بنابراین نمایندگان و مردم مخالف ایجاد اشتغال از جیب مردم بودند و اعتقاد داریم این راه تدبیر خوبی نبود و نیست.

وی با اشاره به راهکارهای دیگر بودجه برای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال اظهارداشت: دولت اعتبار هزار میلیارد تومان برای اشتغال در سال 97 پیش بینی کرده است، همچنین در روز آخر بررسی لایحه بودجه با پیشنهاد یکی از نمایندگان هزار میلیارد تومان از محل فروش اموال منقول و غیر منقول که در اختیار ستاد اموال تملیکی است برای اشتغال و تولید در نظر گرفته شد.

موسوی لارگانی در ادامه با تاکید براینکه لایحه بودجه 97 شفاف سازی شده است، توضیح داد: طبق قانون هدفمندی یارانه ها باید 30 درصد از درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی به بخش تولید داده شود به همین جهت در لایحه بودجه سال 97 تاکید شد که 5 هزار میلیاردتومان از این محل به تولید پرداخت شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با این حساب اگر تمام اعتباراتی که در نظر گرفته شده است اختصاص یابد شاید بتوان بخشی از مشکلات تولید و اشتغال را بر طرف کرد.

منبع: خانه ملت
برچسب ها: اشتغال زایی ، بودجه 97
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: