ارزان‌ترین مقصد گردشگری جهان 2 /5 میلیون گردشگر خارجی جذب کرد
کد خبر: ۲۶۹۰۳۷
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۵
۲
طبق آخرین آمار حدود پنج میلیون گردشگر خارجی وارد ایران شده این در حالی است که سال گذشته حدود 9 میلیون گردشگر ایرانی به خارج از ایران سفر کرده‌اند.
تراز گردشگری ایران منفی 4 میلیون نفرباران ایمانی – پول نیوز | در فصول عادی روزانه 20 پرواز و در فصل‌های ویژه 40 پرواز از ایران به مقصد استانبول می‌رود. اینها تنها بخشی از 9 تا 12 میلیون گردشگر ایرانی است که ایران را به مقصد کشورهای دور و نزدیک ترک می‌کنند. از این میان بالغ بر یک‌سوم این سفرها به مقصد ترکیه، دوبی، گرجستان و آذربایجان است و تنها در سال 95 میزان سفرهای خارجی ایرانیان به این چهار کشور 45 درصد افزایش یافته است.

حالا دولتمردان سعی دارند تا با ایجاد محدودیت های ارزی بازی را به نفع گردشگری داخلی عوض کنند. حالا ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی هم برای حمایت از گرشگری داخلی آستین بالا زده است . او دیروز در تویتی با اشاره به اینکه مسافرت خارجی ارز قابل توجهی را به اقتصاد ما تحمیل می کند، خواستار ترویج ایرانگردی و سفرهای ارزان داخلی شد.

هرچند که او رقمی را در رابطه با میزان ارزی که توسط مسافران از کشور خارج می شود اشاره ای نکرده اما آنگونه که محمد باقر نوبخت پیشتر اعلام کرده بود مسافران ایرانی سالانه ۹میلیارد دلار ارز از کشور خارج می کنند که فشار زیادی به بازار ارز وارد می کند.

رشد 7 برابری گردشکری در 3 دهه

اما در شرایطی گردشگری داخلی خیلی راحت قافیه را به گردشگری خارجی باخته است که طبق آمار اعلامی از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در‌ سال 1950 میلادی شمار گردشگران در سرتاسر جهان فقط 25میلیون نفر بود، در طول سه دهه این عدد 7‌برابر شد و در ‌سال 1980 به 178میلیون نفر رسید. این عدد در‌سال 2000 به 674میلیون نفر و در ‌سال 2015 به یک‌میلیارد و 186میلیون نفر افزایش پیدا کرده است .

این آمارها به خوبی نشان می دهد که هیچ بخشی در اقتصاد به اندازه این صنعت رشد نکرده است. به گفته مونسان معاون رئیس جمهوري، سهم صنعت گردشگری در‌ سال 2015، به 1260میلیارد دلار و سهم مستقیم گردشگری در GDP در دنیا 2200میلیارد دلار بوده و نقش مستقیم گردشگری در اشتغال هم به عدد 108میلیون شغل رسیده است.

از نظر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم به عدد 284میلیون شغل در این صنعت سبز می‌رسیم، یعنی به‌ازای هر یازده شغل در جهان یکی از شغل‌ها به حوزه گردشگری مربوط است. این نشان‌دهنده اثرات مهم این بخش در ایجاد درآمد و شغل است.این‌ها همه درحالی است که در برنامه ششم اقتصاد ایران به ایجاد سالانه یک‌میلیون شغل اشاره شده است. یک میلیون شغلی که به زعم اقتصاد دان ها دست یافتن به بسیار دشوار است.

تراز منفی 4 میلیون نفری ایران در گردشگری

اما چه شده که ایران قافیه صنعت گردشگری را به رقبا باخته؟ یکی از ضعیف‌ترین عملکردها در گردشگری مربوط به زیرساخت‌های خدمات گردشگری با رتبه 117 است، این بخش محدود به سازمان میراث‌فرهنگی نمی‌شود و موضوعی فرابخشی است. رتبه زیرساختی که در بنادر و زمین که تأثیر مستقیمی در وضع گردشگری دارد در مجموع رتبه 75 است. اما عواملی که موجب شده ارزان‌ترین مقصد گردشگری جهان، تنها سالانه 2 /5 میلیون گردشگر خارجی داشته باشد به همین جا ختم نمی شود . حتی اگر به گواه یونسکو به لحاظ تعداد بناها و سایت‌های تاریخی و طبیعی رتبه دهم جهان را داشته باشد. عدم توفیق ایران در جذب گردشگر خارجی تنها یک روی سکه است. روی دیگر سکه افزایش روزافزون سفرهای ایرانیان به خارج از کشور است. آمارهایی که می‌گوید تراز گردشگری ایران منفی چهار میلیون نفر در سال است و ایران نه‌تنها نتوانسته گردشگران خارجی بیشتری را به سرزمین خود دعوت کند که سالانه دو برابر این عدد گردشگر به دیگر کشورها فرستاده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: 0
در انتظار بررسی: 0
انتشار یافته: ۲
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
23:46 - 1397/02/15
با سلام ، مسئله زیر ساخت فرعی میباشد. اروپایی ، امریکایی و خیلی از کشورها اینگونه بار آمدند که در فصول تابستان از نظر پوشش میخواهند آزاد باشند مردان در هر سنی و رده ای با شلوارک رفت و آمد کنند شهرهای بندری و ساحلی و کنار دریا بروند مایو بپوشند ، برای اقایان ممنوع است چه برسد به خانمها. خدای ناکرده فکر نکنید عمدا اینکارها را انجام میدهند در تمام دنیا وقتی به سن بازنشستگی میرسند دنبال گردشگری و سفر میروند ، فیلمهای مربوط به گردشگری قبل از انقلاب را ملاحظه نمایید انشاءالله آمار 5 میلیون صحیح باشد.
ناشناس
Germany
13:25 - 1397/02/16
بله با این اوضاع اقتصادی و ارزی نابسامان تتمه ارز کشور را هم ببرید و تقدیم اردوغان کنید یا در کشورهای همسایه خرج کنید! البته مقصر خود ما هستیم که ایران پهناور را به سرزمینی بی جاذبه تبدیل کرده ایم که گردشگران رغبتی به آن ندارند. حیف این کشور زیبا که دست ما افتاده!
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: