پول نیوز امکان دو شبکه‌ای شدن آب در کشور را بررسی می‌کند
کد خبر: ۲۶۹۰۸۹
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۰
0
اینکه بگوییم در مدت 6 ماه یا یک سال اب فلان روستاها را جداسازی می‌کنیم، نشدنی است. . برای جدا کردن شرب از بهداشتی باید معادل آنچه آب شرب وجود دارد، شبکه برای آب بهداشتی ایجاد کنیم.
آیا جدا سازی آب شرب از آب بهداشتی ممکن است؟پول نیوز- موضوع جداسازی آب شرب از آب بهداشتی مدت‌هاست که در حواشی بحث‌های مربوط به آب کشور پیگیری می‌شود. چندین سال است که با جدی تر شدن خشکسالی‌ها در ایران، دولت‌های مختلف برنامه‌‌های مختلفی برای کاهش مصرف آب شرب می‌ریزند. روستاهای شهرهای مختلف معمولا اولین گزینه پیش روی مسئولان است اما کار دو شبکه‌ای کردن آب شهرها و روستاها به این راحتی نیست.

خلیلی روابط عمومی آبفا درباره جدا سازی آب شرب و آب بهداشتی به «پول نیوز» می‌گوید: اینکه بگوییم در مدت 6 ماه یا یک سال اب فلان روستاها را جداسازی می‌کنیم، نشدنی است. برای جدا کردن شرب از بهداشتی باید معادل آنچه آب شرب وجود دارد، شبکه برای آب بهداشتی ایجاد کنیم. فعلا امکان استفاده از دو شبکه آب کشی که در منازل قابلیت استفاده داشته باشد نداریم.

او ادامه می‌دهد: در برخی مناطق آب سالم و با کیفیت داریم اما از لحاظ طعم، این آب‌ها استاندارد نیستند و شوری آب در این مناطق بالاست، ساکنین این مناطق از سامانه برداشت دوم آب برمی دارند چرا که مطلوبیت آب در این مناطق کم است اگرچه کاملا استاندارد و قابل شرب است. البته هر نفر بیشتر از 4 لیتر آب نیاز ندارد.
در این نوع استفاده هر متر مکعب آب بین 4 هزار تا 7 هزار تومان و هر بشکه حدود هزار تومان برای متقاضی آب می‌خورد.

گفتنی است ایده طرح تفکیک «آب شرب» و «آب بهداشتی» در ایران، سابقه ای بیش از یک دهه دارد. از سوی دیگر وضعیت آب در جهان به ویژه در کشورهایی که میانگین بارندگی آن ها از متوسط جهانی کمتر است، ایجاب می‌کند که تولید ومصرف آب سازماندهی و برای مصرف آب «نقاط هدف» تعیین شود این در حالی است که در حال حاضر در ایران که در منطقه خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد آب با هزینه های گزاف تولید و با هزینه های بسیار سنگین تصفیه می شود و سپس در پروسه های هزینه بر تبدیل به آب قابل شرب می شود و در شبکه توزیع شهری قرار می گیرد.

به گزارش پول نیوز تنها 6 درصد از آب به مصرف شرب انسانی می رسد و مابقی صرف مصارف بهداشتی (شست و شو) ، آبیاری فضای سبز خانگی و استحمام می شود و در واقع بخش اعظمی از هزینه های تولید آب شرب در پروسه مصرف، به هدر می رود.

برچسب ها: آب ، آب بهداشتی ، پول نیوز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: