کد خبر: ۲۷۲۶۲۸
۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۳
0
قیمت تمام شده هر مترمکعب آب با احتساب هزینه های سرمایه گذاری ( تصفیه خانه،مخازن و سدها) حدود 3 هزار تومان است اما آنچه که از مردم دریافت می شود حدود 400 تومان به ازای هر مترمکعب است.
یارانه به اسراف‌کنندگان آبباران ایمانی – پول نیوز | تغییرات آب وهوایی یکی از معضلات مهم این روزهای جهان اســت. مطالعات صندوق بین المللی پول نشــان می دهد تنها افزایش 1درجه سانتیگراد در دمای هوا در کشــورهایی مانند بنگلادش، گابن و هائیتی که متوسط دمای آنها 25درجه ســانتیگراد است میتواند منجر به کاهش 1.5 درصد ی سرانه تولید ناخالص داخلی آنها بشود.

معاون شرکت آب و فاضلاب تهران می گوید: قیمت تمام شده هر مترمکعب آن با احتساب هزینه های سرمایه گذاری ( تصفیه خانه،مخازن و سدها)  حدود 3 هزار تومان است اما آنچه که از مردم دریافت می شود  حدود 400 تومان به ازای هر مترمکعب است.

اما دولت می تواند نقشــی حیاتی و کلیدی در این زمینه ایفا کند. در واقع دولت باید انگیزه های کافی ایجاد کند و سرمایه گذاران را تشویق کند تا پول و سرمایه خود را صرف اموری برای کاهش دمــا و مقابله با تغییرات آب وهوایی کنند.

اما در حالی بسیاری از کشورهایی که در شرایط آبی متعادل به سر می برند، تمام تلاش خود را برای واقعی کردن قیمت ها و کاهش مصرف به کار گرفته اند آب در شرایط بحرانی ایران به یک نهم قیمت واقعی خود عرضه می شود و نه تنها با مشترکان پر مصرف هیچ برخوردی نمی شود بلکه دولت به اسراف کنندگان آب یارانه پرداخت می کند. نوذری پور معاون آب و فاضلاب تهران در اینباره به پول نیوز می گوید : در حال حاضر قیمت تمام شده هر مترمکعب آن با احتساب هزینه های سرمایه گذاری ( تصفیه خانه،مخازن و سدها) حدود 3 هزار تومان است اما آنچه که از مردم دریافت می شود حدود 400 تومان به ازای هر مترمکعب است.

به گفته او، قیمت تمام شده هر مترکعب آب بدون هزینه سرمایه گذاری (تنها با احتساب هزینه تصفیه و نگهداری) حدود 1200 تومان است . که حتی در این شرایط هم مردم تنها 30 درصد آن را پرداخت می کنند .

معاون شرکت آب و فاضلاب تهران با بیان اینکه موجودی سدهای تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 32 درصد کمتر است، ادامه داد : تا زمانی که آب یک کالای ارزان و بی ارزش از نظر اقتصادی است نمی توان به اصلاح الگوی مصرف در ایران امید داشت.

کاهش 20 درصدی مصرف آب در ادارات دولتی

این مقام مسئول در ادامه گفته های خود از الزام دستگاه های دولتی برای کاهش 20 درصدی مصارف آب در ادارات خبر داد و گفت: هنوز هیچ برنامه ای برای برخورد با مشترکان پر مصرف نداریم .

نوذری پور ادامه داد : برخی تصور می کنند که با توجه به بارندگی های مناسبی که بهار امسال شاهد آن بودیم دیگر بحران آب در پایتخت نداریم . اما بایدتوجه داشت که بیشترین مشکل آبی امسال ما کاهش شدید ذخیره برف بود که در برخی از نقاط به 90 درصد هم می رسد. ضمن اینکه میزان بارندگی ها در شهرها کمکی به موجودی سدها در حوضه های آبریزی استان نمی کند.

به گفته او، در حال حاضر ذخیره برفی در ارتفاعات نداریم. این در حالی است که بخش زیادی از منابع آبی کشور در تابستان از محل آب شدن برف و پر شدن حوضه های آبریز در ارتفاعات البرز تامین می شد

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: