May 2024 01 / چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۷۷۲۴۷
۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۱
0
پول‌نیوز سرداری هنوز در استان زنجان وارد فاز بحرانی نشده‌ایم ولی برخی استان‌ها وارد فاز بحرانی در بیان‌زایی شده‌اند. البته در استان‌هایی از جمله زنجان در حال اتفاق بوده ولی محدود است ولی اگر شرایط اقلیمی به این شکل باشد استان زنجان نیز جزو استان‌های بیابانی کشور محسوب شود.

مدیرکل امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: شیوه کار احیای مناطق بیابانی در سال‌های گذشته تغییر کرده و از الگوی ترسیب کربن استفاده می‌شود.

فرهاد سرداری در جمع خبرنگاران تصریح‌ کرد: در شیوه جدید پنج سرمایه اقتصادی، فرهنگی انسانی فردی مالی و محیطی ارتقا می‌دهیم و در استان‌های مختلف در سایت منتخب کار را شروع می‌کنیم که در ۱۵ استان شروع شده است. عمر این طرح حدود ۱۸ سال است و موفقیت‌هایی نیز به‌دست آورده‌ایم.

این مسئول با اشاره به اینکه در استان زنجان نیز سایت حوزه کهناب را احتمالا برگزینیم که قطعا بعد از تصویب کار شروع خواهد شد، تصریح‌ کرد: با ساماندهی مردم و ایجاد گروه‌های توسعه کار آغاز می‌شود. البته باید عنوان کرد برنامه‌ریزی در این طرح پایین به بالا است.

وی با بیان اینکه این پروژه موفق بوده و در بررسی سازمان ملل پروژه برتر سال گذشته معرفی شده است، گفت: هدف این کار جلوگیری از تخریب منابع‌طبیعی است و برای این کار، سرمایه اجتماعی گروه‌های توسعه ایجاد می‌شود تا مردم خود وارد عمل شوند.

سرداری با بیان این‌که در این طرح همه جنبه‌های معیشتی را مدنظر قرار می‌دهیم، گفت: در گام نخست پتانسیل‌های منطقه احصا شده و اشتغال‌های مولد در منطقه شناسایی و روی آن سرمایه‌گذاری می‌شود و از صفر تا ۱۰۰ بازاریابی و فروش را به افراد محلی آموزش می‌دهیم.

این مسئول با اشاره به اینکه با روال فعلی در سال‌های آینده شرایط وخیم برای منابع‌طبیعی استان زنجان متصور هستیم، گفت: باید این طرح‌ها در مناطق مختلف به اجرا درآید و در بخش اول بخش کهناب با ۲۴ با ۴۴ هزار هکتار از اراضی را شامل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه عرصه‌های طبیعی بستر توسعه است، گفت: راهکارهایی نیز برای تامین منابع مالی مورد نیاز در نظر گرفته‌ایم و مشکلی در این رابطه وجود ندارد و این الگو موفق بوده است.

سرداری ادامه داد: هنوز در استان زنجان وارد فاز بحرانی نشده‌ایم ولی برخی استان‌ها وارد فاز بحرانی در بیان‌زایی شده‌اند. البته در استان‌هایی از جمله زنجان در حال اتفاق بوده ولی محدود است ولی اگر شرایط اقلیمی به این شکل باشد استان زنجان نیز جزو استان‌های بیابانی کشور محسوب شود.

این مسئول در ادامه با برنامه‌های بیابان‌زدایی نیز اشاره کرد و یادآور شد: در پنج دهه گذشته بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار جنگل دست کاشت بیابانی و ۲۵۰ هزار هکتار مالچ‌پاشی انجام شده و شاخص‌ترین کار توسعه جنگل دست کاشت است که در دنیا بی‌نظیر است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: زنجان ، بیابان زایی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: