May 2024 19 / يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۷۸۱۶۰
۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۵
0
میر مهدی می گوید: تمامی موبایل هایی که با ارز 4200 تومانی وارد شده حالا راهی پستوی انبارها و شده و واردکنندگان آنها منتظر هستند که آب از آب بیفتد تا بتوانند این محصولات را روانه بازار کنند.
موبایل‌های دولتی در پستوی انبارهاباران ایمانی – پول نیوز | واردات گوشی در 4 ماهه نخست امسال در حالی 146 درصد بیشتر شد که رئیس کمیته تخصصی تلفن همراه کشور همین چند وقت پیش از کمبود شدید موبایل در بازار خبر داده بود.

کمبودی که به اذعان برخی از فعالان بازار از احتکار موبایل هایی که با ارز دولتی وارد کشور شده اند نشات می گیرد. محمد مهدی میر مهدی رییس اتحادیه فناوران رایانه تهران به پول نیوز می گوید: تمامی موبایل هایی که با ارز 4200 تومانی وارد شده حالا راهی پستوی انبارها و شده و واردکنندگان آنها منتظر هستند که آب از آب بیفتد تا بتوانند این محصولات را روانه بازار کنند.

آنگونه که این فعال بازار می گوید تنها 10 تا 20 درصد کالاهای آی تی محوری که با ارز دولتی وارد شدند در بازار عرضه شدند و همین مساله به کمبود شدید کالا منجر شده است.

به گفته او، این روزها کمتر واحد صنفی را می بینید که گوشی موبایل در مغازه خود نگه دارد و تمام خرید و فروش ها زیر میزی شده است.

داستان تکراری پیش فروش خودرو اینبار در بازار موبایل

حالا وزیر ارتباطات قصد دارد تا با عرضه 100 هزار گوشی موبایل توقیف شده در بازار و100 هزار گوشی مانده در گمرک کمی به آرامش بازار کمک کند. مجمد جواد آذری جهرمی در حالی اعلام کرده که این گوشی ها به زودی از طریق شبکه های آنلاین در اختیار مردم قرار می گیرد که میر مهدی می گوید چرا باید روشی را برای عرضه انتخاب کنید که می دانید نتیجه آن چیست .

او با اشاره به پیش فروش خودروها در بازار و رانت های پشت پرده عرضه محصولاتی که با ارز دولتی وارد کشور شده اند، گفت: در صورتی که دولت بخواهد این تعداد گوشی را از این طریق عرضه کننده تنها 10 درصد آن البته آن هم شاید در اختیار مصرف‌کنندگان واقعی قرار می گیرد و مابقی آن را عاید دلالان بازار می شود .

این فعال بازار که معتقد است رفتارهای ضربتی دولت و پلیسی کردن بازار نه تنها به نفع مصرف کننده نیست بلکه به گرانی بیشتر کالاها دامن می زنند، ادامه داد : دولت بهتر است تنظیم بازار را به اتحادیه ها و بخش خصوصی واگذار کند و اجازه دهد قیمت ها در یک شرایط رقابتی تعیین شود.

سهم گوشی از واردات 3 برابر شد

آمارهای اعلامی از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که در چهار ماه نخست سال جاری، ۲۲۸ میلیون و ۱۳۸ هزار دلار گوشی تلفن همراه به کشور وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، با افزایش ۱۴۶.۵۸ درصد مواجه شده است.واردات گوشی تلفن همراه ۱.۵۰ درصد از ارزش کل واردات به ایران در این مدت را شامل می‌شود.این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته ۹۲ میلیون و ۵۲۰ هزار دلار گوشی تلفن همراه به ایران وارد شده بود که ۰.۵۸ درصد از کل واردات ایران در آن مدت را به خود اختصاص داده بود.

برچسب ها: موبایل ، پول نیوز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: