May 2024 06 / دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۷۹۸۱۷
۲۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۵
0
پول‌نیوزبرای پرونده عود با برخی کشورهای همسایه که تاریخچه عود دارند، رایزنی کردیم.

  مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی کشور گفت: پس از یک سال تلاش برای تکمیل پرونده ساز «عود»، امیدواریم تا چهار ماه آینده برای ثبت جهانی به یونسکو ارائه شود.

فرهاد نظری روز پنجشنبه  درباره وضعیت فعلی پرونده ساز عود به عنوان میراث مشترک پیشنهادی ایران و کشورهای همسایه به یونسکو اظهار داشت: برای پرونده عود با برخی کشورهای همسایه که تاریخچه عود دارند، رایزنی کردیم.

وی تاکید کرد: خانه موسیقی، مرکز میراث ناملموس و پژوهشگاه میراث فرهنگی ما را در تکمیل این پرونده یاری می کنند.

نظری تصریح کرد: یکی از معیارهای ما برای ارئه پروند‌های ثبت به یونسکو انتخاب آثاری است که با دیگر کشورها آن را سهیم هستیم تا ثبت را به صورت مشترک انجام دهیم.

وی اضافه کرد: هم رویکرد ما و هم کنوانسیون 2003 یونسکو، بر مبنای تقریب فرهنگ‌ها و نزدیک شدن کشورها است؛ از این رو، ما نیز به دنبال این هستیم که این ریشه‌ها را با پیمان های مشترک معرفی کنیم.

مدیرکل ثبت آثار گفت: از هر فرصتی برای نشان دادن این پیوند و گفت‌وگوهای فرهنگی استقبال می‌کنیم به طوری که طی دو سال گذشته، با دیگر کشورها آثار مشترکی در یونسکو به ثبت رساندیم.

وی تاکید کرد: سیاست ما این است آثاری را برای ثبت جهانی معرفی کنیم که نشان دهنده وجهی از فرهنگ ایران باشند و بتوانند فرهنگ غنی ایران را نمایندگی کنند.
نظری گفت: آثاری که مقوم وحدت ملی و نشان دهنده روحیه پرستارانه ایرانیان از محیط زیست باشد، در اولویت برنامه های ما هستند.

داریوش پیرنیاکان عضو شورای عالی خانه موسیقی و سرپرست تیم تهیه کننده و تدوین پرونده ثبت عود در شب 24 مرداد در مراسم رونمایی از لوح ثبت جهانی ساخت و نواخت کمانچه گفته بود: از یک سال و نیم پیش شروع به ثبت پرونده ساز عود کردیم و پرونده آن نیز آماده شده است. با توجه به اینکه این ساز در منطقه هم وجود دارد، با کشور سوریه صحبت کردیم که اگر تمایل دارند، مدارک لازم را برای ثبت مشترک ارسال کنند اما فقط دو قطعه عکس ارسال شد.

به گفته وی، با ترکیه هم برای ثبت پرونده مشترک رایزنی شد تا اگر تمایل دارد با ایران سهیم شود. ما تلاش می‌کنیم تا تمام سازهای ایرانی اعم از فولکلوریک و سازهای شهری را ثبت جهانی کنیم.
منبع: ایرنا
برچسب ها: ایران ، عود
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: