May 2024 09 / پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۸۴۱۱۸
۰۲ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۳
0
تولید نیروگاه‌های برق‌آبی 36 درصد افت کردپول‌نیوز - افت ۳۶ درصدی تولید برق در نیروگاه‌های برق‌آبی در تابستان سال جاری این هشدار را می دهد که سال آینده نیز با توجه به کاهش بارش ها و در نتیجه وضعیت نامناسب تولید برق نیروگاههای برق آبی با چالش خاموشی ها مواجه خواهیم شد.

خاموشی‌های پی در پی در تابستان امسال در حالی موجب نارضایتی مشترکان خانگی و صنعتی شد که وزارت نیرو بارها این قطعی‌های ناخواسته را به گردن کاهش تولید انرژی در نیروگاه‌های برق آبی و سپس افزایش مصرف وسایل سرمایشی عنوان کرد.

از آنجا که بارش‌ها هر سال نسبت به پارسال وضعیت خوبی ندارد به نظر می رسد سال آینده نیز با کاهش بارش ها و افت ورودی به سدها و کاهش حجم مخازن باید منتظر روند نزولی تولید انرژی توسط نیروگاه‌های برق آبی در سال آینده باشیم.

به نظر می رسد چالش خاموشی ها در سال آینده نیز تکرار شود و اگر چه پیش بینی شده تا سال آینده ۵ هزار مگاوات وارد مدار بهره برداری شود اما به نظر می رسد ماجرای قطعی برق در سال آینده دوباره تکرار شود.

گزارش عملکردی نیروگاه‌های برق‌آبی در تابستان 97 نشان از کاهش 36 درصدی تولید برق در این نیروگاه‌ها دارد و کاهش بی‌سابقه بارندگی‌های سال آبی 96-97 و استمرار خشکسالی در کشور موجب شد تا با پایین آمدن ارتفاع آب در مخازن سدهای دارای نیروگاه برق‌آبی، بخش اعظمی از توان تولید برق این واحدها برای پیک تابستان سال 97 از دست برود.

زمستان سال گذشته بود که کاهش 45 درصدی بارش‌ها در این فصل و در پی آن پایین بودن ارتفاع آب در مخازن سدهای دارای نیروگاه برق‌آبی نگرانی‌های متعددی را برای تامین برق تابستان سال 97 ایجاد کرد. حتی رشد 12 درصدی بارندگی‌های بهار امسال هم نتوانست مانع از تبدیل شدن سال آبی جاری به یکی از خشک‌ترین مقاطع زمانی نیم قرن اخیر کشور شود و از نگرانی‌های تامین برق تابستان امسال به ویژه کسری چهار هزار مگاواتی تولید برق بکاهد.

از طرفی در سال آبی جاری حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان که حدود 86 درصد ظرفیت در دست بهره‌برداری نیروگاه‌های برق آبی را در خود جای داده است با افت 42 درصدی بارش‌ها نسبت به سال گذشته، بدترین شرایط را در میان سایر حوضه‌های آبریز 6 گانه کشور تجربه کرد و همین امر موجب شد تا برق‌آبی‌ها بخش اعظمی از توان خود را از دست بدهند و در کنار افزایش مستمر دمای هوا و رشد طبیعی مصرف برق در کشور به یکی از نقاط عطف خاموشی‌های تابستان امسال مبدل شوند.

نگاهی به عملکرد برق‌آبی‌ها حکایت از آن دارد که ادامه روند کاهشی بارندگی‌ها و استمرار خشکسالی در کشور موجب شد تا انرژی تولید شده حدود 53 نیروگاه‌ برق‌آبی از ابتدای سال جاری تا 23 شهریورماه به 6 میلیون و 7123 مگاوات ساعت برسد که این رقم حکایت از کاهش 43 درصدی تولید این نیروگاه‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد. این رقم از ابتدای تابستان امسال تا مقطع زمانی یاد شده نیز حدود سه میلیون و 656 هزار مگاوات ساعت بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 36 درصدی را به ثبت رسانده است.

بیستم تیرماه سال جاری بود که به یک باره اوج مصرف برق کشور از مرز 57 هزار مگاوات گذشت. در همین روز بود که حداکثر توان تولید شده نیروگاه‌های برق‌آبی در تابستان 97 به میدان آمد تا با تولید هفت هزار و 72 مگاوات انرژی، نقش مثمرثمری را برای پایداری شبکه در روز رکودشکنی پیک مصرف برق کشور ایفا کنند؛ ولی با این وجود این توان در مقایسه با 9 هزار و 329 مگاوات تولید چهاردهم تیرماه سال گذشته کاهش 24 درصدی را نشان می‌دهد.

از طرفی میزان انرژی تولید شده روزانه بین مقطع زمانی 15 خرداد تا 15 شهریورماه نیز بیش از 44 هزار مگاوات ساعت بوده که نسبت به عملکرد مدت مشابه سال گذشته کاهش 36 درصدی داشته است.
منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: