May 2024 20 / دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۸۵۹۲۱
۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۳
0
پول‌نیوز - یک مقام مسئول در وزارت صنعت، با اشاره به افزایش ۷۵ درصدی صادرات گوجه و رب گوجه فرنگی در ۴ ماهه ابتدای سال جاری گفت: تشخیص و مدیریت صادرات گوجه فرنگی با وزارت جهاد و گمرک است.

محمود بازاری با اشاره به افزایش صادرات گوجه‌فرنگی گفت: وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت صادرات گوجه‌فرنگی را به منظور تامین نیازهای داخلی مردم به صورت کلی ممنوع کرد؛ اما با درخواست وزارت جهاد کشاورزی، گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای از این ابلاغیه استثناء شد و بنابراین تشخیص و مدیریت این موضوع، به وزارت جهاد کشاورزی و گمرک کشور برمی‌گردد.

مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: در بخشنامه‌ای که وزارت صنعت، معدن  تجارت در رابطه با ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی ابلاغ کرده بود،‌ ممنوع شدن صادرات این محصول را به صورت کلی مدنظر قرار داده بود؛ اما در این میان وزارت جهاد کشاورزی درخواست کرد صادرات گوجه‌های گلخانه‌ای با تشخیص این وزارت‌خانه ممنوع نباشد.

وی تصریح کرد: در ابلاغیه وزارت صنعت، با توجه به درخواست وزارت جهاد کشاورزی موضوع گوجه‌فرنگی‌های گلخانه‌ای لحاظ شد؛ در حالیکه در همین راستا تصور می‌شود زمانی که این پیشنهاد از سوی وزارت جهاد کشاورزی مطرح می‌شود، ضوابط مدیریت را داشته‌اند که ابلاغ کرده‌اند؛ بنابراین ممکن است افزایش صادرات در این محصول حاصل تشخیص نادرست گوجه‌های گلخانه‌ای از طرف گمرک باشد.

به گفته بازاری، ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی به منظور تنظیم بازار داخلی و تامین نیاز کشور به این محصول اعمال شد که به دنبال این اقدام شاهد کاهش قیمت گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی در کشور بودیم؛ این در حالی است که صادرات این محصول در ۴ ماهه ابتدای سال جاری ۷۵درصد رشد داشته است و همین موضوع باعث افزایش قیمت گوجه فرنگی و در نتیجه رب گوجه‌فرنگی شده بود.

وی اظهار داشت: در تاریخ دهم شهریورماه با توجه به پیش‌بینی وزارت صنعت از وزارت جهادکشاورزی برای گوجه فرنگی و محصولات دیگر برای تعرفه‌گذاری اعلام نظر شده و در ادامه این روند ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی در ۲۷شهریور به گمرک ابلاغ شده است و فقط صادرات گوجه گلخانه‌ای با مجوز وزارت جهاد استثناء شده است.
منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: