کد خبر: ۳۰۸۱۳۹
۰۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۸
0
چوب هایی که به طور شیمیایی فراوری شده اند، احتمالاً به زودی نیاز به دستگاه های تهویه هوا را از بین می برند و می توانند داخل ساختمان را خنک تر کنند.
پول‌نیوز - برای این منظور محققان دانشگاه مریلند به وسیله پراکسید هیدروژن (ماده ای که در وایتکس نیز وجود دارد) تغییراتی در ساختار سلولی چوب ایجاد کردند.

چوب فراوری شده انرژی خورشید را منعکس می کند و در نتیجه اشعه های نور کمتری جذب ساختمان می شود.

ساخت خانه‌های خنک‌تر با چوب فراوری شده (+عکس)

خانه هایی که با چوب های فراوری شده، ساخته شوند در آب وهوای گرم، خنک تر می مانند و به این ترتیب نیاز به کنترل دمای داخل ساختمان نیز کمتر می شود. به گفته «لیانگ بینگ هو» مولف ارشد تحقیق این روند با حذف لیگنن از دیوار سلول های چوب انجام شده است.

لیگنین یک پلیمر پیچیدهٔ ساخته شده از واحدهای مولکولی فنیلپروپان است که در گیاهان تولید می شود و به سخت تر شدن گیاهان و در نتیجه تشکیل چوب منجر می شود. جالب آنکه چوبی که با این روش فراوری می شود سخت تر از نمونه های معمول خواهد بود و استحکام آن با فولاد قابل مقایسه است.

به طور خاص قدرت کششی آن حدود ۴۰۴ مگاپاسکال است. این میزان ۹ برابر بیشتر از قدرت کششی چوب معمولی است.

علاوه برتمام این موارد چوب فراوری شده گرمای تولید شده در داخل را جذب و در اتمسفر رها می کند. محققان با جایگزین کردن دیوارهای سقف و دیوار خارجی آپارتمان‌های مختلف در ۱۶ ایالت آمریکا متوجه شدند چنین چوبی می‌تواند ۲۰ تا ۳۵ درصد از مصرف انرژی بکاهد.

اما نکته منفی آن جاست که در ماه‌های سردتر سال نمی‌تواند گرما جذب کند در نتیجه به افزایش هزینه‌های گرمایشی ساختمان‌ها منجر می شود.

به همین دلیل کارشناسان پیشنهاد می کنند از این چوب در مناطقی استفاده شود که هوا به شدت گرم است.
منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: