May 2024 19 / يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
پول‌نیوز - محققان مدت‌ها است به دنبال راه‌‌حلی برای مشکلات زباله‌های پلاستیکی هستند؛ از همین رو گروه‌های تحقیقاتی زیادی روش ترمیم را به جای دور انداختن انتخاب و مواد خودترمیمی زیادی را تولید کردند که آخرین مدل این مواد، عملکردی شبیه به خون دارد.

براساس گزارش «نیواطلس»، تیم تحقیقاتی از دانشگاه تگزاس به سرپرستی «کیوان دوامی» این ماده را ساختند، آنها در ابتدا با استفاده از روش چاپ سه بعدی « استریولیتوگرافی»، مایع رزین را با قرار دادن در معرض نور ماوراءبنفش به ماده جامدی تبدیل کردند، در حالی که ذخیره کوچکی از مایع رزین در داخل این ماده جامد باقی می‌ماند و تا زمانی که به این شیء آسیبی وارد نشود، این مایع درون آن ماده حفظ می‌شود.

ساخت ماده خودترمیمی با علمکردی شبیه به خون (+عکس)

گفتنی است؛ اگر این شیء جامد شکسته شود و آسیب ببیند؛ مایع رزین از داخل آن خارج شده و با قرار گرفتن در معرض یک منبع نور ماوراءبنفش، محل آسیب‌دیده را ترمیم می‌کند.

این روش همانند عملکرد خون به هنگام جراحت است؛ به گونه‌ای که پس از جراحت، خون به محل آسیب‌دیده وارد می‌شود و آن را بهبود می‌بخشد.

دوامی و همکارانش در ادامه راه خود در تلاش هستند تا این ماده خودترمیم، بدون مداخله انسانی و با استفاده از منبع نور ماوراءبنفش خورشید ترمیم شود.

محققان امیدوارند تا از این روش برای ساخت عینک‌ها و کف کفش‌ها استفاده شود.
منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: