کد خبر: ۳۰۹۱۰۳
۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۰
0
عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی گفت:از ۱۱ میلیارد دلار درآمد صادراتی پتروشیمی این اتحادیه در سال ۹۷،حدود ۹ میلیارد دلار آن معادل ۷۰ درصد وارد کشور شد.
پول‌نیوز - احمد صرامی، عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به اعمال تحریم‌های تازه از سوی آمریکا علیه صنعت پتروشیمی ایران، گفت: تحریم و ایجاد فشار بر منابع درآمدی ایران تازه نیست و تنها در دوره های سیاسی مختلف در آمریکا نوع آن متفاوت بوده است، بنابراین صنعت پتروشیمی با مشکل تازه ای رو به رو نشده است.

بازگشت 70 درصد درآمد ارزی پتروشیمی‌ها به کشور

وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی طی ۱۵ سال گذشته از رشد خوبی برخوردار بوده است، ادامه داد: این صنعت با استفاده حداکثری از توان داخلی، خرید تجهیزات داخلی، تولید فناوری یا انتقال آن از طرق مختلف و… زمینه جهت رشد خود را فراهم کرده است.

صرامی با تاکید بر اینکه مطرح کردن تحریم صنعت پتروشیمی ایران، بازی روانی علیه کشورمان است، اظهار داشت: برخی از پتروشیمی های موجود در فهرست جدید تحریمی آمریکا، از سال قبل تحریم بودند. از طرفی باید دقت داشت که نوع و میزان تولید محصولات پتروشیمی ایران به نحوی نیست که بتوان آن را از بازار حذف کرد چرا که برخی از محصولات تک محصول بوده و خریداران به آن وابستگی دارند. از سویی دیگر قرارداد خرید محصولات پتروشیمی بلند مدت بوده و قیمت گذاری آنها نیز بر اساس نرخ‌های بین المللی است و نمی‌توان بازه قیمتی را به طور غیر استاندارد کاهش داد چرا که نرخ سایر محصولات نیز متاثر می‌شود.

این عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی میزان ورود ارز پتروشیمی های فعال در این اتحادیه به کشور را تا پایان سال ۹۷ بالغ بر ۷۰ درصد اعلام کرد و افزود: میزان درآمد صادراتی بخش پتروشیمی این اتحادیه در سال ۹۷ حدود ۱۱.۲ میلیارد دلار بود که از این میزان نزدیک به ۹ میلیارد دلار وارد کشور شد.

به گفته این کارشناس صنعت پتروشیمی، در حال حاضر خریداران نقش پررنگی در بازار ایفا می‌کنند و نمی‌توان صرف تصمیم یک کشور محصولات پتروشیمی ایران را از بازار حذف کرد چرا که سود و زیان کشورهای بسیاری در میان است و بی شک اجازه چنین اقدامی را نخواهند داد. البته طی سال‌های اخیر مشکلاتی در زمینه نقل و انتقالات مالی وجود داشت که با تکیه بر روابط تعاملی با بانک مرکزی توانستیم از این چالش ها عبور کنیم.
منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: