May 2024 05 / يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۱۶۳۳۴
۱۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۸
0
عراق معافیت آمریکا برای واردات گاز ایران را دریافت کرده اما واشنگتن بغداد را برای متوقف کردن وارداتش تحت فشار قرار داده است.

پول‌نیوز - وزیر برق عراق با مقاومت در برابر فشار آمریکا برای توقف واردات گاز از ایران، اعلام کرد: عراق بدون ادامه واردات گاز از کشور همسایه خود به مدت سه تا چهار سال دیگر، برای تولید برق کافی دچار مشکل خواهد شد.

 

عراق معافیت آمریکا برای واردات گاز ایران را دریافت کرده اما واشنگتن بغداد را برای متوقف کردن وارداتش تحت فشار قرار داده است.

 

لوی الخطیب، وزیر برق عراق در حاشیه کنفرانس کنگره جهانی انرژی در ابوظبی گفت: مسئله برق به یک مسئله سیاسی در عراق تبدیل شده است.

 

قطع برق در عراق اغلب باعث اعتراض نسبت به مسئولان این کشور می‌شود. ایران گاز کافی برای تولید ۲۵۰۰ مگاوات برق و همچنین ۱۲۰۰ مگاوات برق مستقیم برای عراق فراهم می‌کند.

 

وزیر برق عراق گفت: عراق اکنون ظرفیت ۱۸۰۰۰ مگاوات نیرو دارد که بیشتر از ۱۲۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ مگاوات در سال گذشته است اما همچنان کمتر از پیک تقاضاست که می‌تواند به حدود ۲۵۰۰۰ مگاوات برسد و هر سال نیز رو به افزایش است.

 

الخطیب در پاسخ به پرسشی درباره افزایش فشار آمریکا درباره واردات گاز از ایران، گفت: ما روابطمان با همه را متوازن کرده‌ایم و دیگران باید به آن احترام بگذارند.

 

وی گفت: بخش نیرو به منظور ارتقای شبکه که ۵۰ سال قدمت دارد و ۲۵ درصد از ظرفیتش را به دلیل حملات داعش از دست داده است، به سرمایه گذاری به ارزش حداقل ۳۰ میلیارد دلار نیاز دارد.

 

الخطیب گفت: عراق پول گاز ایران را بر مبنای فرمولی که به حدود ۱۱ درصد قیمت نفت برنت می‌رسد یا معادل حدود ۶ دلار به ازای هر میلیون واحد حرارتی بریتیش (MBTU) پرداخت می‌کند در حالی که قیمت گاز در آمریکا دو تا سه دلار به ازای هر MBTU است.

 

بر اساس گزارش رویترز، اگر عراق به جای مشعل سوزی، میزان بیشتری از ذخایر گاز خود را استفاده کند، واردات گاز از ایران کاهش پیدا خواهد کرد.

 

ثامر غضبان، وزیر نفت عراق اظهار کرده که چهار پروژه برای کمک به تبدیل ۱.۲ میلیارد فوت مکعب گاز به گاز مایع و کاهش مشعل سوزی، در دست اجرا است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: عراق ، واردات گاز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: