کد خبر: ۳۱۶۵۹۳
۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۴
0
در شرایط فعلی، دستگاه‌های اجرایی باید به طور جدی به موضوع ورود و با قانون ستیزی این قشر از جامعه برخورد کنند و گرنه همین ۲۰ درصد که تمکین به قانون کرده اند دل سرد می‌شوند.

پول‌نیوز - رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: نظام مالیاتی کشور باید مانند همه دنیا، خوداظهاری محور شود.

 

امید علی پارسا در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: باید فضایی فراهم شود که به لحاظ اداری و اجرائی، همه مودیان مالیاتی صادقانه مطابق مقررات، خوداظهاری کنند و مالیات خود را بپردازند.


وی ادامه داد: در سالیان گذشته تحت عنوان طرح جامع امور مالیاتی، گام‌هایی در این راستا برداشته شد، ولی ما هنوز به ریز داده مبنا کردن نظام مالیاتی، نرسیده ایم.

 

20 درصد پزشکان از قانون تمکین کردند


آقای پارسا در خصوص نصب و راه اندازی سامانه پایانه‌های فروش در مطب‌های پزشکان افزود: هماهنگی و تفاهمی با نظام پزشکی کشور شده است، اما در همان گام‌های نخست، شرکت‌های تولیدکننده کارتخوان آماده نبودند که در پی آن بحث آماده نبودن زیرساخت‌ها مطرح شد، اما پس از آن تا تاریخ ۱۵ شهریور ماه همه زیرساخت‌ها آماده شد.

 

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: فقط یک ربع عزم و اراده می‌خواهد که پزشکان به سامانه امور مالیاتی متصل شوند و ثبت نام کنند و تاکنون حدود ۲۰ درصد یا همان ۱۵ هزار نفر به سامانه متصل شده اند، اما انتظار ما بیش از این ارقام است.


وی ادامه داد: در شرایط فعلی، دستگاه‌های اجرایی باید به طور جدی به موضوع ورود و با قانون ستیزی این قشر از جامعه برخورد کنند و گرنه همین ۲۰ درصد که تمکین به قانون کرده اند دل سرد می‌شوند.

 

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه برنامه به سهم ۸ درصد مالیات مردمی از درآمد‌های دولت اشاره کرد و افزود: در دیگر کشور‌های دنیا این رقم حدود ۳۰ درصد است، عدد کل مالیات‌های کسب شده از همه بخش‌های کشور تنها نصف حقوق کارکنان نظام را تشکیل می‌دهد.


وی به مجازات‌های در نظر گرفته شده برای پزشکانی که به سامانه امور مالیاتی متصل نشده اند اشاره کرد و ادامه داد: قوانین و مقررات آنقدر سنگین است که دیگر فرار مالیاتی به نفع هیچ کس نمی‌باشد.


رئیس سازمان امور مالیاتی کشور افزود: اگر مطلع یا مظنون شویم که کسی مترصد فرار مالیاتی است یا کتمان می‌کند، به طریقی می‌رسیم به درآمد مشمول مالیاتی آن‌ها و در این باره باید گفت: ۱۰۰ درصد درآمد کتمان شده مشمول مالیات است. این در حالیست که در خصوص پزشکان، ۶۰ درصد درآمد را هزینه و مابقی را سود می‌دانیم، اما در صورت کتمان درآمد، ۱۰۰ درصد درآمد مشمول مالیات می‌گردد و ۳۰ درصد هم جریمه غیرقابل بخشش برای خاطیان در نظر گرفته می‌شود ضمنا ۲ درصد از فروش افراد به عنوان جریمه شرکت نکردن در سامانه امور مالیاتی در نظر گرفته خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: در قانون امور مالیاتی، فرار، کتمان، اختفاء، ارائه اطلاعات غیر واقعی، ارائه اسناد غیرواقعی، استفاده از اسناد دیگران جرم محسوب می‌شود و مردم باید آگاه باشند و کارت بازرگانی و دستگاه کارتخوان (پوز) خود را در اختیار دیگران قرار ندهند، زیرا در نهایت مالیات به دارنده کارت بازرگانی و دستگاه پوز تعلق می‌گیرد.


آقای پارسا به مشوق‌های مالیاتی اشاره کرد و افزود: در بخشنامه بخشودگی مالیاتی آمده است، کسانی که اقدام به پرداخت مالیات نکنند مشمول بخشودگی جرائم نمی‌شوند در جای دیگری از بخشنامه آمده مودیان خرد که درآمد سالانه زیر ۵۰۰ میلیون تومان داشته باشند می‌توانیم با خودشان توافق کنیم.


آقای موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی کشور نیز گفت: در تهران از ۲۰ هزار پرونده پزشکی قانونی که برای رسیدگی به امور مالیاتی تشکیل شده بود حدود ۱۱ هزار پرونده اقدام به خود اظهاری نموده اند و در این اقدام درآمد سالانه هر پزشک به طور میانگین ۵ میلیون و هفتصد هزار تومان اعلام شده است.


وی ادامه داد: دوستان امور مالیاتی با اندک اطلاعاتی که از مرکز جامع آمار دریافت کردند براساس بررسی‌های فراوان، میانگین درآمد سالانه هر پزشک را از ۵ میلیون به ۱۴ میلیون تومان اعلام کرده است.


آقای موسوی گفت: در میان این ۱۱ هزار نفر که خود اظهاری کرده اند حدود ۵۰۰ نفر درآمد‌های بالایی داشته اند و براساس اعلام نظر آن‌ها میانگین درآمد سالانه آن‌ها حدود ۱۷ میلیون تومان است این در حالیست که براساس بررسی‌های دوستان امور مالیاتی، میانگین درآمد سالانه این ۵۰۰ نفر حدود ۷۶ میلیون تومان بوده است. این در حالیست که یک کارگر یا کارمند که از حداقل حقوق دریافتی برخوردار است اول مالیاتش را کسر و بعد حقوقش را پرداخت می‌کنیم.

 

الزام 15 گروه از مشاغل جدید برای نصب دستگاه کارتخوان:

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی کشور افزود: بخشی از اتفاقات مبنی بر نپرداختن مالیات، به نبود فرهنگ مالیاتی در کل کشور مربوط می‌شود.


آقای فرید موسوی تصریح کرد: رقم ظرفیت مالیاتی جامعه پزشکان طبق آمار سازمان امور مالیاتی حدود ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام شده است که این رقم صحیح نیست، زیرا با احتساب ۱۳۰ هزار پزشک موجود در کشور، درآمد ماهانه هر پزشک حدود ۲ و نیم میلیون تومان می‌شود که البته با عقل جور در نمی‌آید.


وی گفت: طبق مطالعات مرکز پژوهش‌ها رقم ظرفیت مالیاتی جامعه پزشکان چیزی حدود ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام شده، اما چون در کنار این ارقام هیچگونه شفافیتی انجام نشده است همه این ارقام تخمینی محسوب می‌شود.

 

آقای پارسا رییس سازمان امور مالیاتی کشور رقم مالیاتی قشر پزشکان غیردولتی را حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از این رقم پرداخت می‌شود و مابقی را می‌توان فرار مالیاتی محسوب کرد.

 

آقای پارسا نحوه مالیات ستانی از پزشکان در سال ۹۹ را طبق اظهارنامه عنوان کرد و افزود: سال آینده هر فرد باید مطابق درآمد واقعی خود مالیات بدهد و روی هم رفته سال آینده هیچگونه مالیات علی الراس برای پزشکان نخواهیم داشت.

 

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: