وقتی که هیئت مدیره از درآمدهای شرکت بی خبر است!
کد خبر: ۳۲۲۶۰۱
۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۸
0
پول نیوز - «کی بی سی» از محلی تکراری قصد افزایش سرمایه دارد اما؛ نکات جالب توجهی در گزارش توجیهی به چشم می خورد که دیدن این سریال تکراری را کمی شیرین می کند.

به گزارش واحد تحلیل و ارزیابی پول نیوز (تاپ)، شرکت «کی بی سی» اعلام کرده قصد افزایش سرمایه دارد و قرار است به زودی با سرمایه 410 میلیارد ريالی به فعالیت خود ادامه دهد.

بر اساس این گزارش، هیئت مدیره این شرکت داروساز قصد دارد از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی سرمایه 290 میلیارد ريالی کنونی را 41 درصد افزایش دهد.

هدف از این افزایش سرمایه اصلاح ساختار مالي از طريق جلوگيری از خروج سرمايه در گردش بابت پرداخت سود سهام و همچنین، افزايش سودآوری عنوان شده است.

بر مبنای گزارش توجیهی هیئت مدیره، در صورت انجام افزایش سرمایه سود خالص سال 98 در محدوده 131 میلیارد ريال قرار خواهد گرفت. نکته جذاب داستان این است که در این گزارش مبلغ فروش برای کل سال 98 حدود 1703 میلیارد ريال برآورد شده؛ در حالی که طی دوره 9 ماهه 2260 میلیارد ريال درآمد شناسایی کرده است.

نمایش سریال تکراری افزایش سرمایه در «کی بی سی»

حال بر چه اساسی مبلغ درآمد دوره 12 ماهه کمتر از 9 ماهه پیش بینی شده جای سوال دارد؟!

بنابراین، بر اساس تصورات هیئت مدیره، باید در انتظار سودی بیش از آن چه که در گزارش هیئت مدیره ذکر شده بود.

در این گزارش ذکر شده 300 میلیارد ريال نیز تسهیلات بانکی دریافت خواهد شد که این خود نیز بر هزینه مالی شرکت خواهد افزود. در سال 97 «کی بی سی» بیش از 100 میلیارد ريال هزینه مالی پرداخت کرد که معادل 44 درصد سود عملیاتی بود. در 6 ماهه نخست سال 98 نیز 114 میلیارد ريال هزینه مالی به ثبت رساند.

نکته قابل توجه این است که «کی بی سی» از بدو تأسیس تاکنون در 5 نوبت افزایش سرمایه داده که تمام آن ها از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی بوده و هیچ زمانی به سراغ محل های دیگر افزایش سرمایه نرفته است. این در حالی است که بر اساس آخرین صورت مالی منتشر شده، سود انباشته اندکی بیش از مبلغ کنونی سرمایه است و می تواند بخشی از آن را به سرمایه تبدیل کند. بحث تجدید ارزیابی دارایی ها برای شرکتی که در دهه 30 تأسیس شده، جای خود دارد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: