May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۲۲۶۲۳
۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۰
0
پول نیوز - یک کارشناس اقتصادی گفت: برای جلوگیری از فساد در واردات کالا، باید طرح بارکدگذاری (شبنم) مجدد احیا شود.
به گزارش پول نیوز، عبدالحمید شیخی کارشناس اقتصادی اظهار کرد: در زمان امیرالمومنین علی (ع ) ایشان افرادی را در دل شبکه اجرایی و اداری حکومت به عنوان مخبر استفاده می کرد که اینها گزارش هایی نسبت به عملکرد کارگزاران حکومت اسلامی به ایشان ارسال می کردند.

وی افزود: این اقدامات لازم اما کافی نیست. لازمه پیدا کردن عدالت این است که تا حد توان زمینه های ایجاد فساد را از بین ببریم.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: در نظام علوی گزینش افراد از دستگاه ها و کارگزاران به خصوص مدیران، مساله اصلی و مهمی است. طی تجربیات گذشته هرکجا انسان سالم و پرتلاش بر سر منصبی قرار می گیرد، موفقیت حاصل شده است. نباید گزینش ها را در انتصاب افراد در پست های مدیریتی و حساس دست کم بگیریم. متاسفانه دولت خلاف این عمل کرده است.

شیخی تصریح کرد: حدود دو ماه پیش وزیر جهاد کشاورزی قبل از استعفایش اعلام کرد بعضی از نیروهای ما در وزارت جهاد کشاورزی کارشکنی می کنند و دنبال گرفتن امتیازاتی در قبال انجام کار هستند. به هر حال مضمون کلام وزیر سابق این بود که برخی نیروها با رشوه گیری کار خود را انجام می دهند. این نتیجه عملکردی خلاف قوانین اسلامی است. اولین اقدام و لازمه کار این است که در گزینش افراد دقت کنیم.

وی تاکید کرد: مساله بعدی این است که ما باید به نحوی زمینه های تعاملات فسادآمیز را از بین ببریم. به طور مثال اگر کارمندی تامین نباشد ممکن است دست به تخلف بزند. تامین نیروها در حدمتعارف و ایجاد یک زندگی آبرومند، خودش مساله مهمی در جلوگیری از ایجاد فساد در دستگاه اداری است.

این کارشناس اقتصادی در پایان بیان کرد: برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی لازم داریم که بانک جامع اطلاعاتی از حساب مشتریان داشته باشیم. باید یک نظام یکپارچه اطلاعات مشتریان، برای رصد تمامی تراکنش ها موجود باشد. برای جلوگیری از قاچاق، باید طرح بارکدگذاری کالا (شبنم) که ۶ سال پیش دولت ملغی کرد احیاء شود که توانایی شناسایی راه‌ها و مقابله با فساد در دست داشته باشیم.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: