April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۲۴۴۰۳
۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱
0
پول نیوز - سازمان ملی استاندارد اعلام کرد: روغن تفاله زیتون خام (پومیس) تنها برای مصارف صنعتی کاربرد دارد.
به گزارش پول نیوز، در پایان فصل روغن کشی از میوه زیتون، تفاله آن در بخشی از کارخانه‌های روغن‌کشی در فضای آزاد یا در شرایط انبارداری بسیار نامناسب انباشته و سپس در خشک کن، خشک و مجددا انبار می شود و رطوبت آن تحت کنترل قرار می گیرد، سپس توسط حلال هگزان صنعتی یا سایر حلالها، روغن آن استخراج می شود. این روغن، روغن تفاله زیتون خام (پومیس) محسوب می‌شود که تنها برای مصارف صنعتی کاربرد دارد .

روغن تفاله زیتون به علت آلوده بودن به بنزوآلفاپیرن، مونوکلوروپروپان دی ال ها و هیدروکربن های حلقوی، سرطانزا بوده و روی اعصاب و سایر ارگان های بدن تاثیر نامطلوب دارد از اینرو علیرغم اینکه در استانداردهای بین المللی مانند کدکس استفاده از درصدهای مختلف روغن تفاله زیتون تصفیه شده همراه با روغن زیتون بکر یا فرابکر مجاز می باشد ولی در استاندارد ملی ایران استفاده خوراکی آن ممنوع اعلام شده است.

به منظور جلوگیری از واردات اینگونه روغنها به کشور، استاندارد ملی ایران به شماره 1446 با عنوان «روغن‌زیتون_ ویژگیها و روشهای آزمون» به عنوان مقررات فنی اعلام شد و به منظور تشخیص تقلبات موجود در روغن های وارداتی حتی روغن های زیتون داخلی، آزمون نمونه های آن فقط در آزمایشگاه مرجع پژوهشگاه استاندارد انجام می گیرد.

طبق گزارش واصله از نتایج آزمون، نداشتن کیفیت به علت نامناسب بودن شرایط حمل و نقل یا انبارداری و محیطی، اختلاط با سایر روغن های گیاهی، یا اختلاط با روغن تفاله زیتون از جمله دلایل عدم انطباق روغن های زیتون وارداتی با استاندارد ملی شماره 1446 اعلام شده است.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: