May 2024 05 / يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
معاون سرمایه گذاری وزارت میراث تاکید کرد:
کد خبر: ۳۲۹۰۲۲
۲۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۸
0
معاون سرمایه گذاری و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد: امهال شش ماه برای پرداخت مالیات، حق بیمه کارفرمایی، اقساط بانکی و قبوض انرژی به اضافه تنفس یک ساله و دوره بازپرداخت طولانی برای تسهیلات بانکی با نرخ ۱۲ درصد، به منظور حفاظت و حمایت از گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی، از رییس جمهور درخواست شد.
به گزارش پول نیوز، «ساسان تاجگردون» معاون سرمایه گذاری و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در واکنش به انتقادهای که به بسته حمایتی گردشگری در بحران کرونا شده است، اظهار کرد: گردشگری تنها صنعتی نیست که متحمل زیان سنگین شده است، بخش های زیادی متضرر شدهاند. با این حال ششم فروردین ماه در جلسه ای با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاون اول رییس جمهور، پس از بررسی مشکلات صنعت گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی، در نامه ای به رییس جمهور، اختصاص تسهیلاتی بالغ بر ۳۸ هزار میلیارد ریال برای ۴ موضوع در گردشگری، دو موضوع در صنایع دستی و موزه های خصوصی در میراث فرهنگی را درخواست کردیم.

تاجگردون تاکید کرد: جامعه هدف این تسهیلات فقط بخش خصوصی و مشخصا آن دستهای است که به دلیل تعطیلی در بحران کرونا، دچار خسارت شده است. این تسهیلات به هیچ وجه شامل بخش های دولتی نمی شود.

او ادامه داد: بسته حمایتی دولت شامل ۱. امهال سه ماهه مالیات، اعم از مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده، ۴. تعویق سه ماهه بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی، ۳. امهال پرداخت ۲۳ درصد حق بیمه کارفرمایی پرسنل شاغل، ۴. تعویق پرداخت قبوض حامل های انرژی (آب، برق، گاز) به مدت سه ماه و پس از آن به صورت اقساطی است. این بسته شامل همه بخش های تولیدی و خدماتی است که از شیوع ویروس کرونا متضرر شده اند. با این حال در آن نامه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به رییس جمهور درخواست شد مدت امهال به شش ماه و در صورت امکان تا یک سال افزاش داده شود. این توضیح داده شده که با تعطیلی بیشتر بخش های گردشگری، صنایع دستی و موزه های خصوصی، امکان کسب درآمد وجود نداشته و باید مهلت بیشتری داده شود تا این بخش ها فعالیت و کسب درآمد را آغاز کنند.

 تاجگردون در عین حال گفت: تمدید امهال، به معنی وصول نشدن منابع و ایجاد اختلال در دیگر پرداختی ها است، مثلا اگر دوره امهال بیمه حق کارفرما بیشتر از سه ماه شود، از آن طرف پرداختی بازنشستگان و سایر خدمات بیمه ای دچار نقصان خواهد شد، این موضوع درباره پرداختی بانک ها، اداره های برق و آب و گاز و مالیات نیز صادق است. تعویق زمانی در وصول، با ایجاد بحران در همان بخش مساوی است. بنابراین وقتی چنین درخواستی مطرح می شود متناسب با آن باید سازو کار اقتصادی نیز طراحی شود تا آسیب بیشتری را متحمل نشویم. ما علاقمندیم که این مهلت زمانی طولانی شود، پیگیری هم می کنیم، اما این موضوع را هم درنظر داشته باشیم دیگر بخش ها به خاطر وصول نشدن هزینه ها، دچار بحران می شوند.

این مقام مسؤول در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره تسهیلات بانکی با نرخ سود ۱۲ درصد که برای حفظ مشاغل و جبران زیان ناشی از شیوع ویروس کرونا، درنظر گرفته شده است،  توضیح داد: باید درنظر گرفت که فقط بخش گردشگری از شیوع ویروس کرونا، متضرر نشده است، از طرفی با توجه به وضعیت منابع تامین درآمدهای دولت از جمله نفت و مالیات، باید بدانیم که دست دولت زیر تیغ است، با این حال ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود ۱۲ درصد برای کمک به بخش های متضرر درنظر گرفته شده است. البته که نرخ این سود، خوشایند ما نبود، ولی در شرایط کنونی کشور چه می شود کرد.

۳۸ هزار میلیارد ریال سهم درخواست شده هنوز تصویب نشده است، منتظر برنامه ریزی وزارت کار هستیم، ممکن است مبلغی کمتر از این را تصوب کنند. این تسهیلات قرار است کف ضررها را جبران کند، نه اینکه سود سرمایه گذار را تامین کنداو این توضیح را اضافه کرد که تسهیلات بانکی با نرخ سود ۱۲ درصد شامل حال سرمایه گذارانی می شود که مشغول تولید و خدمات رسانی بودند اما با تعطیلی مواجه شدند، نه سرمایه گذارانی که هنوز پروژه هایشان را به مرحله بهره برداری نرسانده اند.

وی در پاسخ به اظهارنظر برخی سرمایه گذاران صنعت گردشگری که در بحران کرونا با ۱۰۰ درصد خسارت روبرو شدند و سطح حمایت دولت را از این صنعت دلسردکننده دانستند، یادآور شد: صنعت گردشگری الزامی برای توسعه کشور ایران است، این موضوع با توجه به سهمی که گردشگری در تولید ناخالص ملی دارد، پذیرفته شده است. بر همین اساس سرمایه گذاری های گردشگری در مصادیق ۲۹ گانه از جمله هتل، دفتر خدمات مسافرتی، بوم گردی، دهکده های گردشگری و غیره اتفاق افتاده و سرمایه گذاران بخش خصوصی علاقمند به افزایش سود خود شده اند و نظام و دولت نیز به شدت از آن ها حمایت می کند.

تاجگردون در عین حال تاکید کرد: بسته حمایتی و تسهیلات بانکی قرار است کف ضررها را جبران کند، قرار نیست سود سرمایه گذاری ها را هم تامین کند. در هیچ کشوری چنین رفتاری را شاهد نیستیم، در کشورهای دیگر تسهیلات بر اساس نرخ تورم اختصاص داده شده، ما هم تابع شرایط اقتصادی کشورمان هستیم که درحال حاضر تحمل تخصیص تسهیلات با نرخ سود زیر ۱۸ درصد را ندارد، با این حال نرخ سود درنظر گرفته شده برای تسهیلات حمایتی برای جبران خسارت های ناشی از شیوع ویروس کرونا، ۱۲ درصد تعیین شده است.

او ادامه داد: ما در انتظار برنامه ریزی وزارت کار هستیم تا سهم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات تصویب شود. ما ۳۸ هزار میلیارد ریال را از این منابع بانکی درخواست کردیم، اما این مبلغ هنوز تایید و تصویب نشده است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: