May 2024 06 / دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۲۹۰۵۱
۲۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۱
0
محققان ابرنواختری را رصد کرده اند که حجم آن ۵۰تا ۱۰۰ بار بیشتر از خورشید است. ابرنواختر مذکور احتمالا ۲ برابر درخشان تر و پر انرژی تر از نمونه های رصد شده است.

ابرنواختری ۱۰۰ برابر بزرگتر از خورشید رصد شد

 

به گزارش پول نیوز، ستاره شناسان شی آسمانی کشف کرده‌اند که به نظر می‌رسد ابرنواختری درخشان‌تر و پر انرژی تر از نمونه‌های رصد شده باشد.

گروهی از محققان بین المللی در این باره پژوهشی انجام داده‌اند. آنها معتقدند دو ستاره عظیم قبل از انفجار با یکدیگر ادغام شده‌اند و بیشتر نور منتشر شده از یک ابرنواختر را به وجود آورده‌اند.

ابر نواختر مذکور SN۲۰۱۶aps نام گرفته و اکتشافات مربوط به آن توسط گروهی از محققان دانشگاه بیرمنگام در نشریه «نیچر آسترونومی» منتشر شده است.

در این پروژه علاوه بر محققان دانشگاه بیرمنگام، کارشناسان دانشگاه هاروارد، نورث ایسترن و اوهایو نیز شرکت کرده‌اند.

این پژوهشگران معتقدند ابرنواختر مذکور احتمالاً ۲ برابر درخشان‌تر و پر انرژی تر از نمونه‌های رصد شده است. همچنین حجم آن نیز ۲ برابر بیشتر از ابرنواخترهای ثبت شده است.

آنها ۲ سال قبل انفجاری در فضا رصد کردند و تا زمانی که درخشندگی به یک درصد رسید، به مطالعه آن ادامه دادند. پژوهشگران تخمین می‌زنند حجم ابرنواختر ۵۰ تا ۱۰۰ بار بیشتر از خورشید باشد. البته به طور معمول حجم ابرنواختراها بین ۸ تا ۱۵ برابر خورشید است. با توجه به انرژی انفجار و مقدار انرژی که به شکل نور یا اشعه رصد می‌شود، حجم و مشخصات ابرنواختر اندازه گیری می‌شود.

مت نیکول محقق ارشد این پژوهش در دانشگاه بیرمنگام می‌گوید: در یک ابر نواختر به طور معمول میزان تشعشعات کمتر از یک درصد کل انرژی را تشکیل می‌دهد. اما متوجه شدیم در SN۲۰۱۶aps میزان تشعشعات ۵ برابر انرژی انفجار یک ابرنواختر معمولی است. این بیشترین میزان نوری است که تاکنون از یک ابرنواختر منتشر و رصد شده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: