May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۳۵۰۱۷
۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۰
0
‎این روز‌ها حال و هوای بازار ارز با وجود تنش‌های ایجاد شده در حوزه اقتصاد رو به راه نیست و این گونه می‌توان استنباط کرد که این بازار دچار تلاطم‌ها و نوسانات شدید است. به عبارتی اکنون بازار روند با ثباتی را طی نمی‌کند؛ هرچند در گذشته هم به محض وقوع کوچکترین اتفاق در حوزه سیاسی، چه از نظر سیاست خارجی و چه به لحاظ تنش‌ها در سیاست داخلی این بازار نوسانات شدیدی را تجربه می‌کرد و به تبع آن بازار‌های اقتصادی کشور بهم می‌ریخت، اما چنین شرایطی، ارز را به کجا می‌برد؟
یش بینی‌های کارشناسی حال و هوای بازار ارز
به گزارش پول نیوز، ‎علی اصغر سمیعی زفرقندی رییس هیات موسس کانون صرافان و تحلیلگر بازار ارز درباره حال و هوای این روز‌های بازار ارز و احتمال تثبیت قیمت دلار طی روز‌های اینده به خبرنگار پول نیوز گفت: افزایش قیمت ارز در ایران دلیل مشخص و قابل فهمی دارد و دلیل آن هم تفاوت نرخ تورم، بهره و نرخ بیکاری در کشور ما و کشور‌های حوزه دلار است.

‎وی دلایل نوسانات ناگهانی نرخ ارز را اینگونه بیان کرد: عدم مدیریت صحیح از طرف بازارساز اصلی یعنی بانک مرکزی و تعدد و وفور نرخ‌های مختلف برای ارز، اختلاف قیمت میان ارز‌های تزریقی از طرف بانک مرکزی و قیمت‌های بازار دلایلی است که نرخ ارز را دچار نوسانات کوچک و بزرک می‌کند.

‎سمیعی زفرقندی اظهار کرد: نگه داشتن فنر نرخ ارز در قیمتی پایین‌تر از نرخ واقعی خود، برای مدتی است که باعث جمع شدن انرژی قیمت می‌شود و در موقع فرار فنر حباب در قیمت را ایجاد می‌کند.

‎رییس هیات موسس کانون صرافان در ادامه بیان کرد: مقدار حباب ایجاد شده از انرژی نرخ ارز، به شدت و مدت فشرده نگهداشتن فنر و انرژی ذخیره شده بستگی دارد و زمانی که این حباب ایجاد شد، در مرحله بعد باید توسط بازارساز مدیریت شود. این شرایط اگر به حال خود رها شود، با دستکاری سوداگران و سود جویان این حباب با ایجاد نوسان و تلاطم چند بار خالی و پر می‌شود.

بیشتر بخوانید: 
 

چراغ قرمز برای اقتصاد

تورم، اثر مخرب استقراض از بانک مرکزی بر اقتصاد ایران


‎این تحلیلگر بازار ارز با بیان اینکه اگر حباب در این بازار ایجاد شود، بار‌ها قیمت‌ها را با تلاطم ۵ الی ۱۰ درصدی روبرو می‌کند، مطرح کرد: اگر در این بازار حباب ایجاد شود، این تلاطمات در بازار برای عده‌ای که از رانت ارتباط و رانت اطلاع برخوردارند، بسیار سودآور و برای مردم عادی بسیار خسارت بار خواهد بود.

‎سمیعی زفرقندی خاطر نشان کرد: چند نرخی بودن نرخ ارز، برآورد نرخ واقعی ارز در بازار را سخت می‌کند، ولی اگر زمانی نرخ‌های مختلف کنار گذاشته شده و سیستم تک نرخی ارز از طرف مسئولین اقتصادی پذیرفته شود، با توجه به وضعیت نرخ ارز در سال‌های مختلف از دهه ۵۰ به بعد و نرخ‌های تورم، بهره و نرخ بیکاری در این سال‌ها در کشور ما و کشور‌های حوزه دلار می‌توان نرخ ارز را در این زمان زیر ۲۰ هزار تومان در نظر گرفت.

‎وی اظهار کرد: اگر نرخ ارز به زیر ۲۰ هزار تومان بیاید، به این معنی نیست که این نرخ ثابت و غیرقابل تغییر است بلکه اگر این تفاوت معنی دار در نرخ‌های تورم، بهره و بیکاری بین کشور ما و کشور‌های حوزه دلار ادامه داشته باشد، قیمت‌ها رو به افزایش خواهد بود. البته نا گفته نماند که اگر بالا رفتن قیمت‌ها حساب شده، طبق برنامه، تصمیم و نظارت بانک مرکزی و با شیب ملایم انجام شود، امر نا مبارکی نخواهد بود و علاوه بر اینکه از ایجاد تلاطم در این بازار جلوگیری می‌شود، باعث رونق، تولید و صادرات و گردشگری در داخل کشور هم خواهد شد.
 
گفتگو از: سحر گلی زاده
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: