کد خبر: ۳۳۵۲۷۰
۰۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۱
0
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش از ثبت ملی بازار فرانسه، به عنوان یکی از بناهای شاخص دوره معاصر، در فهرست آثار غیر منقول تاریخی فرهنگی کشور خبر داد.
به گزارش پول نیوز، غلامحسین مظفری با تاکید بر ویژگیهای خاص معماری این بنا تصریح کرد : در جلسه شورای ملی ثبت آثار فرهنگی تاریخی غیر منقول وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی که امروز ششم مرداد برگزار شد، پرونده ارائه شده توسط سازمان منطقه آزاد کیش بررسی و با رأی اعضاء، بازار قدیمی کیش و محوطه آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

مظفری گفت: این حرکت شایسته به همت معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش و پیگیریهای اداره کل میراث فرهنگی استان هرمزگان انجام شد.

وی افزود: این بازار که با عنوان بازار فرانسه شناخته شده، دارای معماری خاص منطبق بر عناصر بومی و ایرانی و تلفیق آن با معماری مدرن است که یکی از چندین بنای تاریخی واجد شرایط ثبت ملی در کیش به شمار می آید.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش عنوان کرد: مرمت و باز زنده سازی بنای بازار فرانسه با هدف تبدیل به موزه شماره دو ایران باستان با همکاری اداره کل موزه های وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در دستور کار سازمان منطقه آزاد کیش قرار گرفته است که  اتفاقی مبارک برای تمامی کیشوندان و علاقه مندان به میراث فرهنگی کشور خواهد بود.

بناهای تاریخی و فرهنگی ثبت در فهرست آثار ملی دارای ضوابط و حرائم مشخص بوده و هرگونه دخل و تصرف غیر مرتبط در آنها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.

گفتنی است؛ بازار فرانسه نام مجموعه ای است که در ضلع شمال شرقی جزیره کیش و جبهه غربی هسته مرکزی شهر واقع شده و همچنین از شمال با ساختمان سازمان منطقه آزاد کیش و از شرق با بازار بهکیش همجوار است.

 ارتفاع این بنا از سطح دریا ۷ متر و مساحت تقریبی پلاک قطعه، حدود 3700 متر مربع است و دو بازوی اصلی دو طبقه (زیرزمین و همکف) و522 واحد تجاری،  یک فضای اداری در جبهه شمالی و همچنین فضای باز به همراه رستوران را شامل می شود.

این مجموعه ، از ساختمان های بهره برداری شده در زمان پهلوی است و برای استفاده گردشگران وقت بنا شد که اجناس موجود برای فروش عمدتا از برندهای اعیانی فرانسوی بوده است و به همین دلیل بازار فرانسه نام گرفت.

کاربری قبلی بازار فرانسه فروش پوشاک بود و کاربری پیشنهادی آن، استفاده به عنوان موزه و بازار کالاهای هنری و صنایع دستی پس از مرمت است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: